wiesz, ja nie dałabym rady pomóc psu gdyby przestał oddychać albo zatrzymałoby mu się krążenie.
Myślę, że wiele osób też nie wiedziałoby co robić. Masaż serca i sztuczne oddychanie też nie zawsze wystarczą.
Idąc tym torem, pies powinien zostać w lecznicy 24 godziny po zabiegu, tyle czasu mniej więcej schodzi narkoza.
Ja narkozę miałam, w nosie miałam budzących
tenshii napisał/a:
zdziwiłabyś się jacy potrafią być weci...
Ale tu chyba każdy ma dobre doświadczenia w tej kwestii z własnym weterynarzem.
Ostatnio zmieniony przez tenshii 27-12-2012, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Suczka urodziła się:
Suczka urodziła się: Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 05 Sty 2012 Posty: 970 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 27-12-2012, 21:33
tenshii, to też nie jest wycieczka w niczyja strone, ale gdy Luna miała zabieg nie zabrałabym jej jeszcze z jednego powodu- byłam po zabiegu kolan i chodzenie sprawiało mi dużą trudność, więc wiedziałam, że nie podejmę się takiego ryzyka. Sama byłam niesprawna, miałam być sama z psem w domu, więc logiczne, że gdyby się coś działo z psem, moja reakcja byłaby opóźniona. Przy zabiegach innych psów byłam sprawna i wiedziałam że albo sobie poradzę, albo wet szybko dojedzie gdyby się coś stało, więc nie widziałam problemu, aby je jeszcze śpiace odebrać z kliniki.
'Co do porównywania które użyłaś:
szczególnie wówczas gdy te osoby tak bardzo walczą o podawanie dobrej karmy, żeby kupy były mniejsze, robieniu RTG dla profilakt'yki, stosowaniu jak najlepszych obróż i szkolenia itp itd - mogłabym wymieniać długo.
To nie widzę związku. Co innego jak pies źle zareagował na narkozę (a to wiem z doświadczenia widać bardzo szybko) bądź były komplikacje przy przeprowadzaniu zabiegu, a co innego w chwili w której pies musi się jedynie wybudzić.
Nie popadajmy w paranoje.
W takim razie po szczepieniach pies powinien również zostać u weterynarza na obserwacji przez minimum 24h. Alma na szczepienie zareagowała wysoką temperaturą i drgawkami po dwóch godzinach od podania środka. Gdybym była wtedy u weterynarza to zapewne pomoc by miała od razu, a tak musiałam z nią jechać te całe trzy kilometry znów do lecznicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum