ja ostatnio spotkałam laske z labem do ktorego max troche mnie pociagnal a ta do mnie " polecam ci kupić kolczatke naprawde swietna sprawa" a ja jej odpowiedziałam " a ja ci polecam szelki bo są duzo lepsze dla psa od kolczatek"... Ludzie błagam niezakładajce tego żelastwa swoim pupilom
Każdy robi jak myśli ale niech później tego nie żałuje prawda?
Ja kupiłam Sandy zwykła ( i teraz szerszą ) obroże ale nastpnym razem chyba kupię szelki
Ja tez niestety baardzo czesto widuje psiaki w kolczatkach. Najgorsze jest to, że ludzie zakładaja to psom, pies cignie i wyrywa sie a jego pan/pani tylko szarpie i szarpie ale ani jednej komendy nie wyda typu "do mnie" "spokoj" "rownaj". O czym Ci ludzie myslą?
Mój labrador: Szai
Suczka urodziła się:
07.01.2010
Wysłany: 16-07-2010, 19:56
ja mam właśnie problem jak nauczyć małą chodzić przy nodze, w zoologicznym radzili mi właśnie kolczatkę, ale szkoda mi suni, ale mała tak ciągnie, że boje się, że udusi się w zwykłej obroży, zastanawiałam się nad szelkami, ale sąsiad mówi, że nie utrzymam jej, bo mam za mało siły, w jaki sposób skuteczny i łagodny nauczyć psa ładnie chodzić??
_________________ 'Na tej przypadkowej planecie jesteśmy samotni. Między wszystkimi otaczającymi nas formami życia żadna, poza psem, nie zawarła z nami przymierza.'
o Autor: Maurice Maeterlinck
Wysłany: 17-07-2010, 13:56
nicci, Spróbuj obroży uzdowej bardzo dużo labomaniaków i nie tylko poleca tą właśnie obroże. Bako nie był w stanie się do niej przyzwyczaić i skończyło się na kolczatce.
Jeśli chodzi o szelki to uważam że bez sensu kupować psu ciągnącemu na smyczy szelki bo wtedy ma jeszcze większą siłę ciągnąć... większą powierzchnią ciała ale to tylko moje zdanie na ten temat.
_________________ Pozdrawiamy!
Aneta, Błażej i Bako Galeria zdjęć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum