Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody awersyjne
Autor Wiadomość
Maleńka 
Agata

Mój labrador: Luki
Pies urodził się:
10.06.2011

Wysłany: 17-01-2013, 22:03   

Basia i Barni, slyszalam o takich :)

baska 

Wysłany: 22-01-2013, 19:47   

oczywiście, że nauka czegokolwiek to lata nauki, teorii i zdobywania praktyki. Ja pytam o to jaka uczelnia w Poslce kształci behawiorystów? Bo etolodzy i owszem, są, ale behawiorystów to przepraszam, kto dyplomuje? Pan Kłosiński na weekandowych kursach to wiem, w czterech zjazdach w ciągu roku... Ktoś jeszcze? Gdzie sie szkolicie wy, podajacy sie za behawiorystów przyszłych?

Paseczka 

Suczka urodziła się:
Suczka urodziła się:
Wysłany: 22-01-2013, 20:13   

Wiem, że to nie do mnie, jako, że przyszłym behawiorystą nie jestem, ale odpowiem ci Basiu.
Jedyny kurs w Polsce, który z mieszanymi uczuciami, ale można polecić jest właśnie ten cztero-zjazdowy u COAPE, czyli Kłosińskiego.
Jak dla mnie najlepszą droga jest samokształcenie się, a następnie udoskonalanie w postaci kursów, a najlepszym behawiorystą jest nie raz trener psów po studiach z psychologii ludzi, choć często nie mający dokumentów COAPE.

Tak samo jak za przeproszeniem o kant doopy można rozbić większość dyplomów treserów szkolących metodami naturalnymi, czy pozytywnymi. Większość takich osób kupuje swojego pierwszego psa, potem idzie na szkolenie i już otwiera swoja własną szkołę. Trochę takich osób już spotkałam i wiem jak ciężko potem jest wyprowadzić psy po ich szkoleniu na prostą.

Takie jest moje zdanie.

baska 

Wysłany: 23-01-2013, 15:17   

Paseczka napisał/a:
Wiem, że to nie do mnie, jako, że przyszłym behawiorystą nie jestem, ale odpowiem ci Basiu.
Jedyny kurs w Polsce, który z mieszanymi uczuciami, ale można polecić jest właśnie ten cztero-zjazdowy u COAPE, czyli Kłosińskiego.
Jak dla mnie najlepszą droga jest samokształcenie się, a następnie udoskonalanie w postaci kursów, a najlepszym behawiorystą jest nie raz trener psów po studiach z psychologii ludzi, choć często nie mający dokumentów COAPE.

Tak samo jak za przeproszeniem o kant doopy można rozbić większość dyplomów treserów szkolących metodami naturalnymi, czy pozytywnymi. Większość takich osób kupuje swojego pierwszego psa, potem idzie na szkolenie i już otwiera swoja własną szkołę. Trochę takich osób już spotkałam i wiem jak ciężko potem jest wyprowadzić psy po ich szkoleniu na prostą.

Takie jest moje zdanie.

dzieki Paseczka. Tak właśnie podejrzewałam.

Odpowiedz do tematu