po lasach chodzimy i jak wyrwie się za sarenką to na szczęście wraca hm bardziej się bym obawiała o niedźwiedzia
hm ale taki pas biodrowy to nie ma automatu prawda? nie chciałabym aby linka się pałętała mi pod nogami
na razie póki co myślimy o szelkach
kurcze ale to będzie męczarnia na smyczy, nawet jak nie będę musiała jej trzymać
ja rzadko chodzę z psem na smyczy, raczej biega luzem, chyba że na krótki dystans to wtedy zapinam ale muszę do niej cały czas gadać to przy mnie idzie (czasem ciągnie) a przecież o czym można gadać tyle czasu komplementy mi się skończą po godzinie hehe
a no i to są Tatry Zachodnie, mało uczęszczane szlaki więc może kogoś co godzinę spotkamy więc o turystów się nie boję
prześwietlenie na stawy już robiliśmy
i jeszcze jedno bo coś mi wcześniej długość trasy z czasem nie grała więc dokładnie sprawdziłam i to będzie ok 20km dziennie, jedziemy na tydzień no i planujemy 3 dzień tylko nad jeziorkiem, bez chodzenia po górach bo jest tam takie fajnie
a zobaczcie jaki piękny szlak:
[ Dodano: 05-07-2013, 13:42 ]
już się nie możemy doczekać
Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018
Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019
Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Posty: 9860 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-07-2013, 14:14
Masz trochę czasu, już od dzisiaj zacznij marsze..zwiększając codziennie /jego dzienną dawkę/ o kilometr.Pies nabierze kondycji i potem 'jak znalazł' .. da radę.
Moje już staruchy, a codziennie maszerują po te 10km.
Marsz, nawet dla tego, chorego na stawy jest wskazany.
Ważne by go nie zafundować... psu, bez przygotowania. Wtedy odgniecie sobie poduszki.
Miałam tak, gdy wyjechałam na trzy tygodnie, a mój małżowin wyprowadzał Hercię...tylko na siku /leniwiec jeden / Nie przyznał się, a ja po powrocie zabrałam ją na "nasz" spacer. Następnego dnia, duża poduszka u łapy była wgnieciona i musiałam psa leczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum