Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyczepka rowerowa
Autor Wiadomość
Aphis
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2011, 09:42   Przyczepka rowerowa

Ponieważ ja oraz mój chłopak prowadzimy dość aktywny tryb życia, szczególnie ten rowerowy,zastanawiam się nad zakupem przyczepki rowerowej. Moglibyśmy zabierać naszą psiunię z nami na eskapady. Teraz ma dopiero 3 miesiące i nie chcemy męczyć jej stawów.
Czy ktoś ma taką przyczepkę i może polecić solidną firmę??

Widziałam ofertę dość taniej, ale mam wątpliwości czy jest ona solidna - http://www.zooplus.pl/sho...rowerowe/101796
nie wiem też ile wyniósłby mnie koszt przesyłki ponieważ mieszkam w Holandii..

Na ebayu wpadła mi w oko ta http://cgi.ebay.nl/Karlie...=item19c4c3feaf jak do tej pory wyglada na najsolidniejsza..

Chciałabym, aby przyczepka posłuzyla nam na długi czas, a nie tylko na jeden sezon.

kasia89t 
kasia89t

Mój labrador: Borys vel Borsuk
Pies urodził się:
27.05.2010

Wysłany: 28-04-2011, 22:23   

Ja bym poczekała aż sunia podrośnie i będzie mogła z Wami biegać czy jeździć. Bieganie dla niej będzie większą frajdą niż jeżdżenie w przyczepce.

Madzialenka 

Mój labrador: Blondi
Suczka urodziła się:
18.10.09

Mój labrador: Dusia (Acaramelada Omaticaya)
Suczka urodziła się:
26.08.2012

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 28-04-2011, 22:36   

Cytat:
Chciałabym, aby przyczepka posłuzyla nam na długi czas, a nie tylko na jeden sezon.

ja bym sie zastanowila nad wymogami rasy jakä posiadasz...skoro piszesz,ze nie chcesz,aby przyczepka byla tylko na jeden sezon...masz labradora i chcesz go wozic na przyszly sezon tez w przyczepce????sorry ,ze pytam,ale ile masz lat???

[ Dodano: 28-04-2011, 22:42 ]
kasia89t napisał/a:
Bieganie dla niej będzie większą frajdą niż jeżdżenie w przyczepce.

zdecydowanie :)

Aphis
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2011, 15:51   

Oczywiście, że będzie z nami biegała przy rowerze! Mialam na myśli dużo dłuższe trasy niż te 'z domu do parku.'

Pomyślałam o tej przyczepce na ten moment ponieważ póki co jest za mała na takie bieganie.. Przy każdej okazji wsiadamy na rowery i jeździmy na bardzo długich trasach. Póki jest piękna pogoda chcemy jeździć jak najwięcej, ale nie chcemy zostawiać małej samej w domu..

BEATRIXX 

Mój labrador: HERA
Suczka urodziła się:
14.11.2008

Wysłany: 29-06-2011, 17:42   

super taka przyczepka!! moja Hera nigdy nie chciala biegać,nawet teraz jak chodzimy z nią na dość dlugie spacery to ona tylko drepcze a najczęściej wącha jedna trawke przez pół godziny :-> Na rowery to idziemy z mężem ale niestety juz bez niej no chyba że bym prowadziła ten rower :D Raz tylko ją zabraliśmy to od razu o mało co nie zleciałam z nieego jak ona koniecznie musiała raptem stanąć i coś powachaća gdy spusciłam ja ze smyczy to wcale nie chciała za nami pobiec miała swoje sprawy nie cierpiace zwłoki :D
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie"

Wisteriusz 

Mój labrador: Limba
Suczka urodziła się:
11.12.2009

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 07-07-2011, 00:21   

Madzialenka napisał/a:
Cytat:

ja bym sie zastanowila nad wymogami rasy jakä posiadasz...skoro piszesz,ze nie chcesz,aby przyczepka byla tylko na jeden sezon...masz labradora i chcesz go wozic na przyszly sezon tez w przyczepce????sorry ,ze pytam,ale ile masz lat???

Szczerze to ja bym Tobie tak odpisał ile masz lat po tej odpowiedzi... :)

A ja też chcę kupić przyczepkę i też bym się cieszył jeśli na wiele sezonów. I co? To powód żebym się zastanowił nad wymogami rasy jaką posiadam? Mam psa z dysplazją i wolę przewieźć go kawałek i puścić nad jeziorem na swobodne hasanie i pływanie niż jeździć na bieganie przy rowerze. Nie rozumiem oburzenia takim pomysłem, są różne sytuacje, a pytający nie napisał, że zamierza zamykać tam na setki km chcącego się wydostać psa - są i takie labki, którym takie przejażdżki sprawiają frajdę, tak jak są takie co nie lubią pływać, tak jak są takie co lubią jeździć autem lub nie itd itd

A może mieszkają tak, że kilka km trochę ruchliwej drogi prowadzi do łona natury i boją się że samochód potrąci biegnącego psa. Nie wiadomo tego i taki atak od razu...

Nala 

Wysłany: 07-07-2011, 13:40   

Wydaje mi się, że przed zakupem takiej przyczepki lepiej jest sprawdzić, czy Twojemu psiakowi taka forma transportu odpowiada. Ponieważ jeżeli nie będzie tego lubił, to zakup takiego sprzętu się po prostu nie opłaci.

ktosia 

Mój labrador: Nera
Suczka urodziła się:
08.05.2010

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 07-07-2011, 14:10   

Nala napisał/a:
Ponieważ jeżeli nie będzie tego lubił, to zakup takiego sprzętu się po prostu nie opłaci.

a mnie się wydaje, że psa trzeba nauczyć w tym podróżować, tak jak się uczy zostawania w klatce, noszenia kantara, chodzenia na miejsce, czy zostawania samego.

a także do galerii Nery: http://www.facebook.com/m...=1&l=d9970f9b96

AnIeLa 

Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 11-07-2012, 11:39   

Ostatnimi czasy jeździmy na rowerze z matulą. Powoli trasy są coraz dłuższe a miejsca które mijamy idealne na wybieganie/wykąpanie psa i tak zaczęłam się zastanawiać nad przyczepką. Czasami miejsce w którym z chęcią bym Asiora wybiegała jest kilkanaście km od domu. Czy ktoś ma doświadczenia z jazdą z przyczepką?

Odpowiedz do tematu