Zamknięty przez: papisia 31-08-2009, 23:03 |
Informatyka dawniej i dziś :) |
| Autor |
Wiadomość |
Muszol

Mój labrador: Fifty
Pies urodził się:
01.07.2007
01.07.2007
|
Wysłany: 31-08-2009, 17:18
|
|
|
| ambird napisał/a: | | otóż w niektórych szkołach od najmłodszych klas jest informatyka, zresztą dzieci dużo szybciej uczą się w sprawach technicznych niż dorośli. |
wiesz... gimnazjum mam skończonę i jakoś mnie tego na informatyce nie uczyli co to proxy a Ty chodziłaś dobre kilknascie lat temu do gim wiec nie mów mi że Cię tego uczyli bo aż mi się śmiać chce...
teraz jestem w technikum informatycznym wieć wiem co to proxy lecz dowiedziałam sie mając 16 lat bedąc w klasie informatycznej.. a wiek 16 to juz nie to samo co 13
więc proszę mi tu bajek nie opowiadac |
_________________ Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. |
|
|
|
 |
ambird [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2009, 17:44
|
|
|
Informatyka w dzisiejszych czasach jest od pierwszej klasy szkoły podstawowej, w niektórych szkołach oczywiście.
Niektóre dzieci informatykę wysysają z mlekiem matki, osobiście znam dwoje takich dzieci.
Mój wiek nie ma tu nic do rzeczy, ponieważ człowiek uczy się przez całe życie, wystarczy tylko chcieć.
Skoro niektórzy informatykę zaczęli poznawać później, nie znaczy że inni nie zapoznali się z nią wcześniej |
|
|
|
 |
Muszol

Pies urodził się:
01.07.2007
01.07.2007
|
Wysłany: 31-08-2009, 18:12
|
|
|
widziałam że wcześniej chybaorlosia12, zwróćiła Ci uwagę byś czytała ze zrozumieniem. Oj uwierz że nie we wszystkich szkołach jest informatyka od 1 klasy !
Od dawna wiedziałam dużo na ten temat.. bo od małego to moja pasja.. ale mówię że dopiero w szkole średniej szkoła dała mi tą wiedzę mimo że wiedziałam ot ym wcześniej..
więc nie gadajcie mi głupot.. bo małe dzieciaki wola po internecie latać niż po ustawieniach i tyle... pokażcie mi dziecko w wieku 13 lat co bedzie wiedziało co to proxy czy dosy czy te inne sprawy |
_________________ Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. |
|
|
|
 |
Lily

Mój labrador: Neo
Pies urodził się:
29.03.2007
|
Wysłany: 31-08-2009, 18:20
|
|
|
| mawi27 napisał/a: | szkoda czasu marnowac i paznokci na sprzeczaniu sie , mozna by juz zakonczyc ten spor i przejsc do ciekawszych tematow jak nasze pupilki |
dokładnie. dajcie już spokój z tym sprzeczaniem się. |
|
|
|
 |
ambird [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2009, 18:23
|
|
|
Muszol,
| Muszol napisał/a: | | widziałam że wcześniej chybaorlosia12, zwróćiła Ci uwagę byś czytała ze zrozumieniem. |
Twoja uwaga jest nie na miejscu, ponieważ napisałam "w niektórych szkołach".
Druga sprawa jest taka, że dzieci im wcześniej zaczynają naukę, tym łatwiej ja przyswajają. Mój syn ma 9 lat i w komputerowych sprawach zna się bardziej niż mój mąż. Nie ma na to żadnej reguły.
I bardzo proszę o nie unoszenie się. |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Mój labrador: Ruben
Pies urodził się:
6.02.2009r.
Wiek: 35 Dołączyła: 23 Kwi 2009 Posty: 2673 Skąd: Sulechów
|
Wysłany: 31-08-2009, 18:39
|
|
|
Muszol, masz racje jesteśmy w takim samym wieku ale wyobraź sobie ze ja nawet w gimnazjum nie miałam takiej informatyki całe zycie tylko paint..
wiec twoja szkoła dobrze uczyła informatyki a inne ?:
wiec ambird, myślisz ze nauczyciele bedą uczyćx o zabezpieczneniach? to juz jest poziom rozszerzony dla osób idących po kierunku.... uwierz nam...
dzieci wolą latać po stronkach z grami lub grać w jakies gry a nie szukać ustawien.... bo to jest poprostu nudne |
_________________ Kopnięty Pies Nie Wyje Tak, Jak Jego Serce.
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
Muszol

Pies urodził się:
01.07.2007
01.07.2007
|
Wysłany: 31-08-2009, 18:48
|
|
|
| Cytat: | | Muszol, masz racje jesteśmy w takim samym wieku ale wyobraź sobie ze ja nawet w gimnazjum nie miałam takiej informatyki całe zycie tylko paint.. |
dokładnie czasem tak jest... ja miałam 6 wychodząc z gimnazjum bo byłam najlepszą uczennicą z inf. bo były pierdoły na lekcjach.
| orlosia12 napisał/a: | | wiec ambird, myślisz ze nauczyciele bedą uczyćx o zabezpieczneniach? to juz jest poziom rozszerzony dla osób idących po kierunku.... uwierz nam... |
dokładnie mnie teraz tego uczą w szkole średniej.. ale takie informacje to tylko dla osób które się tym pasjonują
ambird, zapewne Twójj synek woli grać czy coś innego robić na kompie niż latać po zabezpieczeniach i toeriach |
|
|
|
 |
AnTrOpKa

Mój labrador: Hexa
Suczka urodziła się:
18.03.2007
Wiek: 39 Dołączyła: 25 Lis 2007 Posty: 6578 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 31-08-2009, 18:51
|
|
|
| orlosia12 napisał/a: | | Muszol, masz racje jesteśmy w takim samym wieku |
| Cytat: | orlosia12
Pies urodził się:
6.2.2009r.
| Cytat: | Muszol
Pies urodził się:
01.07.2007
No nie wiem
Ciesze się, ze jeszcze nie mam dzieci bo się o to nie musze martwić |
|
 |
Tsunami
HODOWLA Wildfriends

Mój labrador: Tsunami, Joy
Suczka urodziła się:
07.07.2007; 20.03.2009
Suczka urodziła się:
|
Wysłany: 31-08-2009, 18:52
|
|
|
orlosia12, Muszol Wy tak tych "13" zaciekle bronicie, a raczej ich inteligencji... Czyżbyście czuły się nadal na ich poziomie?
Mam brata w Waszym wieku i ja wiem co mu w głowie siedzi. To jest już inne pokolenie, całkiem inne. Mój rocznik praktycznie w całości podstawówkę kończył ze świadectwem z paskiem, a teraz dzieci w 5-6 klasie na samych dwójach lecą. Bo już encyklopedii w domach brak, bo przeecież wikipedia jest I zamiast lektur czytać, to sciaga.pl W sumie chyba będę należała do tych, którzy twierdzą, że młodzież w dzisiejszych czasach jest coraz gorsza |
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 19:00
|
|
|
AnTrOpKa, zdziwisz się ale wiem ile Muszol ma lat
Muszol, ja miałąm tylko 4 ale widocznie wiem wiecej niz sie nauczycielowi zdawało
Tsunami, ja nikogo nie bronie...
tylko chce udowodnic ze jezeli ktos umie korzystać z internetu w obojętnie jakim wieku niech to robi i wiek tu nie gra roli co z tego ze ma 9 lat czy 19 czasami dziewięciolatek jest rozsądniejszy od 19-latka bo duza w tym rola rodziców....
a co do szkoły... szkoda ze oceniasz po okładce a informacje czerpiesz pewnie z wiadomosci TV ... chodz juz nie chodzisz do szkoły w przeciwieństwie do mnie i Muszol. Bo info z TV są często koloryzowane i nie jest tak zle.... |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
ambird [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2009, 19:09
|
|
|
| Tsunami napisał/a: | | W sumie chyba będę należała do tych, którzy twierdzą, że młodzież w dzisiejszych czasach jest coraz gorsza |
Ja również tak myślę. Odkąd zaczęły się gimnazja młodzież zdecydowanie poszła w dół. Zaczął się brak szacunku nie tylko do osób starszych ale i do rówieśników. Ba, nie młodzi ludzie nie mają szacunku do samych siebie...
I nie widziałam tego w tv, widzę to na co dzień, na ulicy czy w sklepie. |
|
|
|
 |
ambird [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2009, 19:12
|
|
|
| Muszol napisał/a: | | a Ty chodziłaś dobre kilknascie lat temu do gim wiec nie mów mi że Cię tego uczyli bo aż mi się śmiać chce... |
otóż ja nie chodziłam do gimnazjum, na szczęście.
Droga Muszol, niejednokrotnie zostałaś upomniana za brak kultury wypowiedzi, prywatne wycieczki i łamanie regulaminu. Ostrzegam tym razem publicznie, po raz ostatni. |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 19:19
|
|
|
| ambird napisał/a: | | , prywatne wycieczki... . |
what??
soryy ja chodziłam do gimnazjum .... i nie mówcie ze jesteśmy niewychowani niekulturalni.... wkurza mnie taka ocena... prosze wieć spójrzcie na siebie...
a z kąd takie poglądy?... tylko dlatego ze mamy inne zdanie.... no cóz jestesmy innego pokolenia to źle? |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
Tsunami
HODOWLA Wildfriends

Mój labrador: Tsunami, Joy
Suczka urodziła się:
07.07.2007; 20.03.2009
Suczka urodziła się:
|
Wysłany: 31-08-2009, 19:22
|
|
|
| orlosia12 napisał/a: | | a co do szkoły... szkoda ze oceniasz po okładce a informacje czerpiesz pewnie z wiadomosci TV ... chodz juz nie chodzisz do szkoły w przeciwieństwie do mnie i Muszol. Bo info z TV są często koloryzowane i nie jest tak zle.... |
Czytaj ze zrozumieniem, mój brat jest w liceum
A to czy ktoś ma 13 lat czy 16, czy nawet 22 nie uchroni go przed pedofilami i zboczeńcami, których w internecie jest pełno. Bo każdy może sobie wejść na konto dzieciaków na nk i nie daj Boże napisać jako Ania lat 12
orlosia12 myślę, że w tej rozmowie Bora, papisia, ambrid starają się zwrócić uwagę na fakt, iż nierozsądne wrzucanie zdjęć dzieciaków, czy nastoletnich dziewcząt w bikini może doprowadzić do czegoś złego i z tym faktem trzeba się liczyć. Nowe znajomości zawierane wirtualnie, które kończą się w realnej rzeczywistości gwałtami i przemocą. To są sprawy, o których nie należy milczeć i których nie należy bagatelizować. Rozumiem, że młody wiek niesie za sobą pewną nieodpowiedzialność, sama w wieku 15-16 lat aniołkiem nie byłam, jednak do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć, trzeba je zrozumieć.
A wracając do nieszczęsnej informatyki i ustawień proxy - rodzice, którym zależy na bezpieczeństwie ich dzieci, dowiedzą się co to jest i zrobią wszystko, by dziecku krzywda się nie stała - bo 13-latka jeszcze przez dobrych kilka lat pozostanie małą dziewczynką. |
|
 |
ambird [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2009, 19:38
|
|
|
| Tsunami napisał/a: | | rodzice, którym zależy na bezpieczeństwie ich dzieci, dowiedzą się co to jest i zrobią wszystko, by dziecku krzywda się nie stała |
i to jest doskonała puenta |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 19:55
|
|
|
| ambird napisał/a: | | Tsunami napisał/a: | | rodzice, którym zależy na bezpieczeństwie ich dzieci, dowiedzą się co to jest i zrobią wszystko, by dziecku krzywda się nie stała |
i to jest doskonała puenta |
mówiłam o tym wcześniej ale ok |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
kagan

Mój labrador: Astor
Pies urodził się:
09.03.2009
|
Wysłany: 31-08-2009, 20:49
|
|
|
| Muszol napisał/a: | | niektórzy dorośli nie wiedzą co to proxy a co dopiero 12 czy 13letnie dzieci ! pomyślcie trochę ludzie.. bo ja przeczytałam te 4 strony odkąd mnie nie było to mi się z was śmiać chce.. wyolbrzymiacie sprawy jak nie wiem co ! |
Mój 9 letni syn bez problemu porusza się po internecie, gra w gry w internecie zarówno te online jak i normalne. Nigdy nie ma wiekszych problemow z wypełnieniem formularzy rejestracyjnych itp. Nie ma poblokowanego dostępu do niczego ja za to dość często przeglądam historię odwiedzanych przez niego stron i jak narazie nie trafiłem na nic niebezpiecznego ale on wie czego mu nie wolno robić i ze jak coś wyskakuje czego nie otwierał to ma zamknąć okienko a nie klikać "OK". W internecie i przy komputerze pierwsze kroki stawiał majac 5-6 lat na grach edukacyjnych. Uważam że to kwestia podejścia rodziców jest to jak się nasze dziecko zachowuje nie tylko w sieci ale i na co dzień a mieszkając w blokowisku każdego dnia widuję "nastki i nastkow" palace, klnące czasem pijane. Ostatnio kolo miejsca gdzie pracuje (przy lesie) dzieciaki zrobiły sobie ognisko w weekend, były tam osoby najwyżej 15-16 letnie. trochę mnie zdziwiło gdy w poniedzialek bedac na spacerze z psem kolo ogniska znalazlem kilka prezerwatyw. Wlos sie na glowie jeży jak sobie przypomne że bylo tak około 6-7 chłopaków i tylko 3 dziewczyny a gumek zdecydowanie wiecej niż 3!!! |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 20:53
|
|
|
kagan, jeżeli twój syn taki oblatany to równie szybko umie usuwać historie z przeglądarki... to nic trudnego...
nie zebym bronila kogoś ale wkurza mnie gdy ktos ma swoje zdanie odmienne od innych i zaraz kłutnia... |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
kagan

Mój labrador: Astor
Pies urodził się:
09.03.2009
|
Wysłany: 31-08-2009, 21:07
|
|
|
| Może i potrafi ale ja potrafie sprawdzić tymczasowe pliki i cooke żeby wiedziec gdzie lazi nawet jeśli wyczyści historie przeglądarki. Poza tym on raczej rzadko jest pozostawiany bez opieki a w pokoju sie nie zamyka więc prędzej czy później by ktos cos zauważył bo monitor jest widoczny z innego pokoju i nawet ogladajac film moge zerknac co on robi. |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Pies urodził się:
6.02.2009r.
|
Wysłany: 31-08-2009, 21:19
|
|
|
| kagan, fajnie by było gdyby wiecej takich rodziców było |
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
|
|