Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Salerno
06-11-2010, 20:15
To media tworzą amstaffy-bestie
Autor Wiadomość
Ryniu 

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019

Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022

Wysłany: 26-10-2008, 11:38   

Bora napisał/a:
Wykazuje agresję w stosunku do innych psów,

Bora napisał/a:
tak na serio mogą się bawić tylko ze sobą.

AnTrOpKa napisał/a:
nie stwarzają zagrożenia dla człowieka, jedynie dla innych psów

A ja swoje słowa napisałem tylko na podstawie tych cytatów.

Ato jest już z moich dośiwadczeń:
Ludzie ludźmi, zgadzam się, że ich wina że źle wychowują psa, ale tak naprawdę, czy co jakiś czas ukazuje się artykuł Labek zagryzł... czy amstaff (w domyśle pies rasy niezbezpiecznej) zagryzł... Są to psy groźne i nie róbmy z nich znowu takich aniołków. Przepraszam właścicieli tych ułożonych amstaffków bo mnie chodzi ogólnie o psy ras niebezpiecznych.
Przykład:
Idziemy sobie z żoną na spacerku, labek między nami a Akita Japoński mimo, że był jej właściciel skoczył niespodziewanie na naszego psa z tyłu i pogryzł go dotkliwie (właśnie kiedy szliśmy poprzednio i pies był sam to zachował się ok, przy właścicielu poczuł się odważniejszy?).
Idę sobie ze szczeniaczkiem jeszcze Enzikiem nad brzegiem jeziorka. Z wody wyskakuje dorosły amstaff i rzuca się na Enoz chwyta za kark. Nawet właściciele (2 chłopców) z trudem go odrywają. On jeszcze nie miał nawet zapachu psa dorosłego. Chciał się tylko bawić.
Syn idzie sobie na spacerku z Enzo i amstaf towarzyszący dwóm dziewczynkom wyrywa się dobiega i skacze na Enzo, łapie go za kark i gryzie. Ale ja tego psa widzę z nimi ciągle wygląda na ślicznego ułożonego aniołka.
Acha za każdym razem mój pies był na smyczy.
Czy ja mogę mieć inne zdanie?

Jagnes093 
Deep Silent Complete

Wysłany: 26-10-2008, 12:08   

A ile z nich miało metryke ?
Moim zdaniem amstaffy to miłe psy. Niestety, ale moda robi swoje. Dużo ludzi kupuje te psy bez zastanowienia. Są ludzie, którzy chca miec groźnego siejącego postrach psa i to jest smutne :<

Bora 

Wysłany: 26-10-2008, 12:11   

Ryniu, nie, nie możesz mieć innego zdania. Masz bardzo przykre doświadczenia z tą rasą. I nie dziwię się, że masz takie a nie inne zdanie o tych psach.
Takie przykre doświadczenia jakie miałeś z psami bojowymi, ja miałam z ON-kami i nikt mi nie powie, że to psy aniołki.

AnTrOpKa 

Mój labrador: Hexa
Suczka urodziła się:
18.03.2007

Wysłany: 26-10-2008, 17:18   

A no.. bo dresiarze kupują sobie takie psy, pies całymi dniami siedzi w domu, 2 razy wyjdzie na spacer i rozpiera go energia. Ja osobiście nie miałam nigdy problemów z żadnym z przedstawicieli tej rasy. Dla mnie to urocze, kochane psy, tak jak każdy. Nigdy się nie cofam jak takiego widzę. Mamy z Hexą kilka znajomych amstaffowych.
Wychodzę z Hexą podreptać po naszych rejonach i spotykamy pręgowanego asta, jest wielki, ma kilka kg nadwagi, ciągnie właścicielkę za sobą. Widzi Hexę, merda ogonkiem, cieszy się i się obwąchują :)
Suczka rodowodowa, amstaffka - zabawa na całego, wspólne bieganie z jednym patyczkiem!! I kilka przypadkowych znajomości z wybiegu.
Wiecie co? Mi jest szkoda tych psów. Byłam raz na wybiegu z Hexą, przyszedł chłopak (no moze mezczyzna bardziej :P ) z pitem. Ludzie zobaczyli i... większość sobie poszła.... :beated: Jedynie został ktoś z pieskiem w oddali no i ja z Hexą.. Boshe.. jak te pieski się świetnie bawiły! I jescze pit był takiego koloru jak Hexa! :) I właśnie ten pan chłopak mi mówił.. że obojętnie na jakim wybiegu się pojawi to ludzie patrza na niego jak na mordercę i zaraz znikają...

Goha_lab
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2008, 18:20   

Własnie. Nie można oceniać człowieka czy psa po wyglądzie.

kasiula_86 

Mój labrador: Fado
Pies urodził się:
09.09.2008

Wysłany: 14-11-2008, 13:01   

szczerze mówicąc ja tez mam zawsze obawy jak widze jakas groźna rase może to niezbyt dobrze z mojej strony ale taki mam uczucie i nic tego nie zmieni
w naszej lokalnej gazecie pisało kiedyś ze akita zagryzł yorka!!! przeraziłam sie
akita był bez smyczy i kaganca a pancia biegła za nim :doubt:
a yorka wyprowadzał chłopiec :(
mysle ze zawsze bedzie sie slyszalo o takich przypadkach pogryzień czy agresji ze strony psów niestety nie wszyscy właściciele są odpowiedzialni

Lorena 
TW...

Mój labrador: Lorena[*]
Suczka urodziła się:
25.12.2007

Mój labrador: Nitka Jamnior
Suczka urodziła się:
09.04.2010

Mój labrador: Dolly chesapeak bay retriever
Suczka urodziła się:
01.02.2015

Wysłany: 14-11-2008, 13:24   

Mnie najbardziej przeraża widok małych dzieci z wielkim psem na smyczy, po porstu strach w oczach :/ Kiedyś jak byłam na spacerze z siostrą i psami to na naszej drodze pojawił się chłopiec 9-10 lat na smycyz miał psa w typie husky, ten zaczął się do nas wyrywać, chłopak nie mógł o utrzyma aż w końcu wyszedł z obroży i ganiał dookoła nas. Psy zaczęły nam szaleć, a chłopak nie mógł go złapać, w końcu jak go dorwał to znów mu wyszedł z obroży :( byłam wściekła, ale było mi żal tego dziecka bo widać było że się denerwuje, a nie mógł sobie poradzić:(
Gdzie ludzie mają oczy, żeby dziecko z taką siłą wypuszcząć?:(
Na co dzień nieludzka pielęgniarka ....

Szyszunia 

Mój labrador: Bonus (Kenocto Dash)
Pies urodził się:
16.09.2008

Wysłany: 14-11-2008, 13:24   

Ja też uważam, że pies sam w sobie nie może być agesywny. Zależy, jak jest wychowany przez człowieka. Znajomi mieli kiedyś sukę dalmatyńczyka. Prawdziwa morderczyni!! Ktokolwiek ich odwiedzał, pies była zamykany w innym pokoju. Któregoś dnia odwiedziła ich koleżanka. Znajomi byli w kuchni, a ona sama siedziała w salonie. Pies otworzył sobie drzwi i ugryzł ją w policzek. Dziewczyna do tej pory ma widoczne szycie. Niedawno ją uśpili , bo urodziło im się dziecko i bali się, że historia się powtórzy. Pies już od początku był agresywny. Dostali ją, jak miała prawie rok. Podejrzewam, że poprzedni właściciel się nad nią znęcał. ]:)

Odpowiedz do tematu