Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Pomogła: 7 razy Wiek: 41 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-06-2013, 13:00
04drawde napisał/a:
Po posiłku nawet 1 dziennie skręt nie grozi
owszem grozi, ponieważ wypełniony żołądek ma większe predyspozycje do okręcenie się wokół własnej osi nawet podczas kładzenia się na bok, szczególnie u psów z głęboką klatką piersiową.
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador
04drawde [Usunięty]
Wysłany: 17-06-2013, 13:18
Tenshii wybacz ale to co piszesz nie jest prawdą,według Twojego rozumowania wszystkie tzw.obżartuchy łącznie z ludźmi po przejedzeniu powinni chorować na tą przypadłość, a przecież to absurd!
Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Pomogła: 7 razy Wiek: 41 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
Wysłany: 17-06-2013, 13:27
04drawde, myślę, że każdy zrozumiał moją wypowiedź
Była jasna i klarowna
Nie zamierzam wdawać się z Tobą po raz kolejny w dyskusję, bo nigdy niestety nie masz wymiernych argumentów na poparcie swoich racji
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador
Pomogła: 6 razy Wiek: 31 Dołączyła: 19 Sie 2009 Posty: 3802 Skąd: Sosnowiec/Warszawa
Wysłany: 17-06-2013, 13:31
04drawde, nie widzisz różnicy w BUDOWIE układu pokarmowego psa i człowieka? Pierwsza różnica - układ człowieka jest "pionowy" - bo człowiek ma wyprostowaną sylwetkę. Pies chodzi na czterech łapach, więc jego układ w uproszczeniu wygląda tak: rurka pozioma - wiszący worek (żołądek) - rurka pozioma. Żołądek jest zawieszony, więc jeśli za bardzo go wypełnimy, jest ryzyko (u dużych ras szczególnie), że dojdzie do jego skrętu - wypełni się gazami, okręci, rurki będą zatkane, gaz nie znajdzie ujścia i jeśli natychmiast nie trafimy do weta to pies kaput. Ty żywisz swojego psa raz dziennie i jeśli jeszcze nigdy nie przytrafiła Wam się taka akcja, to okej. Ja daję psu dwa razy dziennie, bo tak jest bezpieczniej.
_________________ Pozdrawiamy, Karolina, Browni i pinczeropodobny Emil
04drawde [Usunięty]
Wysłany: 17-06-2013, 14:11
Tenshii skończmy już z tymi "argumentami",bo jedyne co potrafisz pisać to "podaj argumenty i zawsze próbujesz zaczynać niepotrzebną dyskusję. Poczytasz książki,poszukasz w internecie to znajdziesz podstawy na których ja opieram swoje twierdzenia. Daj już spokój, czy Ty jesteś na mnie uczulona?
Poczytasz książki,poszukasz w internecie to znajdziesz podstawy na których ja opieram swoje twierdzenia.
ja podałam źródło, wg którego 2-3 posiłki dziennie zmniejszają ryzyko skrętu żołądka, a jeden posiłek to ryzyko zwiększa. Podaj w takim razie źródło, które obala tę tezę- konkret, jeśli znasz znaczenie tego słowa, dla wyjaśnienia mam tu na myśli przykładowo link, tytuł książki z podaniem strony na której znajduje się zapis itp.
Ale Aniu masz rację, z taką osobą nie ma co dyskutować, teraz należy mieć tylko nadzieję, że nikt nie weźmie słów też użytkowniczki na poważnie..
Doświadczenia ze skrętem żołądka mam bo mój pies niestety musiał zostac uspiony ze względu na martwicę żołądka po skręcie. Od dłuższego czasu czytam wypowiedzi 04drawde, w wielu wątkach i mimo, że nigdy się nie wdawałam w dyskusję z nią to zauważyłam, że często podaje sprzeczne z szeroko pojętymi informacjami treści po czym nie wie jak je wytłumaczyc ani poświadczyc przykładami. Jest to bardzo irytujące myślę, że nie tylko dla mnie ale dla wielu użytkowników. Wiem, że to forum i każdy może mówic co chce ale to zaczęło zakłócac dyskusje w wielu wątkach i tym samym wprowadzac ludzi w błąd. Więc chyba pora coś z tym zrobic... Bo uważam, że jedna osoba nie powinna zakłócac pracy tak dużego i ważnego dla posiadaczy labradorów forum. Przepraszam, że w tym wątku piszę moje przemyślenia życiowe ale obiecuję, że to moja jedyna wypowiedź na ten temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum