Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
27-10-2012, 15:56
LECZNICE Waszych Psiaków
Autor Wiadomość
aniunia1983
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2012, 09:49   

Napewno pojade :) dostałam info że klinika w Rybniku pana Sobika na ul.Krzyżowej jest dobra , pojade tam dzisiaj i to zaraz z Nerulą więc postaram sie wam napisać czy jest OK i jakie wrażenie odebrałam :)

jamagda 

Mój labrador: Beza
Suczka urodziła się:
08.11.2011

Mój labrador: kundelek Maja
Suczka urodziła się:
15.09.2009

Wysłany: 20-06-2012, 11:15   

POLECAM
Miasto: Gdańsk
Adres: os. Jelitkowski Dwór ul. Czarny Dwór 14/6
Numer telefonu: 58/346 40 35; 509 249 606
Nazwa lecznicy: "U Weterynarza" dr. Adam Sobotka
Czy polecacie na 100% (jeśli tak to może i dlaczego) Do lecznicy chodzę od 2009r z moją 2,9 letnią kundelka Mją i z Bezką oczywiście. Co prawda wizyty stanowią na szczęście drobne sprawy jak szczepienia, odrobaczenia czy infekcja górnych dróg oddechowych u Majki jak była mała. Nie wiem więc jak wet sprawdza się w przypadku poważniejszych schorzeń. Dr Sobotka ma bardzo dobre podejście do psiaków - moje dziewczyny wręcz cieszą sie jak są u niego. Mankamentem jest b mało miejsca w poczekalni co czasem prowadzi do konfliktów miedzy podenerwowanymi psiakami. Z rozmów z innymi osobami które lecza tam swoje psiaki wiem że wet cieszy sie dobrą opinią. Z tego co wiem to otworzyli też filię w Pruszczu Gdańskim. Może są tu też jakies osoby które leczą swoje psiaki u dr-a Sobotki bardzo jestem ciekawa Waszych opinii.
Link: http://www.uweterynarza.pl/

Adres: Gdańsk, Łąkowa 35/38
Numer telefonu: 58 555-19-99
Nazwa lecznicy:Szpital Weterynaryjny Krzemińskiego
[b]Czy polecacie na 100%[/b W klinice leczyłam dwa poprzednie pieski. Sonia jak miała 14 lat miała przeprowadzona operacje usunięcia listwy mlecznej (nowotwór). Operacja się udała i Sonia żyła jeszcze 2 lata. Drugi mój psiak - Muszka również miała tam usuwaną listwę mleczną razem ze sterylizacją, niestety w jej przypadku nowotwór był złośliwy i szybko pojawiły się przerzuty.
Lekarze mają bardzo dobre podejście do zwierząt, dobry sprzęt, wszystkie bad, wykonuja na miejscu, walczą jak tylko można aby psiaka uratować ale też mówią otwarcie kiedy trzeba podjąć tę ostateczna decyzję aby pieskowi skrócić cierpienia. Szpital jest czynny 7 dni w tyg. 24h/dobę Minusem są wysokie ceny. Ja zostawiłam tam baaardzo grubą kasę ale czego się nie robi dla ratowania przyjaciela...
Link http://szpital-wet.pl/

Adres: Gdańsk, Potokowa 12a
Numer telefonu: 58 341 23 95
Nazwa lecznicy:Przychodnia Weterynaryjna lek.wet. Bohdan Rutkowiak/ Sabina Zarnowska
[b]Czy polecacie na 100%[/b Kolejnym wetem ktorego mogę polecić z czystym sumieniem a wręcz uważam go za guru weterynarii w Gdańsku to jest prof. Bohdan Rutkowiak tylko nie wiem czy on jeszcze przyjmuje , gdyż jak operował Sońkę w 2003 roku ropomacicze -> sterylizacja) to był już w b. podeszłym wieku. Ale Dr Sabina również jest świetnym lekarzem.
Do profesora trafiłam po tym jak mój wcześniejszy weterynarz leczył bezskutecznie Sońkę na zapalenie gardła a pies miał mega zaawansowane ropomacicze.

NIE POLECAM

Której lecznicy nie polecasz:

b]Miasto[/b]: Gdańsk
Adres: Gdańsk Brzeźno ul. Gałczyńskiego 18

Jak wczesniej pisałam suczka mało sie nie wykończyła z powodu ropomacicza a była leczony na zapalenie gardła.

<a href="http://pitapata.com/">PitaPata Dog tickers</a>

ANNA_MAJA 
ANNA_MAJA

Mój labrador: MAJA
Suczka urodziła się:
??.04.2004 - 28.08.2012 (*)

Mój labrador: FIFI
Suczka urodziła się:
2011 (umownie: 30.09)

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 11-08-2012, 13:40   

Szukacie doskonałego lekarza? Człowieka myślącego, patrzącego na problem całościowo, analizującego dogłębnie przypadek?

POLECAM dr Małgorzatę Klimowicz - Myśliwiec, właścicielkę przychodni CITY - VET w Warszawie, ul. Litewska 12 .

Trafiłam do CITY-VET na Litewskiej z psem w stanie wstrząsu hipowolemicznego (pies jeszcze dzień wcześniej był w innej lecznicy, gdzie był dotychczas prowadzony i leczony). Podjęto heroiczną walkę o jej życie. To dzięki dr Małgorzacie Klimowicz - Myśliwiec moja sunia zawróciła z drogi za TM... Mimo, że przypadek jest niezwykle i dramatycznie trudny...

Mam psy od 35 lat, znam wiele lecznic - nikt nigdy nie zajął się żadnym moim zwierzęciem w tak dogłębny, szczegółowy sposób. Nikt nie patrzył na psa tak całościowo, nie analizował jego historii (łącznie z dokumentacją medyczną z przychodni, gdzie sunia była leczona). Byłam pytana o takie szczegóły o jakie nikt nigdy mnie nie pytał. Odkryto fakty, których nikt nie brał pod uwagę a które są niezwykle pomocne w dochodzeniu do sedna choroby.

Burza mózgów, analiza przypadku, diagnostyka różnicowa - to standard w pracy nad każdym trudnym przypadkiem w tej przychodni.

POLECAM: PRZYCHODNIA CITY - VET
dr Małgorzata Klimowicz - Myśliwiec : prawdziwy Sherlock Holmes i dr House w jednej osobie.
WARSZAWA,
ul. Litewska 12
tel: 22 490 46 39

Życzę wszystkim by wizyty w lecznicach ograniczały się do szczepień. Ale w razie jakichkolwiek problemów zdrowotnych - tych prostych i tych nierozwiązywalnych przez innych lekarzy - gorąco polecam wizytę w tej właśnie lecznicy!!!!!

Martzel 

Mój labrador: Tosia / Born to be happy
Suczka urodziła się:
16.06.2012

Wysłany: 16-08-2012, 22:36   

Poszukuję dobrego weterynarza w Warszawie, najlepiej z Mokotowa lub Ochoty.

ANNA_MAJA 
ANNA_MAJA

Suczka urodziła się:

Suczka urodziła się:

Wysłany: 17-08-2012, 04:50   

MARTZEL, polecam jak wyżej. Z Mokotowa nie jest daleko - a naprawdę LEKARKA DOSKONAŁA !

ppaula2 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 17-08-2012, 09:48   

Martzel, a szukasz, bo szukasz czy coś się dzieje?
bo to.. mezalians byłby dla psa.."
boski J. Tuwim"

Tola 

Mój labrador: Tosia
Suczka urodziła się:
16.06.2012

Wysłany: 17-08-2012, 17:40   

szukamy dobrego lekarza, nic się nie dzieje złego, absolutnie :)
chcemy mieć po prostu, sprawdzonego lekarza, blisko nas, któremu możemy zaufać i który zna się na labkach

ppaula2 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 17-08-2012, 21:05   

Tola, z tego co wiem, to Weronika tam mieszkała nie daleko, może coś zna?
Ale ona sama na Wesołą jeździła.
bo to.. mezalians byłby dla psa.."
boski J. Tuwim"

Weronika_S 

Mój labrador: Olaf
Pies urodził się:
22.05.2008

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 17-08-2012, 21:42   

Tola, na pewno NIE POLECAM lecznicy na Baleya-totalna porażka.
Super lecznica niedaleko Was jest na Białobrzeskiej,a tam polecam dr Annę Czubek, świetna babka,doskonały diagnostyk i lekarz.Link do strony http://www.bialobrzeska.waw.pl/
Nasz Olaf zawsze wracał stamtąd przeszczęśliwy :-P my zresztą też :)
do tej pory czasem tam jeździmy jak nasza wetka nie potrafi pomóc naszemu psu czy nie ma odpowiedniego sprzętu.

Tola 

Suczka urodziła się:
16.06.2012

Wysłany: 18-08-2012, 13:24   

bardzo dziękuję za podpowiedzi :)

bunia69 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 18-08-2012, 14:13   

Jest też lecznica na pl.Hellera
dr.Czerwieckiego to też wspaniały
wet.na 100% .

iness8@o2.pl 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 18-08-2012, 15:45   

Tola, ja Ci polecam klinikę Marcel2 ma dwa oddziały - na Mokotowie i Bemowie. My jeździmy do tego na Bemowie ale lekarze w tych dwóch oddziałach są Ci sami :) Moje psy zawsze z największych tarapatów tam wyciągali. Ina miała w zeszłym roku tam 2 ciężkie operacje , teraz w listopadzie idzie na trzecią i nie boje się jej tam oddać. Klinika godna polecenia w 100 % :)
http://marcel2.pl/nasze_oddzialy

Tola 

Suczka urodziła się:
16.06.2012

Wysłany: 18-08-2012, 16:26   

Bunia69, iness8@o2.pl bardzo Wam dziękuję za informacje, o dr czerwieckim słyszałam, faktycznie ma świetnie opinie,

iness8@o2.pl, byliśmy właśnie u martzela2 na mokotowie, przyznam szczerze, że mamy mieszane uczucia niestety i raczej tam nie wrócimy .. prędzej na bemowo, a jakiego dr stamtąd poleciłabyś nam najbardziej?

zastanawialiśmy się czy nie chodzić do kliniki czerwieckiego na wilanowie, ale mamy już litewską, białobrzeską i dwie opcje w zanadrzu, to bardzo ważne mieć sprawdzonego weta, z naszym jamnikiem chodziliśmy do lecznicy Veticus, ale głównie na szczepienia, dzięki Dziewczyny :)

iness8@o2.pl 

Wysłany: 18-08-2012, 16:36   

Tola, a co się stało na Mokotowie? U kogo byliście?

Ja polecam - dr, Seweryna, Bogdańskiego i dr. Dąbrowską :)

Mieliśmy tam tylko raz nieprzyjemną wizytę jak Nowa Pani dr bez konsultacji z chirurgiem sama odstawiła mojej Inie środki przeciwbólowe w drugim dniu po operacji nawet nic nam nie mówiąc i kazała podawać Ibuprom ale zgłosiliśmy to i potem było wszystko ok :)

Tola 

Suczka urodziła się:
16.06.2012

Wysłany: 18-08-2012, 16:55   

iness@o2.pl, w lecznicy była jakaś młoda Pani, nie wiemy jak się nazywa, chyba była na zastępstwie, bo według grafiku, w czwartek powinien przyjmować dr bogdański (według informacji w klinice), w pokoju zabiegowym było troszkę brudno, na stole leżały jakieś paznokcie (fuj), Pani bez oglądania, zbadania psa i mierzenia temperatury chciała dać Tosi zastrzyk, poza tym Mała o mało co nie spadła jej ze stołu ..
oprócz tego Pani była naprawdę bardzo sympatyczna i miła, więc tak naprawdę nie chciałabym nic złego mówić po adresem tej kliniki ani nawet tej Pani, osobiście jednak wolałabym żeby Tosia w przyszłości miała bardziej fachową opiekę ;)
(ps. Malucha zaszczepiliśmy w innej lecznicy, czuje się dobrze, a teraz sobie słodko śpi obok swojego worka z karmą :) )

[ Dodano: 18-08-2012, 16:57 ]
iness8@o2.pl napisał/a:
kazała podawać Ibuprom ale zgłosiliśmy to i potem było wszystko ok :)

ojej, słyszałam, że psiakom nie wolno podawać ludzkich leków przeciwbólowych .. nasza wetka nam powiedziała, że mogą im bardzo zaszkodzić, hmm

Weronika_S 

Mój labrador: Olaf
Pies urodził się:
22.05.2008

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 18-08-2012, 17:06   

są dla psów jak trucizna,zwłaszcza ibuprofen!

ANNA_MAJA 
ANNA_MAJA

Suczka urodziła się:

Suczka urodziła się:

Wysłany: 18-08-2012, 17:36   

TOLA,

na Litewską do CITY VET-u możesz iść jak w dym. Możesz liczyć na tych lekarzy w najcięższych przypadkach i na "co dzień", przy zwykłych wizytach.

Powtórzę się, ale powiem - dr Małgorzata Klimowicz - Myśliwiec (z tego co się zorientowałam przedstawia się przez tel. tylko tym drugim nazwiskiem) to lekarz o niezwykłym podejściu do pacjenta, o niezwykłej wiedzy i niespotykanie analitycznym umyśle.

Byłam kilkakrotnie świadkiem sytuacji kryzysowych, kiedy trafiał tam pacjent w stanie dramatycznie ciężkim. Widziałam w jakim tempie organizowana jest tam operacja ratująca życie (mają salę operacyjną, współpracują z doskonałym chirurgiem), niezależnie od godzin pracy lecznicy. To jedno z najlepszych miejsc w Warszawie, jakie znam.

POLECAM, naprawdę.

CITY VET
ul.Litewska 12
Warszawa
22 490 46 39

pon - pt: 10 - 20
sob: 10 - 16
niedz. 12 - 16

Tola 

Suczka urodziła się:
16.06.2012

Wysłany: 18-08-2012, 17:46   

ANNA_MAJA, dziękuję :)
jestem już spokojna, mając tyle opcji do wyboru i poleconych, dobrych wetów ;*

iness8@o2.pl 

Wysłany: 18-08-2012, 21:08   

Tola, o matko! Nas nigdy coś takiego nie spotkało...w takim razie polecam Bemowo i wyżej wymienionych wetów :)

[ Dodano: 27-01-2013, 11:44 ]
Chciałam sprostować jedną rzecz jeśli chodzi o klinikę Marcel2 na Mokotowie. Przyjmuje tam tylko czterech weterynarzy z Marcela na Bemowie ,a mianowicie dr. Bogdański, dr. Seweryn, Dr. Domoń i dr. Buczek. Czasami weterynarze zamieniają się między sobą na zmiany i pewnie tak było w przypadku Toli :)

Naprawdę bardzo polecam tą klinikę ,a w szczególności dr. Anne Banaszek dzięki ,której moja Puma miała najlepszą opiekę. Oby było więcej takich weterynarzy.

Polecam też dr. Dąbrowską, dr. Kulik i niezmiennie dr. Seweryna i dr. Bogdańskiego :)
Jeśli ktoś chciałby wybrać się na USG to radzę wybrać dr. Seweryna niż dr. Domonia. Oboje są dobrzy ale jakoś bardziej pasuje mi sposób wykonywania badania u dr. Seweryna ;)

fadziochowa 

Mój labrador: Fado (w typie)
Pies urodził się:
02.2012

Mój labrador: Wiliam (kundelek)
Pies urodził się:
02.2013

Wysłany: 06-04-2014, 17:16   

Hej Wszystkim. :)
Poszukuję najlepszego ortopedy w Warszawie, czy może ktoś polecić jakąś lecznicę gdzie na pewno psiak dostanie najlepszą opiekę ?
Chcemy zrobić kolejne RTG stawów biodrowych i dodatkowo łokciowych, a przy okazji skonsultować się z dermatologiem.

http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=8015

Odpowiedz do tematu