Temat pewnie znajduje się na forum, jednak nie mogłem go znaleźć w wyszukiwarce nie wiem czemu :\ W razie czego proszę o podanie odnośnika do tematu.
Otóż mam taki problem z moim labkiem - od jakiegoś czasu zaczął sobie sam otwierać wszystkie drzwi, w domu nie jest to wielki problem(no chyba że sobie otwiera drzwi w środku nocy i budzi pół mieszkania ), jednak gdy na dworze zobaczy jakiegoś kota czy psa poza bramą, to również otwiera sobie furtkę i w rusza w pogoń...
Podniesienie głosy przy przyłapaniu na gorącym uczynku niestety nie pomaga, próbowałem zamykać drzwi na klucz, jednak i wtedy próbuje na chama otworzyć no i przy okazji niszczy same drzwi
prosiłbym o pomoc, z góry dziękuję za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez tenshii 02-10-2012, 19:05, w całości zmieniany 1 raz
Andante [Usunięty]
Wysłany: 27-02-2012, 05:22
Nikodemsky, trzeba klamki pozamieniać na gałki. Wtedy sam sobie nie otworzy.
Też myślałem o wymianie na gałki, tylko wtedy muszę wymienić aż 8 klamek :\
drzwi otwierał sobie sam już jakieś 6 miesięcy temu, z dnia na dzień mu jakimś cudem przeszło no i miesiąc temu nawyk powrócił... a że kotów coraz więcej u nas na podwórkach no to jeszcze bardziej rwie się do "otwierania sobie drogi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum