forum.labradory.org

Multimedialnie - Filmy

Goha_lab - 16-11-2008, 17:39
Temat postu: Filmy
Tu możemy pisać o filmach nie związanych z psami.
Ostatnio byłam w kinie na filmie pt. "Rok 1612". Jak dla mnie to trochę gniot bo za dużo było sieczki na ekranie. Niby film historyczny a nie było 15 min w ciągu których ktoś komuś głowy nie urwał. Ale ogólnie można obejrzeć.
filmweb napisał/a:
Film opowiada o Rosji czasów tzw. Wielkiej Smuty na początku XVII wieku, a konkretnie o epizodzie wojny polsko rosyjskiej 1609 - 1618, dotyczącym zajęcia przez Polaków Moskwy w 1610 roku i następnie walce o ich wypędzenie - co nastąpiło w roku 1612.
Przeciwko polskiej obecności na Kremlu i narzucaniu Państwu Moskiewskiemu osób carów (Dymitr Samozwaniec I i II - prawowity wówczas władca Borys Szujski przebywał w niewoli w Polsce, gdzie wkrótce zmarł) wystąpiły pierwszy raz zgodnie wszystkie rosyjskie stany - zarówno szlachta pod wodzą księcia Pożarskiego, jak też lud prowadzony przez kupca Kuźmę Minina.
Nieco wbrew prawdzie historycznej, która była bardziej skomplikowana, film przedstawia Polaków jako groźnych i bezwzględnych najeźdźców.

kasiula_86 - 17-11-2008, 14:02

uwielbiam i gorąco polecam STEP UP http://step.up.taniec.zmyslow.filmweb.pl/ (ostatnio był na Polsacie chyba)
oraz STEP UP2 http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=30806
rewelacje moge je ogladac na okrągło a takze bardzo lubie PAMIĘTNIKhttp://pamietnik.filmweb.pl/ te filmy ogladalam juz po jakies 5-10 razy i nie zmudzily mi sie i kocham je baaaardzo polecam

zaradna - 17-11-2008, 14:53

kasiula_86, ja tez lubie te filmy.
Jednak STEU UP część pierwsza podoba mi się bardziej od drugiej.
A Pamiętnik wiadomo coś pieknego.
Chociaz jednak wole książke przy niej to płakałam jak nie wiem co film już mnie tak nie wzruszył być może po wczesniejszym przeczytaniu książki. A przeczytałam ja chyba z 10 razy i znowu zamierzam hehe :D

kasiula_86 - 17-11-2008, 14:57

zaradna ja wole film w nim jest wiecej o tym jak sie poznawali ten tragizm rozstania wszystko takie szczegółowe mnie to właśnie wzruszyło w książka też dobra ale po obejżeniu filmu stwierdziłam ze to jakos tak na skróty hehe (chociaz film na podstawie ksiazki :-P )
mi szczerze mówiąc step up jedynka tez bardziej sie podoba ale w 2 ten koncowy ich występ mnie rozwala

[ Dodano: Pon 17 Lis, 2008 ]
a jeszcze p.s.kochamcie tez świetna tez upłakałam sie strasznie ale i ksiażka i film(różnia sie nieco) polecam

zaradna - 17-11-2008, 15:06

kasiula_86 napisał/a:
mi szczerze mówiąc step up jedynka tez bardziej sie podoba ale w 2 ten koncowy ich występ mnie rozwala

no w 2 ten ich taniec jest rozwalający hehe

Dżastin - 17-11-2008, 18:52

Niestety nie lubie ani Step up 1 ani Step Up 2 bardzo naciągane historyjki, ale to bardzo, choc nie watpie w to ze Ci tancerze którzy wcielili sie w role umieją tańczyć, a oczywiscie trudno by bylo gdyby najlepsi choreografowie robili uklady i zeby one byly brzydkie ;D bardzo lubie oglądac filmy prezentowane w "Kocham kino" na TVP2, kiedys obejrzałam film który utkwił mi na stale w pamięci i z czystym sercem moge go polecić ma tytul "Dobranoc mamusiu" jeżeli ktos z Was lubi dramaty to naprawde powinien obejrzec :) oprócz tego "V jak Vendetta", "Zielona mila", "Piękny umysł" i mogłabym tak wymieniać w nieskończoność ;D bo kocham kino ;D jeżeli ktoś zna jakies super poruszające dramaty to ja chętnie bym je obejzała ;D bo lubie wyciskacze łez ;D a pierwszym filmem na jakim sie poryczałam był "Król lew" ;D
aha i ostatnio oglądałam taki estoński film "Klasa" bardzo polecam w szczególnosci młodziezy z gimnazjum i ich rodzicom, bo film przedstawia rzeczywistość szkolną (niestety jest uniwersalny w kazdym kraju)

zaradna - 17-11-2008, 18:55

Dżastin napisał/a:
aha i ostatnio oglądałam taki estoński film "Klasa" bardzo polecam w szczególnosci młodziezy z gimnazjum i ich rodzicom, bo film przedstawia rzeczywistość szkolną (niestety jest uniwersalny w kazdym kraju)

O to mnie zaciekawiło chyba sobie ściagne.
Ja lubie horrory oglądac he

Jagnes093 - 17-11-2008, 19:13

zaradna, jeśli lubisz oryginalne horrory to ja polecam "Rec" gdy go oglądałam czułam jakby to działo się na zywo bo tak właśnie ten film był zrobiony.

Ja polecam efekt motyla świetny film.

Dżastin - 17-11-2008, 19:38

Tyle że "Klasa" to nie horror ;D ale zaradna, chyba mówilas ironicznie? ;D a "Efekt motyla" równiez uwielbiam ;D
kasiula_86 - 17-11-2008, 20:33

Dżastin napisał/a:
"Zielona mila", "Piękny umysł"
tez bardzo lubie
'buntownik z wyboru'' tez polecam
Jagnes093 napisał/a:
"Rec"
'
o tym slyszalam ale nie widzialam a tez lubie sie bać :lookdown:

Jola - 17-11-2008, 20:44

"Zielona mila" - hicior!! Jeden z moich ulubionych obrazów... A może ktoś ze starej gwardii oglądał "Coś" - klasyka horroru... ale Wy smarkacze pewnie nawet o nim nie słyszeliście.. :-P :-P Coś niecoś się postarzał ale co tam!
Dżastin - 17-11-2008, 20:47

ja sie strasznie boje horrorów, generalnie nie mozna mi ich ogladac, bo bardzo je przeżywam potem, nie moge przesz długi czas spac, po obejżeniu "the ring" nie spałam przez pare nocy, wiec horrory odpadają w ogóle sie na nich nie znam
Jola - 17-11-2008, 20:54

Natka napisał/a:
Mój też, Tadzia zresztą również Kolejny fanklub?
Nio!! A kto zaPrezesi?! :-P
Jola - 17-11-2008, 21:00

Jak dla mnie ok! V-ce lepiej się prezentuje na drzwiach gabineciku. :D
zaradna - 17-11-2008, 21:08

kasiula_86 napisał/a:
zaradna, jeśli lubisz oryginalne horrory to ja polecam "Rec" gdy go oglądałam czułam jakby to działo się na zywo bo tak właśnie ten film był zrobiony

O nie słyszałam a z chęcią obejrze hehe;)
Dżastin napisał/a:
yle że "Klasa" to nie horror ;D ale zaradna, chyba mówilas ironicznie? ;D a "Efekt motyla" równiez uwielbiam ;D

tak wiem, że to nie horror ogółwm powiedziałam, że lubie horrory ale nie tylko haha :)
Jagnes093 napisał/a:

Ja polecam efekt motyla świetny film.

Mi też się bardzo podobał
Jola napisał/a:
"Zielona mila" - hicior!! Jeden z moich ulubionych obrazów...
Zgadzam sie super film :D
Jola napisał/a:
A może ktoś ze starej gwardii oglądał "Coś" - klasyka horroru... ale Wy smarkacze pewnie nawet o nim nie słyszeliście..
Ja cos o tym słyszałam, ale nie ogladałam

[ Dodano: Pon 17 Lis, 2008 ]
A co powiecie o " Lista Schindlera"
Mi się film bardzo podobał jak dla mnie rewelacja ;)

Goha_lab - 17-11-2008, 21:58

Jeden z moich ukochanych filmów to "Labirynt Fauna". Świetnie zrobiony. W ogóle polecam wszystkie filmy Guillermo del Toro. Świetny reżyser.
Jagnes093 - 17-11-2008, 22:07

Cytat:
ja sie strasznie boje horrorów, generalnie nie mozna mi ich ogladac, bo bardzo je przeżywam potem, nie moge przesz długi czas spac, po obejżeniu "the ring" nie spałam przez pare nocy, wiec horrory odpadają w ogóle sie na nich nie znam

Eee "the ring" nie był straszny. Obejrzyj sobie "klątwę"(ale nie amerykańską wersję bo jest do kitu tylko japońską) to nawet w dzień będziesz bała się gdziekolwiek zostać sama. Albo "widmo" (to jest produkcja albo Japońska albo Koreańska właśnie nie pamiętam) też jest straszne.
Generalnie uwielbiam horrory japońskie/koreańskie mają u mnie ogromny plus dlatego, że:
- nie ma takiej sztucznej "sieczki" jak w tych amerykańskich horrorach,
-fabuła jest zawiła i ciekawa do samego końca,
-jeśli chcą widza przestraszyć robią to z całkowitym zaskoczeniem można to zaobserwować zwłaszcza podczas oglądania "klatwy" i jeszcze te odgłosy tych szkarad uuu powiało strachem...

Ale dla mnie najgorszy w sensie, że najbardziej beznadziejny horror to "oko" jakie to było słabe i denne amerykanie nic nie potrafią wymyśleć tylko przerabiają japońskie horrory tak, że wychodzi z tego gó*no nie horror :doubt:

Goha lab prawda labirynt fauna jak i sierociniec to dla mnie bardzo udane produkcje. Zresztą "rec" też.

A "zielona mila" zawsze będzie wspaniałym filmem zawsze...

Goha_lab - 17-11-2008, 22:12

Ja jeszcze lubię "Kręgosłup Diabła"
Jagnes093 - 17-11-2008, 22:35

Goha_lab napisał/a:
Ja jeszcze lubię "Kręgosłup Diabła"

Nie słyszalam o tym O.o
Ale dzięki, że o tym wspomniałaś już ściągam i w wolny wieczór obejrzę to na pewno.
W dzień psuje się ta mroczna i tajmnicza atmosfera. Dla mnie własnie ta atmosfera podczas ogladania filmu to już połowa sukcesu.

zaradna - 17-11-2008, 22:54

A mnie jakoś zawsześmiesza te amerykańskie horrory. Niewiem czemu zamast się bać ja się śmieje, że np, śmiesznie zrobilu ucinanie łowy itp. haha
Ostatnio ogladałam "pociag z mesem" moja siostra sie bała usnac a ja sie smialam haha :D
Cytat:
Ale dla mnie najgorszy w sensie, że najbardziej beznadziejny horror to "oko" jakie to było słabe i denne amerykanie nic nie potrafią wymyśleć tylko przerabiają japońskie horrory tak, że wychodzi z tego gó*no nie horror :doubt:

Myśle, że do najsłabszych horrorów wiele amerykańskich by można było dopisać.
A oglądał ktoś "Amitiwille" ? Misię bardzo podobał zreszta powstał na faktach autentycznych i było pare momentów gdzie się wystraszyłam haha
Ja narazie jestem na etapie oglądania wszystkich części Piły

Jagnes093 - 17-11-2008, 22:58

Piła jest masakryczna. Ale przy "pile" no nie da się bać nie ma klimatu i koniec...Dla mnie to jest gatunek "sieczka/sieczka z mózgu".
zaradna - 17-11-2008, 23:00

Jagnes093 napisał/a:
Piła jest masakryczna. Ale przy "pile" no nie da się bać nie ma klimatu i koniec...Dla mnie to jest gatunek "sieczka/sieczka z mózgu".

jop zgadzam się ale nie sam horror mni wciagnoł jak zabawa w te gry które im ten psychol wymyśla hehe.

Jagnes093 - 18-11-2008, 10:53

zaradna napisał/a:
jop zgadzam się ale nie sam horror mni wciagnoł jak zabawa w te gry które im ten psychol wymyśla hehe.

Noo te gry są kozackie...Gostek ale ma pomysły...Ten film jest z lekka psychodeliczny, ale ja jestem człowiekiem o mocnych nerwach i takie coś nie robi na mnie najmniejszego wrażenia tak samo jak nie robią na mnie wrażenia jakieś mega wzruszające filmy.
Ale niezłe to było w tej pile (chyba 2) co gostek aby uciec żywy odciął sobie nogę piłą...

Klecia - 18-11-2008, 11:13
Temat postu: Filmy
Ja polecam "I am legend",choc nie kazdemu moze przypasc do gustu,nastomiast jezeli chodzi o komedie,proponuje "The longest yard".Obydwa filmy mozna znalezc w polskiej wersji jezykowej.

A a propos Labiryntu Fauna o ktorym napisala Goha_Lab,mi sie tez spodobal,szczegolnie zakonczenie,ale najbardziej ten faun-wydawal mi sie przerazajacy...no i ten stwor przy stole z pysznym jedzeniem-dzizus! :surrender:

zaradna - 18-11-2008, 14:24

Jagnes093 napisał/a:

Ale niezłe to było w tej pile (chyba 2) co gostek aby uciec żywy odciął sobie nogę piłą...

to było w 1.

Jagnes093 - 18-11-2008, 14:33

zaradna napisał/a:
to było w 1.

Aha pomyliło mi się.

Fajna jest też "kostnica" i "resident evil 1/2".

zaradna - 18-11-2008, 14:50

Jagnes093 napisał/a:
Fajna jest też "kostnica" i "resident evil 1/2".

nieogladałam

Jola - 18-11-2008, 16:01

Klecia napisał/a:
Ja polecam "I am legend",choc nie kazdemu moze przypasc do gustu
Mnie się podobał... niezłe kino, choć nie do końca w moich klimatach..
Szyszunia - 18-11-2008, 17:17

Jola napisał/a:
Klecia napisał/a:
Ja polecam "I am legend",choc nie kazdemu moze przypasc do gustu
Mnie się podobał... niezłe kino, choć nie do końca w moich klimatach..

To chyba jeden z lepszych filmów z tego gatunku, jaki oglądałam (chociaż znam wielu ludzi, którzy mocno go skrtykowali ;] ). Zielona Mila też jest mi się podobała. A jeżeli ktoś lubi fajne komedie romantyczne, to polecam "Made of Honor". Można się poryczeć (ze śmiechu). Ostrzegam, że to film raczej dla płci pięknęj (gra w nim przystojny doktorek z Chirurgów ;* ;* )

Klecia - 19-11-2008, 08:42

O,no to zaraz go wylowie :P

Z komedii polecam jeszcze "The wieners" oraz "Big Stan".

Jagnes093 - 19-11-2008, 09:22

Tak szczerze to ja komedii nie cierpię, ale zdarzają się wyjątki...Teraz czekam aż ściągnie mi się ta "przygoda na Antarktydzie" obczaję i ocenię. ;] A to nastąpi na pewno dzisiaj :-P
Klecia - 19-11-2008, 09:45

W takim razie Tobie moge polecic 2 filmy,ktore wydaly mi sie dosc ciekawe,pierwszy, "La Monja" ("Zakonnica") i drugi "Stigmata" i tutaj nie pamietam czy zmienili na polska nazwe "stygmaty". :)
iness8@o2.pl - 15-12-2009, 17:07

Musicie oglądać bardzo uważnie, po prostu pełne skupienie

http://www.youtube.com/wa...feature=related

dzionga - 15-12-2009, 22:05

Normalnie aż poskoczyłam z strachu na krześle.. :)
Ewelina - 15-12-2009, 22:10

A ja się wystraszyłam!!
iness8@o2.pl - 15-12-2009, 23:31

Ja interesuję się zjawiskami paranormalnymi więc wpisałam sobie na youtubie duchy, oglądam ten film z nosem przy monitorze, bardzo uważnie, po ciemku w pokoju i nagle coś takiego mi wyskakuje.....wrzasnęłam i Ina zwiała ;]
Ewelina - 16-12-2009, 10:07

iness8@o2.pl, Nie dziwie się i jeszcze te dziecięce rzeczy w tym pokoju.buu!!
goxia - 16-12-2009, 10:59

mi sie podobała pierwsza seria Prison Break:) dostałam cała serię na kompie i pamiętam, że oglądałam po conajmniej 4 odcinki dziennie:)
Tsunami - 24-01-2010, 23:47

A ja Was serdecznie zachęcam do obejrzenia komedii z moim ukochanym! Robinem Williamsem i Johnem Travoltą - Old Dogs (Stare Wygi).
Uśmiałam się do łez, aż mnie szczęka bolała :D
Poniżej trailer, zobaczcie sami! Polecam naprawdę warto :)
http://www.youtube.com/watch?v=RhY8AP806tU

Grapy - 25-01-2010, 10:23

Dzięki Tsunami, ja obejrzę na pewno, dawno nie oglądałam dobrej komedii :D
Paulinna - 14-05-2011, 18:05

Jak lubicie thrillery to polecam ,,Salę samobójców" :) Byłam na tym wczoraj i mówię Wam- świetne ;D
mibec - 15-05-2011, 05:16

Ja wczoraj oglądałam "Incepcję" - polecam :) Poza tym ostatnio oglądałam "Jak zostać królem" - świetny film :)
kasia1209 - 08-02-2013, 14:29

Sporo filmów oglądam, więc skoro tak cicho w tym wątku to może polecę te, które moim zdaniem naprawdę warto obejrzeć. Najbardziej lubię dramaty :)
- Chłopiec w pasiastej piżamie
- Requiem dla snu
- I że cię nie opuszczę
- Nietykalni
- Jeden dzień
- Rytuał
- Służące
- Slumdog. Milioner z ulicy.
- Niemożliwe
- Skazani Na Shawshank

Myślę, że wszystkie tytuły są znane lub mniej znane. Dałam odnośniki do filmwebu, jeżeli ktoś byłby zainteresowany :)

Nulcia1 - 08-02-2013, 17:47

Igrzyska śmierci
Thor
Odwróceni Zakochani
Avangers
Giganci ze stali
Lincoln
Gniew tytanów
Niezniszczalni
Niezniszczalni2
Niezwykłe życie Timothy Greena
Życie Pi
Immortals
12 godzin

mniej więcej te które pamiętam wszystkie godne polecenia ;)

kasia1209 - 08-02-2013, 18:41

Nulcia1, Igrzyska Śmierci- dobry, ale obejrzałam po przeczytaniu książki, więc byłam trochę rozczarowana. Jak się nie mylę to w marcu jest premiera W Pierścieniu Ognia:)
Właśnie, Życie Pi tak bardzo reklamowany film, ale jednak warto obejrzeć ? Nie jest to strata czasu? :-P

Pikuś - 08-02-2013, 18:51

kasia1209, W Pierścieniu Ognia ukaże się dopiero w listopadzie ;) ja najpierw obejrzałam film, później przeczytałam książkę i uważam, ze jest wszystko fajnie zrobione :) mimo ze kilka rzeczy zmienionych.
kasia1209 - 08-02-2013, 21:16

No tak, pomyłka, nie wiem dlaczego, ale byłam pewna że premiera jest w marcu :-P
Fakt, film fajny, lubię aktorów ale jakbyś przeczytała na początku książkę to byś pewnie miała podobne zdanie do mnie :)

Pikuś - 08-02-2013, 21:55

Nie sadze, ze zmienialabym zdanie co do ekranizacji. Brakowało mi w filmie tylko jednej rzeczy. Inne ciężko byłoby nakręcić. Jestem zadowolona z filmu :) w książce bylo wiele przemyśleń Katniss, jej uczuć, opisów myśli, w filmie raczej ciężko to uchwycić ;)
nathaliena - 09-02-2013, 15:10

33 sceny z życia - polecam, oglądał ktoś?