Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
nature's protection
Autor Wiadomość
agn.k 

Mój labrador: Fibi
Suczka urodziła się:
08.03.00-05.01.14

Mój labrador: Magnus
Pies urodził się:
14.10.13

Mój labrador: Vigo
Pies urodził się:
26.01.14

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 17-01-2015, 15:13   

markis80 napisał/a:

FARMINA CIBAU PUPPY FISH RICE 20KG
http://allegro.pl/farmina...4992399647.html
Fajna cena ale znowu kupowanie w ciemno.

To będzie też karma firmy Farmina ale nie dokładnie Cibau tylko Team Breeder ;-) o skłądzie identycznym jak Cibau ;-) Bimek też ją sprzedaje:
http://bimek.pl/pl/p/Farm...g-jak-Cibau/957

to ta sama karma co Cibau tylko w wersji hodowlanej, ogólnie firma Farmina sprzedaje większość swoich karm (karmy Farmina, Cibau i jeszcze jakaś tańsza) w wersji hodowlanej pod marką Teem Breeder- trzeba uważać i czytać składy żeby nie trafić na te gorsze...

markis80 

Mój labrador: Roki
Pies urodził się:
26-08-2014

Wysłany: 18-01-2015, 13:39   

Famiba CIBAU

Skład: Suszone ryby (38%), ryż (38%), olej z ryb (15%), suszona pulpa buraczana (4%), olej roślinny, mono-­fosforan wapnia, chlorek sodu, chlorek potasu, węglan wapnia, suszone drożdże piwne (0.3%).

Analiza: białko surowe 30.00%; oleje i tłuszcze surowe 20.00%; włókno surowe 1.90%; popiół surowy 7.50%; Wapń 1.20%; Fosfor 0.90%.

Farmina TEAM BREEDER Sensible PUPPY FISH

Mączka rybna (min. 38%), ryż (min. 28%), olej rybny, olej roślinny, suszona miazga buraczana, wodorofosforan wapnia, chlorek sodu, chlorek potasu, węglan wapnia, suszone drożdże piwne, DL-metionina (2500 mg/kg), chlorek choliny (2500 mg/kg), tlenek cynku (Zn 60 mg/kg), jednowodny siarczan cynku (Zn 60 mg/kg), jednowodny siarczan żelaza (Fe 20 mg/kg), węglan żelaza (Fe 20 mg/kg), jednowodny siarczan manganu (Mn 50 mg/kg), pięciowodny siarczan miedzi (Cu 16 mg/kg), bezwodny jodan wapnia (I 1,5 mg/kg), selenit sodu (Se 0,1 mg/kg), witaminy.

Patrząc na skład to jest różnica, Cibau ma suszone ryby a ta druga mączke. Z linku który podałem to wychodzi że jest Cibau. Czytając składy karm to już zgłupiałem ]:)

agn.k Dzięki za propozycję :) , odezwę sie na prv pod wieczór.

[ Dodano: 21-01-2015, 22:03 ]
Napisałem do Gosbi i będę miał próbki. Okazało się się że przedstawiciel firmy Gosbi mieszka w moim mieście także jesteśmy umówieni na jutro po odbiór. Mam wielką nadzieje że będzie mu smakowała i skończą się moje problemy z jedzeniem.
W poniedziałek byłem u weta i badania ma wzorowe z krwi i moczu, przybył w ciągu 11 dni 1.5 kg tylko z czego jak nic nie je. On chyba odżywia się powietrzem. Wet stwierdził że resztę ewentualnych badań zrobimy jak skończy zmianę zębów,możliwe jest tak strasznie delikatny i dla tego nie chce jeść.
Jak przeliczylem wszystkie dodatki do Bosch to wychodzi mi więcej niż za karmę Gosbi.

GALERIA MOJEGO ROKIEGO-ZAPRASZAM

Odpowiedz do tematu