Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
04-10-2012, 13:25
Na co zwracać uwagę przy zakupie laba?
Autor Wiadomość
mala85 
Milena&Aksel

Mój labrador: Aksel
Pies urodził się:
28.06.2007r

Wysłany: 17-02-2009, 17:27   

gwiazdka, w Twojej sytuacji gdybym widziała jak suka cierpi i w jakich warunkach jest nie mogłabym przejść obojętnie także rozumiem Ciebie. Ale jak będę miała kupić kolejnego psa to na pewno z jakiejś dobrej hodowli bo przynajmniej częściowo można wykluczyć niektóre schorzenia. Moja koleżanka ma ONka z rodowodem no i niestety ma dysplazję ale nikt nie da Ci gwarancji akurat na tą wadę genetyczną nawet jak rodzice są wolni od dysplazji i każdy to wie ale inne schorzenia można wykluczyć.

[ Dodano: Wto 17 Lut, 2009 ]
Cytat:
Dla mnie są również pseudo-instytucją..

nie wpadajmy w paranoje najpeierw trzeba jedno wykluczyć a później się wziąść za instytucje... ]:)

hodowca 
pw

Wysłany: 17-02-2009, 17:29   

ONki labradory i jeszcze u paru jest to najczestsze schorzenie

mala85 
Milena&Aksel

Pies urodził się:
28.06.2007r

Wysłany: 17-02-2009, 17:31   

hodowca, dlatego to podkreśliłam że ciężko dać na to gwarancję.

BlueDiego 

Mój labrador: Kaja
Suczka urodziła się:
04/09/2007

Wysłany: 17-02-2009, 18:03   

mala85 napisał/a:
nie wpadajmy w paranoje najpeierw trzeba jedno wykluczyć a później się wziąść za instytucje... ]:)

Dzięki, zostałem teraz paranoikiem.. :bad:
Śmiem twierdzić, że na tym forum już nie raz wybuchała dyskusja r=r i nigdy nie dochodziło do żadnych kompromisów stanowisk, tu już propaganda nie jest potrzebna..
Ale o przekrętach w ZKwP prawie nikt nie pisał. Raz tylko Ryniu przytoczył artykuł sędziny kynologicznej o nieprawidłowościach.. Chylę przed tą kobietą czoła i podziwiam za jej odwagę.. Ale gdy nie będzie osób, które głośno mówią o tych sprawach, tego "kolesiowskiego" tworu sie nie zmieni i wszystko będzie chore (ryby zaczynają cuchnąć od głowy). :bad: ]:)
Na tym kończę, bo wszystko co miałem powiedzieć - powiedziałem. ;]

Ziemo 
Ziemo&Fido

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
19.06.2008

Wysłany: 17-02-2009, 18:17   

BlueDiego napisał/a:
Na tym kończę, bo wszystko co miałem powiedzieć - powiedziałem

BlueDiego... Zanim Skończysz... Powiem Ci, że po tym poznaje się prawdziwego faceta, że w pięknym stylu kończy...
...Z niekłamaną przyjemnością Cię czytam :)

mala85 
Milena&Aksel

Pies urodził się:
28.06.2007r

Wysłany: 17-02-2009, 18:23   

BlueDiego, przepraszam że Cię uraziłam :shy:
Ale powiedz mi jedno czy ZKwP robi krzywdę psom???Bo wydaje mi się że większą zrobi pseudohodowca niż jakiś tam sędzia.

BlueDiego 

Suczka urodziła się:
04/09/2007

Wysłany: 17-02-2009, 18:24   

Ziemo, czyżbyś też miał wczesne objawy stanów paranoidalnych? :D :-P
Mala85 nie jestem urażony, ale mam inne zdanie... ;D :papa:

effcyk 

Pies urodził się:
Wysłany: 17-02-2009, 18:35   

Wiadomo że nikt na forum nie jest za ph hmm wiecie co? zacytuje wypowiedz pewnej osoby ( strona o pseudohodowlach)

"ja widze że walczycie z tymi pseudohodowcami,ale proszę mi wyjaśnić jedno , dlaczego nie walczycie z tymi co hoduja psy rasowe i mają nawet przydomki a sami niezle kombinują , m.in. np sprzedają kilka rodowodowych i maja tez suki bez rodowodu , i podstawiają szczeniaki bądz sprzedają takie i takie, znam kilku takich głąbów… powiedzmy sobie jedno , dlaczego niby powinny byc szczenięta rodowodowe??? dlaczego?? gdzie jest napisane ??? znam hodowce rodowodowych psow , ktory sprzedaje szczenięta i pyta się czy ktoś chce papier na psa czy nie, jeśli ktos chce papier to pies idzie za 3 krotna kase a wszystkie psy sa jakies skundlone , potem wstyd na wysawie i śmiech na sali!!!!
powiedzmy też stop hodowcom, i niech psów wogole niebędzie bo po co, rydzyk niech rządzi, bandyci niech zabijają, wojna niech będzie , a my zajmijmy się hodowcami wszystkimi i porozstrzelajmy wszystkich!!! moze lepiej stuknąć się wgłowe i zapytać się samemu sobie z czym się tak naprawde walczy??" bartek

Wiem "Pan" przy końcu posta sie troszke uniósł :-P osobiście sama nie do końca wiem jakbym sie odniosła do tej wypowiedzi . Jednak jeśli mam byc szczera ( pal licho niech mnie zwyzywają :D :-P ) w większej części zgadzam sie z tym postem , nie dlatego ze ph są dobre - bo nie są ale hodowle tez nie pozostają bez skazy . Zreszta każdy to zinterpretuje na swój sposób , osobiście nie popieram ph ale nie uważam również że ludzie pracujący w hodowlach są megauczciwi , ot tyle ode mnie :)

Ziemo 
Ziemo&Fido

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
19.06.2008

Wysłany: 17-02-2009, 18:38   

BlueDiego napisał/a:
Ziemo, czyżbyś też miał wczesne objawy stanów paranoidalnych?

