Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
03-10-2012, 21:09
Czy labrador bedzie wykonywał moje komendy ??
Autor Wiadomość
zaradna 
beata & elmo

Mój labrador: Elmo vel klusiaczek
Pies urodził się:
02.04.2008r.

Wysłany: 06-07-2009, 13:27   

qAulinkA napisał/a:
ja na Twoim miejscu w ogóle nie myślała bym o psu

Czytając poprzedni temat na Twoim miejscuqAulinkA, również nie myślałabym o sprowadzeniu do domu kolejnego psa, dla którego nie będziesz miała czasu i się go pozbędzesz.
co do tematu woojt, myśle, że jeśli zdecydujesz się na laba powinienieś się dużo o nich dowiedzieć. No i o rr widze wiesz strasznie mało i masz głupie podejście do tego
Agu. napisał/a:
chce kupic sobie drugiego psa labradora za najwyzej
400 zł bo wiecej nie mam i rodowód nie jest mi potrzebny wazne zeby był labrdor a nie labrador podobny :bad: :bad: :|

kupując rakiego psa nie masz pewności, że kupisz labradora, a nie labo podobnego psa.
Jak więcej nie masz to sobie dozbieraj, nawet jak nie kupisz psa z rodowodem bo Cie niestać to uwierz, że na utrzymanie laba bez papierów też Cie nie będzie stać no chyba, że go przypniesz do łańcucha na podwurku, bez opieki weterynaryjnej i będziesz karmił resztkami ze srołu bo czytając Twoje posty właśni takie mam wyobrażenie, że właśnie tak spostrzegasz psy.

bartek.richie 

Mój labrador: Richie
Pies urodził się:
28.01.2009

Wysłany: 06-07-2009, 16:28   

Nawet jak kupujesz rasowego za 1500zł to i tak na tym koszty się nie kończą. Legowisko, smycz, jedzenie, zabawki etc etc i ponad 2k.

Dlaczego chcesz labradora? Po co ci drugi pies? Czym go będziesz karmił? Gdzie będzie mieszkał? (podwórko, buda)

Cytat:
bo jeszcze nie miałem rasowego psa

Rasowy pies kosztuje a czytając to co piszesz, że masz tylko 400zł nie stać cie na takiego psa. 400 zł to jedzenie na ~3 miesiące

Vito 
Olcia&Vito

Mój labrador: Vito (Al-grom EL VITO)
Pies urodził się:
01.04.2009

Wysłany: 07-07-2009, 12:08   

utrzymanie pieska to spory koszt, nie mowie już o samym kupnie rasowego :)

BarbaraS 

Mój labrador: Figa(labrador), Barbi (chodsky pes)
Suczka urodziła się:
12-06-2003; 01-09-2009

Wysłany: 07-07-2009, 12:21   

Cytat:
Abu, no to powiem tak: na 10 psów z giełdy 3 są zdrowe. Na 10 psów z dobrej, sprawdzoenj hodowli zdrowych jest 8.

Skąd wzięłaś te statystyki?

Paulinna 

Wysłany: 10-04-2010, 09:00   Re: Czy labrador bedzie wykonywał moje komendy ??

woojt napisał/a:
Mam pytanie chce kupic labradora i nie wiem czy bedzie wykonywał moje komendy ponieważ mam 15 lat i nie wiem czy bedzie mnie suchał ???
Myślę że tak. Ja mam 16 lat, Prezes nie jest moim psem (ja tylko wychodzę z nim na spacery) a zazwyczaj wykonuje komendy ,,siad", ,,waruj", ,,łapa" jak go o to poproszę ;D

[ Dodano: Sob 10 Kwi, 2010 ]
woojt napisał/a:
Ja mam psa ale zwykłego kundla i chce kupic sobie drugiego psa labradora za najwyzej
400 zł bo wiecej nie mam i rodowód nie jest mi potrzebny wazne zeby był labrdor a nie labrador podobny :bad: :bad: :|
Labka za 400 zł nigdzie nie kupisz... Lepiej kupić psa z rodowodem- dopiero wtedy masz pewność że ten pies jest naprawdę rasowy

Viccis 

Mój labrador: Fado (:
Pies urodził się:
5.11.08

Wysłany: 14-04-2010, 21:40   

Hej :) nie przeczytałam całego wątku ale odpowiem Ci na pytanie.
Ja też mam 15 lat, i Fado był prezentem raczej dla mojej mamy, ale wychowałam go właśnie ja. Nauczyłam go najważniejszysz rzeczy, wyprowadzam go przeważnie na spacery i przebywam z nim. Nie mam problemów, pies jest bardzo przywiązany, bardziej niż np. do innych starszych członków rodziny. Jedyny problem to spacery, kiedy mój ponad roczny labek ma więcej siły niż ja :-> ale nad tym da się popracować ;)
pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu