Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pies nie chce spać na własnym legowisku
Autor Wiadomość
shieeea 

Mój labrador: CHILI
Suczka urodziła się:
16.07.2009

Wysłany: 04-12-2009, 17:23   

Niestety, ale problem spania w swoim legowisku dopadł i nas. Chili wskakuje do łóżka, a swoje już zaczęła ważyć :( Mówimy jej stanowczo "zejdź"-schodzi... Ale niestety wskakuje ponownie. :bad: :bad: :bad: Może zakup nowego legowiska coś da? Dodam jeszcze, że jej leżanka znajduje się obok naszego łóżka, żeby nie czuła się samotnie.

Diana S 

Wysłany: 04-12-2009, 18:16   

Nowe posłanie tutaj nic nie da...
Trzeba uczyć psa konsekwentnie, co nie jest łatwe, a bardzo trudne...jak raz sie pozwoli psu spać w nocy z wł. to apokalipsa, abba i fatima :haha:
Jednak, jest to do zrobienia....ile ja miałam nieprzespanych nocy....jak uczyliśmy naszego psa spać na swoim posłaniu...chodziłam do pracy nieprzytomna...ale opłaciło sie...pies...spi w swoim koszu....

paula81 

Mój labrador: Shira
Suczka urodziła się:
16.08.2009r.

Wysłany: 19-12-2009, 19:23   

Shira od początku jak była u nas to spała w legowisku obok łóżka, ale niestety spodobało jej się spanie w łóżku i teraz najchętniej śpi na mnie ( potrafi położyć się na mojej głowie i jakby nie zauważyć że coś jest nie tak :-P ). Jak się ją wywal do siebie to z prędkością światła wraca na wyrko. Nie wiem jak mam to opanować, ale faktem jest że zajmuje ona coraz więcej miejsca, a to nie jest wygodne dla nikogo :confused:

dzionga 
:)

Mój labrador: Klapi
Pies urodził się:
09.12.16

Mój labrador: Klapi
Pies urodził się:
09.12.2016

Wysłany: 19-12-2009, 19:37   

Claire na Początku zasnęła na podłodze,ale przeniosłam ja na legowisko i od tego czasu śpi na legowisku xD
Chyba jej się to bardziej spodobało niż podłoga ;]

Ewelina 
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Pomogła: 10 razy
Wysłany: 19-12-2009, 21:55   

Yoko zazwyczaj przychodzi do mojego łóżka nad ranem, ale zawsze śpi w nogach.Mamy duże łóżko więc nam nie przeszkadza :)

Mistic 
Demoniszcze

Mój labrador: Misty
Suczka urodziła się:
18.03.2009

Wysłany: 20-12-2009, 10:01   

Misty w nocy grzecznie spi na swoim miejscu, dopiero rano jak jej pan idzie do pracy to pakuje się obok mnie i tak sobie dosypiamy razem.
Posłanko ma niedaleko od naszego łóżka, zrobione z ostatniej ocalałej gąbki, która wchodziła w skład olbrzymiego narożnika, reszta nie przetrzymała kontaktu z potworkiem.
Na to ma położoną dodatkowo podusię którą uznała za swoją od pierwszego dnia u nas. :)

http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=2486

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. "Maskarada" T. Pratchett

happy dog 

Mój labrador: dejzi
Suczka urodziła się:
Suczka urodziła się:
Suczka urodziła się:
Wysłany: 12-04-2011, 11:50   

ja mam taką metodę : wrzucam smakołyki i czekam pies sam wchodzą po smakołyki zauważy że jest fajnie i zacznie korzystać z legowiska

petrelli 

Mój labrador: Raven
Pies urodził się:
Wysłany: 12-04-2011, 11:55   

Miałem ten sam problem i powiem Wam, że nie ma innej cudownej metody, jest tylko jedna - konsekwencja. Pies choć uparty to w końcu zrozumie. Ale nie ma przeproś, bo jak się ulegnie raz drugi to potem za skarby świata nie oduczysz psiaka włażenia na łóżko :bad: w każdym razie przyjdzie to jeszcze trudniej niż za pierwszym razem.

siulentas 

Mój labrador: Walley (Fallend Franklin)
Pies urodził się:
09.02.2011

Mój labrador: Honey (Hiraethog Rose Honey)
Suczka urodziła się:
25.05.2011

Pies urodził się:
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 13-04-2011, 20:42   

moje male cudo ma swoja wielka poduche w schowku gdzie ma tzw swoj pokoik :) wie ze to jego miejsce znosi tam zabawki i wogole ale zadko sie tam polozy kladzie sie za to obok chyba za goraco mu na grubej podusi :) ale na noc najczesciej spi z nami w lozku ale raczej juz niedlugo czas go nauczyc spac samamu bo to potem problem tylko bedzie... hmmm na poslanko poduzie narazie wiecej sika niz tam spi hmmm...

Odpowiedz do tematu