BlueDiego... Nie tylko... Wielu ma mnie za bardzo, ale to bardzo obłąkanego :D :-P

mala85 
Milena&Aksel

Pies urodził się:
28.06.2007r

Wysłany: 17-02-2009, 18:39   

effcyk, nie ma ludzi idealnych ale po to są fora gdzie można się dowiedzieć jaka jest dobra hodowla i gdzie nie kantują ludzi i nie oszukują...

[ Dodano: Wto 17 Lut, 2009 ]
BlueDiego, :shy: :)

Baszka
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 18:48   

mala85 napisał/a:
BlueDiego, przepraszam że Cię uraziłam :shy:
Ale powiedz mi jedno czy ZKwP robi krzywdę psom???Bo wydaje mi się że większą zrobi pseudohodowca niż jakiś tam sędzia.

ZKwP,robiąc przekręty robi krzywdę potomkom tych psów.. :bad: .

..wiec nie potępiajcie tych którzy biorą nieszczęsne psiaki,(bo już za póżno,pieski istnieją, :-o ) tylko potępiajcie pseudoChodowców)......chociaż jestem pewna że oni na żadne z psich forum nie zaglądają :|

BlueDiego 

Suczka urodziła się:
04/09/2007

Wysłany: 17-02-2009, 18:54   

Ziemo napisał/a:
BlueDiego... Nie tylko... Wielu ma mnie za bardzo, ale to bardzo obłąkanego :D :-P

Cóż biedni ludzie, nie wiedzą jak błogo jest tkwić w tym stanie.. :D :-P

mala85 
Milena&Aksel

Pies urodził się:
28.06.2007r

Wysłany: 17-02-2009, 18:55   

przepraszam ale tego zbyt nie zrozumiałam byłabym wdzięczna o przetłumaczenie
Cytat:
chociaż jestem pewna że oni na żadne z psich forum nie zaglądają

chodzi Ci o pseudo??
no i w ogóle krzywda potomkom hmmm ale mam nadzieje że nie fizyczna jak w przypadku pseudo :)

Katja628 
Find The Neverland

Mój labrador: Rihno - Cocker Spaniel Angielski
Wysłany: 17-02-2009, 18:57   

Cytat:
effcyk, nie ma ludzi idealnych ale po to są fora gdzie można się dowiedzieć jaka jest dobra hodowla i gdzie nie kantują ludzi i nie oszukują...

Dokładnie! Zgadzam się całkowicie! Sama tak z resztą zrobiłam, poczytałam o sprawdzonych hodowlach na forach...

Baszka
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 19:06   

mala85 napisał/a:
przepraszam ale tego zbyt nie zrozumiałam byłabym wdzięczna o przetłumaczenie
Cytat:
chociaż jestem pewna że oni na żadne z psich forum nie zaglądają

chodzi Ci o pseudo??
no i w ogóle krzywda potomkom hmmm ale mam nadzieje że nie fizyczna jak w przypadku pseudo :)

mala85 tłumaczę :) pseudoChodowcy nie czytają postów na forach takich jak to :) ..gdyby czytali nie byliby PSEUDOhodowcami :)
...sędziowie z ZK dopuszczając psiaki, które nie spełniają wymogów rasy, do rozmnażania robią krzywdę potomkom tychże. :doubt:

...żeby nie było wątpliwości ...Firet jest "w typie labka" czyli kundel :-P

Muszol 

Mój labrador: Fifty
Pies urodził się:
01.07.2007

01.07.2007

Wysłany: 17-02-2009, 19:09   

Baszka, mam pytanko ;P bo napisałaś ze kundelem czyli z pseudohodowli ? a wiesz w jakich warunkach żył ?

mala85 
Milena&Aksel

Pies urodził się:
28.06.2007r

Wysłany: 17-02-2009, 19:11   

Baszka, chodziło mi o ludzi nabywających psiaki że po to są fora takie jak to gdzie można się wiele dowiedzieć o dobrych hodowlach. Nie mówię że pseudo wchodzą i sprawdzają :haha:

Baszka
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2009, 19:20   

Muszol napisał/a:
Baszka, mam pytanko ;P bo napisałaś ze kundelem czyli z pseudohodowli ? a wiesz w jakich warunkach żył ?
..nie nie wiem,...tylko jak go dostałam,był zadbany,zaszczepiony,odrobaczony,...pierwsza noc u mnie była spokojna bez pisków,co znaczy że był socjalizowany,włascicielka interesowała się jego rozwojem,prosiła o zdjęcia psiaka w miarę rozwoju.....i to tyle na temat mojej " pseudohodowli...Firet ma prawie 5 lat..i oby tak dalej się chował.....życzę sobie i innym....kundlom :) :-P

Muszol 

Mój labrador: Fifty
Pies urodził się:
01.07.2007

01.07.2007

Wysłany: 17-02-2009, 19:22   

Baszka, no to superrr ;) )

effcyk 

Pies urodził się:
Wysłany: 17-02-2009, 19:28   

Baszka, to identycznie jak u mnie hehe dalej utrzymuje kontakt z "1 włascicielką" :) prosi o fotki pyta jak piesek itp itd jak odbieralam też był zadbany , odrobaczony 2 krotnie i zaszczepiony raz i ogólnie bardzo szybko sie zaaklimatyzowalł , nie piszczał w nocy ale budził sie co jakis czas zeby sprawdzic czy jestem i dalej heja w drzemke :-P

Odpowiedz do tematu