Moja suczka miala 11 tygodni jak zaczelismy zostawiac ja sami w domu (wzielismy ja gdy miala 8 tygodni) oczywiscie przyzwyczajalismy ja stopniowo do zostawania samej. pierwszy raz 15 minut, na drugi dzien 40 minut, trzeci dzien 1.5h czwarty dzien 4h piaty dzien 8h. Na poczatku troche piszczala i szczekala ale po okolo tygodniu nie stanowilo to dla niej zadnego problemu. zostaje sama w przedpokoju w ktorym ma wode i legowisko, zostawiam jej pluszaka ktorego lubi i kosc wedzona do podgryzania. i tak tej kosci nie rusza tylko chyba cale 9h jak nas nie ma przesypia. nic jeszcze nie zdemolowala, nie rozwalila jak nas nie bylo itd... a do jedzenia miala by troche... drewniany stolik, rura od odkurzacza w szafie, listwy drewniane na podlodze, drzwi, legowisko itd... wiec nic sie nie martw, wszystko bedzie dobrze, smialo mozesz kupic psa.
dokladnie ... tez myslalem o przyzwyczajeniu psa do takiego trybu zycia a nie od razu goozstawic na te 10 godz. Na pewno wychodzilby rano na spacer a potem wieczorem na dluzej. No i weekendy wszyscy w domu...W przyszlym tygodniu jade do lachowic do hodowli Z Grodu Hrabiego Malmesbury:).
Maja tam jeszcze flat coated retrieviery... co o nich sadzicie (o tej rasie, bo hodowla ponoc dobra)?
Wiem ze to forum dla Labkow ale siedzac w internecie odkrylem tez tollera (nova scotia duck lotting retrievier). Macie jakies doswiadczenia z ta rasa?
[ Dodano: 10-10-2016, 16:35 ]
Cześć
Macie jakieś doświadczenie z flat coated albo tollerami?
[ Dodano: 10-10-2016, 16:35 ]
Cześć
Macie jakieś doświadczenie z flat coated albo tollerami?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum