| |
forum.labradory.org
|
 |
Pielęgnacja i akcesoria - Saszetki i inne sposoby na noszenie smaków
scul2 - 19-07-2011, 11:48 Temat postu: Saszetki i inne sposoby na noszenie smaków Nie bardzi wiem gdzie zadac to pytanie wiec postanowiłam tu przy tresurze... nie znalazlam nic odpowiadajacego mojemu zapytaniu a moze po prostu nie umiem szukac... a posrednio chodzi wlasnie o tresure.. blizej o smakolyki... scislej chciala bym sie dowiedziec w czym badz gdzie je trzymacie podczas tresury i spacerow tak aby byo wam wygodnie i w miare szybko po nie siegac...
mibec - 19-07-2011, 11:52
| scul2 napisał/a: | | w czym badz gdzie | ja mam wszystkie kieszenie pelne + mam mala saszetke na smaki przyczepiana do paska Podobna do tej: http://animalia.pl/produk...g_Activity.html
SzczesliwyPies - 19-07-2011, 11:58
| scul2 napisał/a: | | Nie bardzi wiem gdzie zadac to pytanie wiec postanowiłam tu przy tresurze... nie znalazlam nic odpowiadajacego mojemu zapytaniu a moze po prostu nie umiem szukac... a posrednio chodzi wlasnie o tresure.. blizej o smakolyki... scislej chciala bym sie dowiedziec w czym badz gdzie je trzymacie podczas tresury i spacerow tak aby byo wam wygodnie i w miare szybko po nie siegac... |
Mi jest wygodnie w dużej kieszeni albo nerce - nie jest to specjalistyczna saszetka ;p
Ale, jeśli jedzenie jest tłuste, mokre, to jeśli wsadzam do kieszeni, to upycham tam np. kubeczek po jogurcie - łatwo wyjąć, czyścić itp.
scul2 - 19-07-2011, 12:11
| SzczesliwyPies napisał/a: | | Mi jest wygodnie w dużej kieszeni albo nerce |
i tu moj problem bo kieszenie moich ciuchow przewaznie sa na tyle wazkie ze ciezko tam cokolwiek wsadzic nie mowiac juz o kubku po jogurcie .... a co do nerki slyszalam ze psy potrafia zrobic taki nr ze widzac ze pan nerki przy sobie nie ma to sluchac nie warto bo nagrody nie bedzie w postaci jedzenia
SzczesliwyPies - 19-07-2011, 12:15
| scul2 napisał/a: | | SzczesliwyPies napisał/a: | | Mi jest wygodnie w dużej kieszeni albo nerce |
i tu moj problem bo kieszenie moich ciuchow przewaznie sa na tyle wazkie ze ciezko tam cokolwiek wsadzic nie mowiac juz o kubku po jogurcie .... a co do nerki slyszalam ze psy potrafia zrobic taki nr ze widzac ze pan nerki przy sobie nie ma to sluchac nie warto bo nagrody nie bedzie w postaci jedzenia |
To wszystko zależy od tego, jak to zrobisz. Jeśli ćwiczysz z psem tylko w nerce, z określonym kontekstem (inaczej się zbierasz), jeśli nieprawidłowo (zawsze, bez zmiennego schematu) nagradzasz i jeśli nie dbasz o odpowiednie wyprowadzanie korzstania z jedzenie (+ nie urozmaicasz psu nagród), to rzeczywiście, pojawić się mogą problemy - nie ma smaczka, nie ma ćwiczenia
ps. nie ma co się łudzić, że pies nie wyczuje, kiedy masz jedzenie, a kiedy nie, więc sama saszetka jest symboliczna, może się "nią stać" równie dobrze odpowiednia kurtka, czapka itp.
scul2 - 19-07-2011, 12:24
jednym slowem musze wymyslec wygodne miejsce do przechowywania nagrod... bo co do urozmaicania to Iza nie narzeka
aganica - 19-07-2011, 12:46
Ja nie polecam kieszeni /można stracić fajne ciuchy/ tłuste smaczki pozostawiają plamy nie do odtłuszczenia.
Ja mam nerkę z jedną komorą / dużo się mieści a ja sporo smaków potrzebuję /.Psy nie zawsze z niej dostają smaczki, ale przeważnie ją mam przy sobie./taki małe oszustwo/
Jedna nerka, taka mniejsza, na wystawy .Tu ma działać instynkt i przyzwyczajenie bo nie zawsze jest czas na sięgnięcie po smaczek, musi sam ruch dłonią wystarczyć.
Zawartość tej nerki, czasem bywa tak koszmarna, że nie wyobrażam sobie wkładania tego do kieszeni
Mam też różne saszetki ale wygodniejsza jest nerka / przynajmniej dla mnie .... wygodniejsza/
scul2 - 19-07-2011, 12:50
ja obecnie wkladalam do kieszeni w woreczku zeby wlasnie nie potracic ciuchow.. efekt kiepski ciezko sie wyciagalo narazie mam jakas saszetke ale tez nie praktyczna
tenshii - 19-07-2011, 12:51
My też mamy taką nerkę, ale z wieloma różnymi kieszeniami. W różnych kieszeniach są też różne smaki.
Z lewej wisi kliker, z prawej etui z workami na kupy, na pasku kantar. W innych kieszonkach bilety na autobus, haczyki na kleszcze i parę innych rzeczy Takie moje małe centrum dowodzenia psem
mibec - 19-07-2011, 12:56
| tenshii napisał/a: | | różne smaki |
| tenshii napisał/a: | | kliker |
| tenshii napisał/a: | | etui z workami na kupy |
| tenshii napisał/a: | | kantar |
| tenshii napisał/a: | | bilety |
| tenshii napisał/a: | | haczyki |
| tenshii napisał/a: | | parę innych | walizke ze soba nosisz?
tenshii - 19-07-2011, 12:57
| mibec napisał/a: | | walizke ze soba nosisz? |
Nie na wszystko starcza nasza saszetka
aganica - 19-07-2011, 12:58
| tenshii napisał/a: | Z lewej wisi kliker, z prawej etui z workami na kupy, na pasku kantar. W innych kieszonkach bilety na autobus, haczyki na kleszcze i parę innych rzeczy Takie moje małe centrum dowodzenia psem | Moim pomocnikiem dowodzenia jest... plecak bo: trzy kantary, miska, dwie butelki /2l/ z wodą, piłka, sznur do przeciągania,kupownik,aportery.
Tak to wygląda przy trzech psach
Żadna saszetka by tego nie pomieściła
tenshii - 19-07-2011, 12:59
| aganica napisał/a: | | Żadna saszetka by tego nie pomieściła |
no w takim wypadku na pewno
SandraiToffik - 19-07-2011, 13:11
Jeżeli chodzi o mnie, to przeważnie smakołyki nosiłam w kieszeniach bluz, lecz szybko przeszłam na saszetkę na smakołyki. Kieszonki były głębokie, więc mijało trochę czasu zanim wyjęłam przysmak, natomiast aktualnie takiegoż problemu nie mam.
Oto ona:
Z tyłu ma klamrę, którą można przyczepić sobie do spodni, oraz przylepiec wokół którego można przeciągnąć pasek i owinąć wokół pasa.
jkasia - 19-07-2011, 14:06
A ja mam taki woreczek podobny do tego co pokazałamibec, ale rzadko go nosze 0w sumie nie wiem dlaczego-i wypycham kieszenie smakołykami. Efekt-wieczny zapach karmy z kieszeni moich kurtek itp Nie polecam. Musze sie znowu przestawic na woreczek. A teraz w lecie to chodze w taka torbą lniana bo tam 1,5 l wody, miska,zabawki i wszystie inne pierdoły
Aniussia - 19-07-2011, 23:48
ja mam dokładnie taki sam jak pokazała mibec, i bardzo dobrze sie sprawuje polecam
inkapek - 20-07-2011, 08:54
Ja mam dwie saszetki, na szkolenie większy a teraz zamówiłam sobie taki jak mibec pokazała. Zobaczymy jak będzie się sprawować. Na wystawie mam swoje kiesznie i nie ważne czy będą tłuste czy nie. Woreczek przeszkadzał by mi w bieganiu, lub bała bym się że podczas biegu smaczki zaczną wypadać, a zajmować się nim co chwilę i zapinać to nie mam ochoty.
Karoola - 31-08-2011, 00:34
Ja mam (a właściwie permanentnie pożyczam ) taką saszetkę:
http://www.karusek.com.pl..._id=5858&cat=96
ale kiedy nastąpi czas naszego nieuchronnego rozstania zaopatrzę się w taką, albo taką
Są naprawdę wygodne
A na taką wałówkę
| Cytat: | Z lewej wisi kliker, z prawej etui z workami na kupy, na pasku kantar. W innych kieszonkach bilety na autobus, haczyki na kleszcze i parę innych rzeczy.
trzy kantary, miska, dwie butelki /2l/ z wodą, piłka, sznur do przeciągania,kupownik,aportery. |
proponuję coś takiego,
PS Sory za tyle linków podanych w ten sposób, ale dopiero co odkryłam te funkcję, a nigdy nie wiedziałam jak to się robi, więc nie mogłam się powstrzymać
Labradore - 31-08-2011, 00:51
my na wystawie kupiliśmy saszetke Trixie Dog Activity, małą. Jest świetna , super sie sprawuje!
Na paradzie przyciągała ciekawskie nofale
[ Dodano: 31-08-2011, 00:53 ]
oto i ona
Pattina - 31-08-2011, 08:42
My mamy skórzaną saszetkę taką jak Tenshii
Mieści się duuużo smaków, telefon, dokumenty,drobniaki i zapas woreczków na kupale gdyby te w pojemniczku przy smyczy sie skończyły
Maleńka - 31-08-2011, 09:28
Labradore, mamy taka sama saszetke i polecam naprawde dobra wygodna i praktyczna
aganica - 31-08-2011, 09:47
Karoola, Nigdy bym nie naraziła, mojego psa na dźwiganie takich ciężarów
ktosia - 31-08-2011, 10:07
za centrum dowodzenia moim psem jednak mimo wszystko robi plecak: 15m linki, butelka z psią i druga z panciową wodą, miska, zabawka,lina do przeciągania, ręcznik, kantar, obroża (bo w niej ćwiczymy - ubranie do pracy ) plus zapas super smaków! No i oczywiście książeczka zdrowia psa.
A do noszenia smaków mam specjalną saszetkę! Pancio nam sprezentował za saszetkę na smaki robi nam saszetka wspinacza na magnezję, pancio kupił sobie nową a starą podarował psiakowi! zresztą wszystkie liny mamy z takiego małego odzysku, bo pancio kupił sobie nową linę asekuracyjną więc starą (50m) sprezentował pieskowi!!
inkapek - 31-08-2011, 14:38
ktosia, tacy to mają dobrze hehe pozazdrościć.
ktosia - 31-08-2011, 16:33
| inkapek napisał/a: | | pozazdrościć |
Żebyś wiedziała, przy tempie zużycia linek wszelkiego rodzaju do zabawy mojego psa to te 50 metrów nam się już kończy, więc zaczynamy patrzeć kiedy pancio będzie wymieniał sprzęt żeby znów nam coś sprezentował, ale niestety jeszcze 2 lata więc może jakiś panciowy kolega coś nam podrzuci
inkapek - 31-08-2011, 20:31
| ktosia napisał/a: | | więc może jakiś panciowy kolega coś nam podrzuci |
Lilitu - 01-09-2011, 14:36
My mamy Track Pack ze starego aparatu, podobny do tego:
Z tyłu ma szlufki umożliwiające mocowanie do paska, a jest całkiem pakowny.
Grapy - 01-09-2011, 15:21
A to nasza Karma, aport + komórka i dokumety w oddzielnych kieszonkach + zaczepy na klikera czy gwizdek za zawrotną cenę 9,99zł w Empiku
oczywiście ze szlufkami na włożenie paska od spodni
inkapek - 01-09-2011, 20:20
Grapy, fajne. W empiku są takie rzeczy? nie wiedziałam chyba czas się wybrać i poszukać nie tylko książki.
Grapy - 01-09-2011, 20:40
inkapek, przy okazji odbierania książki o Chesapeakach odebrałam też torebkę na smaki
ktosia - 01-09-2011, 22:28
Grapy, aż chyba pójdę pobuszować po empiku...
Karoola - 01-09-2011, 23:02
Grapy, a kiedy kupowałaś? Może się załapiemy?
[ Dodano: 01-09-2011, 23:15 ]
To ta? Na stronie cena 23,36zł...
http://www.empik.com/torb...87851,zabawki-p
Grapy - 01-09-2011, 23:23
Karoola, ta kupowałam około 2mce temu
inkapek - 02-09-2011, 08:26
Super naprawdę, chyba poszukam u siebie czy są. Zazwyczaj mam trochę rzeczy ze sobą na ćwiczenia więc w plecak wszystko pakuję, ale jak nieraz musze zostawić plecak a mieć parę rzeczy przy sobie to taka saszetka by idealnie się przydała.
ktosia - 02-09-2011, 20:31
ooo tu już nawet wiem komu zlecę jej zakup!
inkapek - 02-09-2011, 20:55
ktosia, jak będą dwie to brać? Ale nie obiecuję.
ktosia - 02-09-2011, 21:16
inkapek, nie dzięki bo my narazie na debecie fifnasowym że sie tak wyrażę! I będziemy próbować naciągnąć naszego lekko przyszywanego pancia na jego osobista zniżke pracownicza w empiku co by nam fundnal moze saszetke moze z okazji moich przyszlotygodniowych imienin
Grapy - 02-09-2011, 22:02
Kurcze dziewczyny te saszetki były po 9.99zł a teraz już są po 23zł ?
Może była chwilowo jakaś promocja?
ktosia - 02-09-2011, 22:18
Grapy, dlatego my sie troszke wstrzymamy i dodatkowo ponaciagamy pancia!
Grapy - 02-09-2011, 22:27
ktosia, trzymam kciuki oby Pańcio był łaskawy
inkapek - 03-09-2011, 07:47
No mam nadzieję że będą bo może tylko na zamówienie. A może promocja znowu będzie
Ostaś - 03-09-2011, 10:46
Ja używam saszetki z Karuska: http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3653
Jest porządnie wykonana i wygodnie się z niej korzysta, tylko że ma jedynie główną kieszeń na smaki i dwie małe po bokach np. na clicker.
Jak trochę podreperuję budżet to pomyślę o czymś takim:
http://www.sklep.mampsa.p...--pas-na-biodra
aganica - 28-01-2012, 09:03
A ja taką zamówiłam, ciekawe jak się będzie sprawdzała
Karoola - 28-01-2012, 23:50
aganica, ciekawe, wygląda jak torebka
aganica - 29-01-2012, 06:22
| Karoola napisał/a: | | wygląda jak torebka | Dlatego zamówiłam, taka mi się " elegancka" wydała,jak na saszetkę na smaczki to inna niż wszystkie . Co prawda damą nie jestem i nigdy nie byłam, mimo wieku preferuję styl bojówkowo-glanowy ale spodobała mi się.
ktosia - 30-01-2012, 20:51
aganica, ciekawa my mamy zaadaptowana na nasze potrzeby saszetkę na magnezje
aganica - 30-01-2012, 20:55
| ktosia napisał/a: | | saszetkę na magnezje | A co to takiego ?
ollinko - 30-01-2012, 21:03
yyy... a ja od paru miesiecy kieszenie mam zawsze pelne smaczkow i srajtorebek jakos nie pomyslalam o saszetce
siulentas - 01-02-2012, 00:17
ja jakis czas temu jkupilam sobie saszetke na chrupki ale jak dotad nosze poladowane po kieszeniach smaczki chroopki i inne musze sie jakos przestawic
ktosia - 01-02-2012, 08:58
| aganica napisał/a: | A co to takiego ? | taki biały proszek który m wspinacze osypują ręcę żeby im się nie ślizgały przy wspinaczce kulturyści też jej używają, żeby im się sztanga z ręki nie wyślizgnęła
aganica - 02-02-2012, 16:02
| ktosia napisał/a: | | kulturyści też jej używają | Ooooo to muszę syna dopytać, przecież on nie tylko kulturysta ale i instruktor na siłowni
Nasza saszetka już doszła... jest boooska..
ktosia - 03-02-2012, 20:14
| aganica napisał/a: | | oooo to muszę syna dopytać | ale ja mówię o magnezji kulturyści nie muszą mieć jej w saszetkach bo mogą posatwić w pojemniku na ziemi, a wspinacze mają takie specjalne saszetki! bo wisząc naście metrów nad ziemią nie mają jak inczej mieć ze sobą magnezji i taką zakosiłyśmy mojemu bratu
aganica - 03-02-2012, 20:51
| ktosia napisał/a: | | kulturyści nie muszą mieć jej w saszetkach | Teraz juz wiem, dlaczego syn popatrzył na mnie jak na wariatkę
Almathea83 - 05-03-2012, 17:52
a ja zamówiłam wczoraj taką: http://www.weltbild.pl/sa..._p11104148.html zobaczymy czy się spisze- w sumie to jest spora, ale za to dużo się zmieści
Klauzunka - 06-03-2012, 10:50
piękne te Wasze saszetki, ale ja to chyba starej daty, jakoś nie mogę się przestawić na nie -póki moje kieszenie dają radę, zawsze obładowana jak pociąg towarowy uskuteczniam- "spacer farmera" wykorzystując do tego własną garderobę
|
|