Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Lęk przed pływaniem
Autor Wiadomość
malgorzatapasze 

Mój labrador: Wirus
Pies urodził się:
23.12.2010

Wysłany: 29-03-2012, 21:04   

Nikaaa napisał/a:
Dzisiaj zmoczyłam tyłek i weszłam do wody..
łooo... poświęciłaś się, i co? bez żadnej pozytywnej reakcji? mam nadzieję że się nie przeziębisz przez to :)

Almathea83 

Mój labrador: Moreno (Amor Sin Limite)
Pies urodził się:
08.09.2011

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 29-03-2012, 21:05   

Nikaaa, daj jej trochę czasu, nic na siłę :) ja też mam wątpliwości co do reakcji Morenka z wodą, ale cóż, jak nie będzie chciał pływać to się z tym pogodzę- jednocześnie ponownie stwierdzając, że nie posiadam labradora tylko osobnika jakiejś nieznanej mi jeszcze rasy :-P

Galeria Moreno: http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=6773 :-)

Nikaaa 
Nika i Chudolab :)

Mój labrador: Jesse (My Ebony Myst)
Suczka urodziła się:
08.09.2011

Pomogła: 15 razy
Wysłany: 29-03-2012, 21:17   

malgorzatapasze napisał/a:
łooo... poświęciłaś się, i co? bez żadnej pozytywnej reakcji? mam nadzieję że się nie przeziębisz przez to
Oj poświęciłam, woda była ziiiimna :P A przeziębiona i tak już jestem, chodzę z anginą :D
No niestety.. Ale zapomniałam wziąźć smaczki więc może za małą zachętę miała..

Mi się w ogóle wydaje, że ona nie potrafi pływać. Jak widziałam pływające laby to widać było tylko głowę, a ona jak płynie to robi 'koci grzbiet' :beated: Dziwny egzemplarz mi się trafił :P

Almathea83, cierpliwie będę czekać, jeszcze parę razy się zmoczę i mam nadzieje, ze w końcu sie odblokuje ;)

Almathea83 

Mój labrador: Moreno (Amor Sin Limite)
Pies urodził się:
08.09.2011

Wysłany: 29-03-2012, 21:22   

Nikaaa, ja jak chcę płynąć pod wodą to mi też dupka do góry ucieka i nad wodę wystaje- może to ta przypadłość :-P :D

Galeria Moreno: http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=6773 :-)

nathaliena 
Natalia

Mój labrador: Bari (Waldi Niewierskie Łąki)
Pies urodził się:
20.12.2001

Mój labrador: Goya
Suczka urodziła się:
01.03.2012

Wysłany: 29-03-2012, 21:47   

Nikaaa napisał/a:
Dziwny egzemplarz mi się trafił
może jamniki nie pływają ;D żarcik.
Może się jeszcze przekona, a może nie, różnie może być, mój Abis nie przekonał się, mimo, że Bari codziennie pływał ]:)

mibec 

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 30-03-2012, 11:34   

Nikaaa napisał/a:
ona jak płynie to robi 'koci grzbiet'
Barniuszek tez tak czasem robi, wiec to na pewno nie oznacza nieumiejetnosci plywania ;P
Nikaaa bez paniki, pewnie w koncu polubi plywanko :)

Pikuś 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 30-03-2012, 11:58   

nathaliena napisał/a:
może jamniki nie pływają
mój nie pływa :-P

Ja próbowałabym z tym przekonywaniem :haha: Jakieś smaki i do roboty ;]
Nikaaa, może nie wnoś Jeski do wody, bo później w ogóle nie będzie chciała wchodzić. Ja Mazaka też próbowałam wnosić i teraz sam nie wejdzie chyba, że wpadnie ;D Kiedyś pływał w morzu, ale kiedy go przymusiłam, żeby wlazł do wody, to już nie chce. Moja wina bo go zniechęciłam.

nika JJ 

Mój labrador: JJ (dżej dżej)
Pies urodził się:
11.05.2010r.

Wysłany: 30-03-2012, 12:26   

ja mam taki sam "problem" z JJ'em- on jak miał 3-4 mies to nad morzem go fala przewróciła i całego zalała :confused: ;może dlatego nie chce pływać choć wiele razy widział inne psy które pływały w najlepsze (z którymi uwielbia się bawić) a jednak do wody wchodzi tylko póki ma grunt pod łapami...
w te wakacje znów będziemy próbować go przekonać do pływania, zobaczymy co z tego wyjdzie

nigritta 
nigritta

Mój labrador: Luka
Suczka urodziła się:
14.09.2011

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 30-03-2012, 12:43   

Nikaaa napisał/a:
Oj poświęciłam, woda była ziiiimna
nie wiem czy mnie byłoby stać na takie poświęcenie chyba że by było min 30 stopni w cieniu :D

oleska2803 

Mój labrador: Snickers (BIGRAF Grzybowskich Pól)
Pies urodził się:
25.06.2010

Wysłany: 30-03-2012, 13:38   

Moja jamniczka pływała, a nawet nurkowała.
Z tym przekonywaniem to nic na siłę, mój sam się przekonał, wchodził co raz głębiej i parę razy z pospiechu zapuścił się tak że musiał płynąć i teraz pływa jak wydra. Nie zmuszałam, nie zachęcałam, na labowaniu rzucaliśmy patyki innym pływającym psiakom i za którymś z kolei popłynął również Snickers, ale kilka spotkań to trwało, także spokojnie, cierpliwości.

Klauzunka 

Mój labrador: Tequila
Suczka urodziła się:
26.10.2008

Mój labrador: Lola
Suczka urodziła się:
17.02.2007

Mój labrador: Sonia (shih tzu)
Suczka urodziła się:
23.08.2011

Wysłany: 30-03-2012, 13:52   

Cytat:
Czy Wasze labki też potrzebowały czasu żeby się przełamać?

Moja pierwszy raz rzuciła się na szerokie wody w wieku 5 m-cy. Wcześniej omijała każdą kałużę. Teraz jak poczuje wodę to nie ma zmiłuj, głuchnie, ślepnie i nie daj boszeee jak jest na smyczy to ja frunę za nią.
Nie wiem czy musiała się przełamywać czy nie, nie robiłam nic ku temu, żeby ją zachęcić - po prostu w odpowiednim dla siebie momencie odkryła, że to lubi.
Do czego zmierzam - nic na siłę, można oczywiście wchodzić do wody i zachęcać psa, można umawiać się z właścicielami innych psów, które pływają. Ale z tego co czytam Twoja niunia lubi wodę - nie boi się - więc to tylko kwestia czasu :)

Nikaaa 

Suczka urodziła się:
08.09.2011

Wysłany: 30-03-2012, 14:12   

Pikuś napisał/a:
Nikaaa, może nie wnoś Jeski do wody, bo później w ogóle nie będzie chciała wchodzić.
Wniosłam ją raz, tylko kawałeczek, myslałam, że jak zobaczy, że w tym da sie pływać to to polubi ;) Ale ona zamiast tego dopłynęła do brzegu, wyskoczyła, wytrzepała się i dostała głupawki, zaczeła biegać w kółko po czym weszła spowrotem do wody, ale tylko do brzucha i czekała aż wyjdę ;)

nika JJ, próbujcie, jeśli się chłopak zraził to potrzebuje troszkę czasu, żeby się przekonał. Trzymam kciuki ;)

oleska2803 napisał/a:
Z tym przekonywaniem to nic na siłę, mój sam się przekonał, wchodził co raz głębiej i parę razy z pospiechu zapuścił się tak że musiał płynąć i teraz pływa jak wydra. Nie zmuszałam, nie zachęcałam, na labowaniu rzucaliśmy patyki innym pływającym psiakom i za którymś z kolei popłynął również Snickers, ale kilka spotkań to trwało, także spokojnie, cierpliwości.
Rzadko mamy okazję się spotkać z pływającymi psami, ale często rzucam jej patyki do wody co uwielbia, także zobaczymy ;)

Klauzunka napisał/a:
Ale z tego co czytam Twoja niunia lubi wodę - nie boi się - więc to tylko kwestia czasu
Oby! :) :surrender:

nata 
Natalia & Polina

Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010

Wysłany: 30-03-2012, 14:42   

Nikaaa napisał/a:

Rzadko mamy okazję się spotkać z pływającymi psami, ale często rzucam jej patyki do wody co uwielbia, także zobaczymy ;)

I nie pływa jak po nie wbiega? :D
To jest artystka mała ;-)

Polinda jak była szczeniorkiem tak do pół roku też nie pływała, za to jak już później zaczęła to litości.. ciągnikiem się jej z wody nie wyciągnie ]:)

Klauzunka 

Suczka urodziła się:
26.10.2008

Suczka urodziła się:
17.02.2007

Suczka urodziła się:
23.08.2011

Wysłany: 30-03-2012, 15:56   

Cytat:
Klauzunka napisał/a:
Ale z tego co czytam Twoja niunia lubi wodę - nie boi się - więc to tylko kwestia czasu
Oby! :) :surrender:

tylko czekać aż założysz temat, że nie możesz psa przywołać jak jest w wodzie :D Spox, idzie mi po kościach, że jeszcze Ci się ten problem czkawką odbije jak będziesz zimą z psa sople wykruszać :bad:

dominika92 

Mój labrador: Demi Z Grodu hrabiego Malmesbury
Suczka urodziła się:
04.2005

Mój labrador: Hela Błotna Sadzawka
Suczka urodziła się:
7.10.2010

Wysłany: 30-03-2012, 16:16   

Moja wlazła za Demi, no ale ona pójdzie za nią w ogień..na początku taka mało przekonana była..a teraz ostatnio leci do rzeki, chociaż łapki ubłocić :-P miała 7 miesięcy jak pierwsze pływanie było :)

Nikaaa 

Suczka urodziła się:
08.09.2011

Wysłany: 30-03-2012, 18:15   

nata napisał/a:
Nikaaa napisał/a:

I nie pływa jak po nie wbiega? :D
To jest artystka mała ;-)

Polinda jak była szczeniorkiem tak do pół roku też nie pływała, za to jak już później zaczęła to litości.. ciągnikiem się jej z wody nie wyciągnie ]:)
Jak jej wrzucę patyk do wody której nie zna to stoi nad brzegiem i moczy jedną łapke sprawdzając głębokość, potem włazi drugą a potem cała i sięga po patyczek. Jeśli rzuce jej gdzieś, gdzie jest za głęboko to najpierw idzie po milimetrze a jak poczuje, ze za glęboko to się cofa, a patyczek sobie płynie dalej :D

[ Dodano: 30-03-2012, 18:16 ]
Klauzunka napisał/a:
Spox, idzie mi po kościach, że jeszcze Ci się ten problem czkawką odbije jak będziesz zimą z psa sople wykruszać
Obyś miała rację :D :*

Ewelina 
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Pomogła: 10 razy
Wysłany: 30-03-2012, 18:18   

U nas Boni na początku się bała, ale kilka razy zobaczyła jak Yoko to robi i odważyła się od tamtej pory uwielbia pływać. A Yoko od szczeniora kochała wodę :)

neravia 

Mój labrador: Kami (Bushbane Syrah)
Suczka urodziła się:
13.08.2011

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 30-03-2012, 21:53   

Nikaaa napisał/a:
Jak jej wrzucę patyk do wody której nie zna to stoi nad brzegiem i moczy jedną łapke sprawdzając głębokość, potem włazi drugą a potem cała i sięga po patyczek. Jeśli rzuce jej gdzieś, gdzie jest za głęboko to najpierw idzie po milimetrze a jak poczuje, ze za glęboko to się cofa, a patyczek sobie płynie dalej :D

mamy identycznie z Kami! ale dzisiaj jakiś przełom nastąpił - i kawałeczek płynęła wracając z patyczkiem, ale przypadkowo troszkę, bo się pośliznęła i patrzymy przebiera łapkami :D ale byliśmy dumni ;D tak sama głęboko też nie chce wchodzić, ale widzę, że coraz bardziej ciągnie mojego labka do wody :haha:

Klauzunka 

Suczka urodziła się:
26.10.2008

Suczka urodziła się:
17.02.2007

Suczka urodziła się:
23.08.2011

Wysłany: 30-03-2012, 22:55   

Cytat:

mądra psina ! Mierzy siły na zamiary. Teq skacze na bombę do każdej wody, rzuci się za każdym patolem, to takie kamikadze.... - a Lolka, która nurkuje (Teq nie nurkuje) i świetnie pływa wycofuje się z dalszych rzutów.
Daj jej czas :) Twoja psina wie co robi.

Nikaaa 

Suczka urodziła się:
08.09.2011

Wysłany: 21-05-2012, 21:50   

Klauzunka napisał/a:
Spox, idzie mi po kościach, że jeszcze Ci się ten problem czkawką odbije jak będziesz zimą z psa sople wykruszać
Miałaś rację! :)

Uroczyście pragnę ogłosić, iż mój labrador się naprawił! ;D ;D
A że nie jest to tylko gadanina proszę oto odwód :papa: Jakość średnia bo juz sie ciemno robi ;)
(Stawik fajnie zbudowany bo ma zejście po schodkach, potem kawałek płytkiego i dopiero schodzi głębiej, także na poczatku panna drepta po dnie ;) )

Jeszcze kilka dni temu szła z łbem pod wodę.. Dzisiaj przeszła samą siebie! Jejku pękam z dumy! ;D 8) 8)

Odpowiedz do tematu