z twardymi dużymi jak po coli, jest więcej zabawy,
Hera i Fioo ..uwielbiają butelki ale... najważniejsze dla nich jest ją odkręcić, potem zgryzają gwint i tu zaczyna się problem bo.. tym, pogryzionym gwintem, bardzo sobie kaleczą dziąsła więc... butelek do zabawy nie dostają.
Pozwalam rozszarpywać stare ręczniki /wtedy psy się bawią w przeciąganie/ mogą to robić, tylko z ręcznikiem z którego jest zrobiony szarpak /pocięty na paski i spleciony w warkocz/
Czasami przymykam oko na kradziejstwo... to zabawa Fiooo. Ona kradnie rzeczy mojego syna i przynosi na wymianę za smaczki.Czasami mnie to wnerwia ale...pozwalam dla świętego spokoju /taka moja słabość/
Nasza Kalka jest z nami 9 dni.Nie ma jeszcze wszystkich szczepień i jak na razie jest na kwarantannie w domku.W kuchni leży jej mata do załatwiania się. Na poczatku sikała nam gdzie popadło 8 Zaczęliśmy nagradzać ją za sikanie na macie.Teraz wygląda to tak:Kala sika-dostaje nagrodę,po chwili idzie znów, zrobi kilka kropelek i podchodzi zadowolona po smakolyk
Taka mała a taka cwana
Mój labrador: Tola (Kokietka Sodalis)
Suczka urodziła się:
27.02.2015
Mój labrador: Labi - za TM
Suczka urodziła się:
2000 - 12.08.2014
Wysłany: 19-05-2015, 09:32
ulennia małe spryciule wiedzą jak wyłudzić nagrodę
U nas są podobne sytuacje z komendą "do mnie", którą Tolka szybko opanowała. Uczyłam wykorzystując przypadek, widzę że Tolka pędzi w moim kierunku, krzyczę "Tola, do mnie", gdy Tolka jest przy mnie, wtedy dostaje nagrodę.
Po kilka powtórzeń co jakiś czas i psiejsko wiedziało co ma robić ale teraz ucieka mi pod stojący samochód, skąd ciężko ją wydobyć, obserwuje mnie i w napięciu podrywa co chwilkę pupę gotowa do startu. Czeka aż ją przywołam, przybiega jak wystrzelona z procy i szczęśliwa czeka na nagrodę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum