| |
forum.labradory.org
|
 |
Labowe spotkania - II Zlot Labradorowy Forum Labradory.org 2014
tenshii - 21-12-2013, 11:23 Temat postu: II Zlot Labradorowy Forum Labradory.org 2014
LISTA CHĘTNYCH ZAMKNIĘTA
Na zlot jadą:
tenshii +desktop19 - 2 osoby - 2 psy (pies i suka, wykastrowane) własny pokój [ZALICZKA WPŁACONA]
LukaszByczyk - 1 osoba - 2 suczki - wysterylizowana i niewysterylizowana [ZALICZKA WPŁACONA]
Torrezowaty - 1 osoba, 1 pies, kastrowany [ZALICZKA WPŁACONA]
Milena i Byq - 2 osoby, 1 pies, 1 suka, kastrowane i sterylizowane, własny pokój [ZALICZKA WPŁACONA]
Pattina - 1 osoba [ZALICZKA WPŁACONA]
sysia + szopen - 2 osoby - 1 samiec, wykastrowany, własny pokój [ZALICZKA WPŁACONA]
KandB - 1 osoba - 1 pies, kastrowany [ZALICZKA WPŁACONA]
jagienka30 - 2 osoby - 1 suczka, wysterylizowana [ZALICZKA WPŁACONA]
Milena - 21-12-2013, 11:25
| tenshii napisał/a: | | Wszystkie znalezione przeze mnie miejsca znajdują się w Wielkopolsce, w pobliżu Poznania. |
W takim razie ja jestem chętna
anna34 - 21-12-2013, 11:40
| tenshii napisał/a: | | Termin wyjazdu wstępnie planowany na koniec maja lub przełom maja i czerwca. |
I znów się nie spotkamy,bo mamy wtedy zlot z info,no szkoda,że terminy się nakładają.
tenshii - 21-12-2013, 11:47
| anna34 napisał/a: | | szkoda,że terminy się nakładają. |
wtedy najwięcej wolnych terminów mają, ale termin i tak trzeba będzie dograć z ośrodkami. Może się coś zmieni, choć pewnie nieznacznie
Pattina - 21-12-2013, 11:49
Ja bym była chętna,ale nie wiem czy bezpsiowo mnie przyjmiecie
tenshii - 21-12-2013, 11:50
| Pattina napisał/a: | | Ja bym była chętna,ale nie wiem czy bezpsiowo mnie przyjmiecie |
Bez wodzirejki zlot się nie uda
Milena - 21-12-2013, 11:52
| Pattina napisał/a: | | Ja bym była chętna,ale nie wiem czy bezpsiowo mnie przyjmiecie |
Idealnie, wolne ręce zawsze się przydadzą
Pattina - 21-12-2013, 11:59
| tenshii napisał/a: | Bez wodzirejki zlot się nie uda | Ej weź Jaka ja wodzirejka!
| Milena napisał/a: | Idealnie, wolne ręce zawsze się przydadzą | No doobra przekonałyście mnie
Jak to będą 3 dni jak teraz było to jestem w stanie ogarnąć wolne w pracy
Almathea83 - 21-12-2013, 12:25
ja oczywiście też jestem chętna
Milena - 21-12-2013, 12:30
| Pattina napisał/a: | | Jak to będą 3 dni jak teraz było |
trochę mało 1 dzień przyjazd, 1 cały i 1 wyjazd, już chociaż 4-5 dni niech będzie
Pattina - 21-12-2013, 12:32
Milena, Teraz byliśmy 3 dni i było spoko, moja wątroba dłużej by nie dała rady... ite after party... Cięzko ciężko
To najwyżej ja dojechałabym do Was bo na bank 5 dni wolnych nie uda mi sie skołować
Milena - 21-12-2013, 12:34
Don't panic
KandB - 21-12-2013, 12:46
Ja również jestem chętna. Ale stawiam duży znak zapytania. Wolne da się jakoś załatwić, ale muszę jeszcze trochę popracować nad zachowaniem mojego nieprzewidywalnego zwierzaka
Ostatnio nie mogliśmy, bo nie był kastrowany, teraz już bez jajek ale jest inny problem. Mam nadzieje, że do maja będzie lepiej
[ Dodano: 21-12-2013, 12:47 ]
aaaa, zapomniałam że tu zdecydowana większość kastratów z takimi to się lubimy
więc wstępnie się zapisuje
tenshii - 21-12-2013, 12:48
| KandB napisał/a: | | muszę jeszcze trochę popracować nad zachowaniem mojego nieprzewidywalnego zwierzaka |
spoko spoko, nie takich się przeżyło
mibec - 21-12-2013, 12:57
My tak na 80%, bo troche daleko mamy
Almathea83 - 21-12-2013, 13:22
| tenshii napisał/a: | | KandB napisał/a: | | muszę jeszcze trochę popracować nad zachowaniem mojego nieprzewidywalnego zwierzaka |
spoko spoko, nie takich się przeżyło |
trzeba przyznać, że na zlocie było meeega bezkonfliktowo, szczególnie właśnie wśród facetów bo ci to ani razu się nie spięli, z tego co pamiętam czarne sucze tylko trochę zadymiały, ale wszystko w granicach rozsądku
szykujcie najmocniejsze zabawki na świecie bo delikatne się przed Morenciem nie uchowają
KandB - 21-12-2013, 13:50
Almathea83, zobaczymy czy pojadą jakieś niewykastrowane psiaki, z tymi bez jajeczek nigdy nie było awantury
iness8@o2.pl - 21-12-2013, 14:16
Tez byłabym chętna ale nie wiem jak bede miec zjazdy, sesje i obronę.
szalej - 21-12-2013, 15:36
Eh, ja tak samo jak Ania nie dam rady bo się zlot z info pokrywa
Szopen - 21-12-2013, 20:18
| szalej napisał/a: | Eh, ja tak samo jak Ania nie dam rady bo się zlot z info pokrywa |
Ale jak się pokrywa
Maj ma 31 dni nie ma podanej daty przecież z .org może być np. 16-18 a z info 23-25 daty tak strzelam )
Jeszcze nie ma terminów, a już wszyscy piszecie, że się pokrywają
anna34 - 21-12-2013, 20:30
| Szopen napisał/a: | | Maj ma 31 dni nie ma podanej daty przecież z .org może być np. 16-18 a z info 23-25 daty tak strzelam ) |
No tak,ale zaliczyc 2 zloty w jednym miesiący nierealne,choćby w kwestii urlopu niestety
torrezowaty - 08-01-2014, 03:38
My z Torczyńskim się piszemy, termin totalnie obojętny
I tak wpadłem na pomysł, że jakby ośrodek był bezkonfliktowy, to może spróbujemy karaoke zrobić? Mikrofony bezprzewodowe, projektor i laps się znajdą, gorzej ostatnio u mnie z nagłośnieniem a przydałby się mikser do podłączenia 2-4 źródeł dźwięku + wzmacniacz z głośnikami - dysponuje ktuś?
P.S. Mam nadzieję, że nie uda mi się wytrwać w diecie, bo jak mi się uda wytrwać, to kurde nawet się nie napiję, nie mówiąc o wtranżoleniu kaszanki z grilla
Pattina - 08-01-2014, 08:02
| torrezowaty napisał/a: | | to może spróbujemy karaoke zrobić? | Jaaaa tam nie mam nic przeciwko!
| torrezowaty napisał/a: | Mam nadzieję, że nie uda mi się wytrwać w diecie, bo jak mi się uda wytrwać, to kurde nawet się nie napiję, nie mówiąc o wtranżoleniu kaszanki z grilla | To ja sobie na te 3 dni najwyżej wezmę wolne dietowe bo nie ma opcji jedzenia tam regularnie i zdrowo
Ania ma dziś dzwonić do ośrodka ponoć idealny - więc musimy trzymać kciuki mocno!
200km nie wiem czy moje auto dojedzie buu najwyżej ktoś mnie będzie holować
tenshii - 08-01-2014, 10:59
Kochani - aktualizacja w pierwszym poście - proszę o pilny odzew
Milena - 08-01-2014, 11:04
Ja tam mam 415km... na 3 dni nie opłaca mi się jechać niestety, z czego 2 spędzę w podróży
tenshii - 08-01-2014, 11:07
| Milena napisał/a: | | Ja tam mam 415km |
a specjalnie szukałam czegoś w centrum.
Zobaczymy - może ten ośrodek nie wyjdzie to jeszcze będziemy szukać Nic straconego
anna34 - 08-01-2014, 11:10
Byliśmy tam,jest fajnie.
Ale gospodarze dusigrosze,jak kiedyś zabrakło nam natki do zupy(mają ogródek )to zażądali 50 gr za listek
Pozatym dziura totalnie zabita dechami,jeśli nie chcecie nigdzie spacerować to ok,do sklepu piechotą też daleko,wokół tylko pola.
Milena - 08-01-2014, 11:11
tenshii, a może coś koło Poznania? Ekipa z Wrocławia też chyba nie ma tak daleko wtedy?
tenshii - 08-01-2014, 11:13
| anna34 napisał/a: | | dziura totalnie zabita dechami |
dla mnie to akurat na plus, bo zero ludzi, aut itp
| Milena napisał/a: | | może coś koło Poznania? |
szukałam
kiepsko z ośrodkami
ale jeszcze poszukam
Pattina - 08-01-2014, 11:17
Nie jestem pewna czy moje auto dojedzie taki kawał, ale najwyżej ktoś mnie będzie holować, ewentualnie zabiorę się z kimś
Zastrzeżeń nie mam, szkoda tylko że łazienki nie ma w każdym pokoju
Obiady fajnie bo po poprzednim labowaniu chyba nam tego brakowało i trzeba było kombinować
Mam nadzieję że pojedziw nas jak najwięcej
Almathea83 - 08-01-2014, 11:49
to ja chyba odpadam, moje auto tam raczej nie dojedzie
info i zabrudzonej pościeli mnie wbiło w krzesło- przecież chyba i tak ją piorą jak goście wyjeżdżają więc lepiej wziąć swoją
nata - 08-01-2014, 14:46
Ode mnie bardzo blisko
KandB - 08-01-2014, 15:06
U nas sprawa wygląda tak jak pisałam na początku, zobaczymy jakie psiaki pojadą. Aby nie było żadnych spięć zdecydowaną większością muszą być bezjajeczni i suczki, chciałabym, ale poczekam aż lista bardziej się zapełni
Droga nie jest taka zła. Kogoś mogłabym zabrać ze sobą na trasie Lubliniec, Wieluń, Sieradz trochę z kursu też mogę zboczyć. No ale poczekam jeszcze trochę jak to będzie wyglądać
Nikaaa - 08-01-2014, 15:40
My się znowu nie załapiemy bo do Polski jedziemy dopiero 16 lipca
Karoola - 08-01-2014, 20:27
Ja baaardzo chętnie! Byleby się dało dojechać pociągiem, bo nie wiem, czy sama samochodem się odważę
Nie wiem też, co będzie się działo w tym czasie na uczelni... Ale mam nadzieję, że załatwienie miejscówy dla jednej bezpsowej osóbki będzie się dało załatwić na ostatnią chwilę?
torrezowaty - 09-01-2014, 04:42
Jeśli chodzi o ośrodek, to w sumie faktycznie fajnie, że ma własną wodę i bilard
Malkontencę:
1) Warto zerknąć, jak blisko jest wet i ludzki lekarz, bo jak to odludzie. Na ubiegłym wyjeździe odbyło się bez kontuzji, ale warto zawsze być ubezpieczonym...
2) Zabrudzenie pościeli i trzeba płacić - toż to istne pole do nadużyć. Wszyscy wiemy, że pies z wody i piachu jak się na wyrku pierdzielnie to pobrudzi. To oczywiste. Po to mądry konstruktor wymyślił pralkę. Nie wyobrażam sobie płacenia za to. Rozumiem zniszczenia w stylu pogryzione meble, ściany - po to mam ubezpieczenie.
3) Nie zrozumiałem informacji o pokojach z łazienkami - rozumiem, że łazienka nie ma w każdym pokoju? Czy jest w pokoju 1-2 osobowym? Na ich stronie totalne zero informacji...
4) Nie wiem, czy jest jakiś ukryty sens w takiej lokalizacji, ale z tego, co widzę po ludziach, którzy się w tym wątku wypowiadają, to chyba nie ma sensu lecieć do Poddębic, kiedy możemy np. znowu podjechać choćby do Kobylej. Tak przejrzałem wątek i zauważyłem (sorry, że nie po nickach a po miejscowościach):
| Kod: |
Kołobrzeg do Poddębic nie dojedzie, na Wielkopolskę prędzej
Bytom, Sosnowiec ma dużo bliżej do Kobylej jak do Poddębic
Kraków nie dojedzie, bo poza granicami PL
Pruszków i Wawa nie dojedzie
Wrocławiowi blizej do Wielkopolski
|
Więc nie widzę w ogóle po tej frekwencji sensu jechania tak daleko... A może czegoś nie wiem? W Kobylej było fajnie: dużo wody, dużo lasów, fajni właściciele.
5) Sorry za pesymizm, ale już widzę, jak znajdzie się 20 osób... Potem nam wyjdzie po stówę za dobę
aga - 09-01-2014, 12:39
my byśmy chętnie dołączyli ale pod warunkiem pokoju dwuosobowego z własną łazienką
w wątku z I zlotu temat standardów łazienkowych był już omawiany więc nie będę się powtarzać
oczywiście też bym wolała do Kobylej, może ankieta?
no i kwestia tego stawu- czy ktoś tam był i to widział? bo pojedziemy a woda będzie zielona i trzeba będzie zrezygnować z kąpieli
Milena - 09-01-2014, 12:43
Do Kobylej Góry mam też lekko ponad 400 km, więc mnie to nie urządza
aga - 09-01-2014, 12:49
| Milena napisał/a: | tenshii, a może coś koło Poznania? Ekipa z Wrocławia też chyba nie ma tak daleko wtedy? |
ale ekipa z Opola ma wtedy daleko
Karoola - 09-01-2014, 12:54
Ja tam właściwie jestem Wawa. mam wyjątkowo nieaktualne dane pod nickiem
tenshii - 09-01-2014, 12:55
| aga napisał/a: | ale ekipa z Opola ma wtedy daleko |
ktoś zawsze będzie miał daleko
Pomóżcie (wszyscy) poszukać ośrodka to pewnie prędzej coś znajdziemy.
Milena - 09-01-2014, 12:57
| aga napisał/a: | | ale ekipa z Opola ma wtedy daleko |
Cóż, wybierzcie co chcecie. Was z południa jest więcej, wiec to zrozumiałe, że chcecie mieć jak najbliżej. Ja niestety ze względu na odległość odpadam, niestety ale Zefir już nie jest w tej formie co kiedyś aby spędzać tyle godzin w pociągu.
aga - 09-01-2014, 13:19
| tenshii napisał/a: | | ktoś zawsze będzie miał daleko |
dlatego można zrobić pośrodku
Karoola - 09-01-2014, 13:24
| tenshii napisał/a: |
Pomóżcie (wszyscy) poszukać ośrodka to pewnie prędzej coś znajdziemy. |
Proponuję najpierw ustalić jak daleko każdy z nas może dojechać i wybrać jakiś sensowny fragment Polski, potem dopiero szukać ośrodka.
Pattina - 09-01-2014, 14:35
| aga napisał/a: | | dlatego można zrobić pośrodku | Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak ciężko o znalezienie odpowiedniego ośrodka ?
Niech każdy się weźmie za szukanie i obdzwanianie bo najłatwiej jest marudzić i wybrzydzać .
Nie da się wszystkim dogodzić i zawsze będzie miał ktoś daleko
Każdy chce mieć blisko, chce mieć łazienkę to oczywiste ale ciężko z szukaniem, zwłaszcza że Ania szuka sama ...
Mi Kobyla też się podobała, ale dostosuję się do reszty
anna34 - 09-01-2014, 15:17
| Pattina napisał/a: | Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak ciężko o znalezienie odpowiedniego ośrodka ?
Niech każdy się weźmie za szukanie i obdzwanianie bo najłatwiej jest marudzić i wybrzydzać .
Każdy chce mieć blisko, chce mieć łazienkę to oczywiste ale ciężko z szukaniem, |
oj jak dobrze znam ten ból
Pattina - 09-01-2014, 15:37
| anna34 napisał/a: | oj jak dobrze znam ten ból | No na pewno! Ciężko tak o dobrą lokalizację, dobre warunki, super cenę i jeszcze desperata co weźmie na swój ośrodek tyle psów i nieobliczalnych właścicieli No i pewnie jeszcze inne czynniki o których nie mam pojęcia
Ciężko wszystkim dogodzić za to łatwo wszystkim marudzić.
Może tak jak Karola mówi niech się określą osoby które na 100% pojadą i ile km są w stanie dojechać
Zrobimy misz masz i coś się wykombinuje mniej więcej po środku
Jak znów będą ci sami chętni jak przy pierwszym zlocie jestem za Kobylą
[ Dodano: 09-01-2014, 15:43 ]
| aga napisał/a: | dlatego można zrobić pośrodku | Masz w takim razie jakąś propozycje ? Gdzie ? Jaki ośrodek ? Oprócz wytycznych jakie były wcześniej trzeba pamiętać aby był też przystosowany dla Ani
Almathea83 - 09-01-2014, 15:45
| Pattina napisał/a: |
Może tak jak Karola mówi niech się określą osoby które na 100% pojadą i ile km są w stanie dojechać
Zrobimy misz masz i coś się wykombinuje mniej więcej po środku
Jak znów będą ci sami chętni jak przy pierwszym zlocie jestem za Kobylą |
zgadzam się! w Kobylej było praktycznie idealnie, wszystko to co trzeba nam było do udanego zlotu, tam było
ja pojadę jak będzie tak 100-120 km od Wrocka, więcej naprawdę się boję jechać moim autem no chyba że jakiś Królewicz się zaplącze z lepszym samochodem i będzie chciał jechać, to wtedy te 200 km można jechać
tenshii - 09-01-2014, 16:27
Opcja jest tez taka, że pojedziecie sami, a ja spróbuję znaleźć coś w pobliżu gdzie będę w stanie funkcjonować w miarę normalnie.
A jak nie to pobawicie się sami
Także poszukam Wam ośrodków bez dostosowań i wybierzecie
Pattina - 09-01-2014, 17:53
| Almathea83 napisał/a: | | no chyba że jakiś Królewicz się zaplącze z lepszym samochodem i będzie chciał jechać, to wtedy te 200 km można jechać | Nie chce nic mówić ale do czerwca dużo czasu i myślę,że akurat wiele się może zmienić Wtedy jadę z Wami potowarzyszę Moreniowi hahah!
| tenshii napisał/a: | | Opcja jest tez taka, że pojedziecie sami, |
Już Ci mówiłam,że nie ma takiej opcji
Almathea83 - 09-01-2014, 17:59
| Pattina napisał/a: | | Almathea83 napisał/a: | | no chyba że jakiś Królewicz się zaplącze z lepszym samochodem i będzie chciał jechać, to wtedy te 200 km można jechać | Nie chce nic mówić ale do czerwca dużo czasu i myślę,że akurat wiele się może zmienić Wtedy jadę z Wami potowarzyszę Moreniowi hahah! |
ale deklaracje trzeba wcześniej ale jakby coś to oczywiście miejscówkę masz zaklepaną
| Pattina napisał/a: | | tenshii napisał/a: | | Opcja jest tez taka, że pojedziecie sami, |
Już Ci mówiłam,że nie ma takiej opcji |
tak jest!
Pattina - 09-01-2014, 18:02
| Almathea83 napisał/a: | | ale deklaracje trzeba wcześniej | Ja nic nie mówię lepiej... nie wolno mi
Ale moje zdanie znasz
| Almathea83 napisał/a: | ale jakby coś to oczywiście miejscówkę masz zaklepaną | Jeeaaaah ! Bo wiesz żaba mogłaby mi nie dojechać 200km Ostatnio ma problemy po mieście
Ewentualnie brałam pod uwagę pociąg czy coś
Albo Orisów czy Łukasza haha
Znajdziemy ośrodek spokojnie! Tyko trzeba wiedzieć kto na bank jedzie, obadać miejsce jak nie to znów atakujemy Kobylą !
Almathea83 - 09-01-2014, 18:04
Pattina, tylko kurde jak Łukasz weźmie zestaw do karaoke to na milion % spalimy sobie miejscówkę
Pattina - 09-01-2014, 18:05
| Almathea83 napisał/a: | | tylko kurde jak Łukasz weźmie zestaw do karaoke to na milion % spalimy sobie miejscówkę | No co Ty ! Ściągniemy publikę ... pierwsze rzędy zajmą robotnicy
Zrobimy furorę ! Tylko wiśniówki nie bierzmy hahaha
Almathea83 - 09-01-2014, 18:07
Pattina, hahaha , jeśli się okaże że jedziemy do Kobyłki to lecimy występować na tą scenę co tam była położymy jakąś czapkę to może coś jeszcze zarobimy
Pattina - 09-01-2014, 18:09
| Almathea83 napisał/a: | | jeśli się okaże że jedziemy do Kobyłki to lecimy występować na tą scenę co tam była | Padłam !
| Almathea83 napisał/a: | położymy jakąś czapkę to może coś jeszcze zarobimy | Będzie na flaszkę haha
I ofkors zajmiemy pokój nr 6 !
Almathea83 - 09-01-2014, 18:13
| Pattina napisał/a: | I ofkors zajmiemy pokój nr 6 ! |
wiadomo! tylko nie wiem co na to mój potancjalny Królewicz chociaż 3 laski na 1 faceta- kto by marudził
Pattina - 09-01-2014, 18:15
| Almathea83 napisał/a: | | wiadomo! tylko nie wiem co na to mój potancjalny Królewicz | Cholera zapomniałam o nim ! No nieeee ! Załamałas mnie teraz
Mistycom - 09-01-2014, 18:18
Mam pytanie za 100pkt - czy ktoś zabiera ze sobą dzieci? I nie mówię tu o tych kudłatych, czterołapnych
Almathea83 - 09-01-2014, 18:34
Mistycom, ekipa wrocławska była póki co bezdzietna, więc dylematu nie było zresztą chyba wszyscy zeszłoroczni uczestnicy na razie bez dzieci
Pattina, no trudno, pojadę sama
Mistycom - 09-01-2014, 18:56
yyyy to Wy rasowi psiarze jesteście
a czy fakt, że Luna nie ejst i raczej nie będzie wysterylizowana jest przeciwwskazaniem do wzięcia udziału w zlocie? Zakładając oczywiście, że nie dostanie cieczki.
Pattina - 09-01-2014, 20:37
| Almathea83 napisał/a: | Pattina, no trudno, pojadę sama | Chyba zwariowałaś ! Jadę jadę nie ma bata
Almathea83 - 09-01-2014, 20:39
Pattina, w sensie że bez potancjalnego Królewicza! Ty oczywiście że jedziesz
tenshii - 09-01-2014, 20:41
Mistycom, to, że suka nie jest wysterylizowana nie przeszkadza absolutnie
Najwyżej psy będą ją gwałcić
A co do dzieci to na zeszłorocznym zlocie żadnych nie było, ale to lepiej bo się działy takie rzeczy, że dzieci nie powinny tego widzieć
Mistycom - 09-01-2014, 20:54
tenshii, no domyślam się, jednak jak rodzina to rodzina. Jeśli jedziemy na "wakacje" to wszyscy. Inna kwestia, że jeśli zdecydujemy się na wyjazd, to nie wiem czy na całe 3 dni, bo możliwe, że wtedy uderzymy dalej za Łodź do naszych przyjaciół, z którymi umawiamy się juz 1,5 roku na widzenie a poniewaz mają dzieci, to trudno by nie zabrac swojego
tenshii - 09-01-2014, 20:57
zMistycom, zabrać możesz, pewnie
Na pewno nikt nie ma nic przeciwko
Ale na własną odpowiedzialność
Mistycom - 09-01-2014, 21:11
za zniszczenia mojego syna nie odpowiadam xD
torrezowaty - 09-01-2014, 22:28
Wracając do tematu ośrodka.
Powinniśmy je wybrać biorąc pod uwagę, gdzie WIĘKSZOŚCI będzie najlepiej dojechać. Z całym szacunkiem, ale nie wyobrażam sobie, żeby 60% uczestników zlotu musiało jechać 2x więcej kilometrów, żeby jedna inna osoba miała zamiast 300km 150km bo i tak się później okaże, że "za daleko" (nie piję to do nikogo, żeby nie było)
Sugeruję zacząć w ogóle od zrobienia prostej ankiety (da się tu taką zrobić?) w której będzie pytanie gdzie wolisz dojechać czy np. Kobyla Góra czy gdziekolwiek indziej. Tylko powinni się wypowiadać ci, którzy są chętni do wyjazdu a nie ci, którym nie pasuje ani jedno ani drugie.
Ja dojadę tam, gdzie wybierzemy lokalizację, ale przyznam szczerze, że się wkur* solidnie, jak się okaże jak na poprzednim, że przyjechała w większości ekipa dolnośląska a będziemy kurde na Pomorzu...
Wszystkim się nie dogodzi, to jasne, więc trzeba wybrać mniejsze zło.
Sugeruję Aniu abyś nic więcej już nie szukała, bo szkoda Twojej pracy.
Ponieważ masz kontakt do Kobylej Góry, to zadzwoń tylko tam proszę i zapytaj, czy mają "wolne". Jak tak, to robimy ankietę czy Kobyla czy Poddębice. Kto nie będzie mógł dojechać to nie dojedzie - teleportacji jeszcze nie wymyśliliśmy...
Będzie koniec tematu. Osobiście wolę, jak pojawi się taka ekipa jak w Kobylej, niż słuchać, że ten ma za daleko, tamten za daleko a później ekipa z Kobylej będzie zaiwaniać 200 czy 300 kilometrów żeby jedną czy dwie osoby zadowolić, które i tak później pojadą na zlot info, albo wujek z ciocią przyjadą czy jabłuszko z drzewa spadnie (znowu nie piję do nikogo ).
P.S. Coś czuję, że tym postem sobie wrogów narobię, ale trudno - trzeba być konkretnym
aga - 10-01-2014, 10:33
torrezowaty, akurat zauważyłam, że jesteś jednym z nielicznych osób na forum, które nie są atakowane, w przeciwieństwie do mnie hehe ale już się do tego przyzwyczaiłam haha
dobra, ja podaję miejscowości z jeziorkiem i ośrodkiem wypoczynkowym, niech każdy sprawdzi jak ma daleko: Sielpia i Wawszkowizna ewentualnie Słok, te dwa ostatnie to rejony Bełchatowa
a tak poza tym to zgadzam się z tym co napisałeś, najpierw trzeba zrobić listę chętnych a później tylko dla chętnych ankietę
Pattina napisał/a:
| Cytat: | aga napisał/a:
dlatego można zrobić pośrodku
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak ciężko o znalezienie odpowiedniego ośrodka ?
Każdy chce mieć blisko, chce mieć łazienkę to oczywiste ale ciężko z szukaniem, zwłaszcza że Ania szuka sama ...
Mi Kobyla też się podobała, ale dostosuję się do reszty |
nie rozśmieszaj mnie
tenshii - 10-01-2014, 10:41
| aga napisał/a: | | najpierw trzeba zrobić listę chętnych |
i tu koło się zamyka, bo żeby ktoś się zgłosił, to chce wiedzieć gdzie ma jechać
| aga napisał/a: | | dobra, ja podaję miejscowości z jeziorkiem i ośrodkiem wypoczynkowym, niech każdy sprawdzi jak ma daleko: Sielpia i Wawszkowizna ewentualnie Słok, te dwa ostatnie to rejony Bełchatowa |
dzwoniłaś do jakiś ośrodków w tych miejscowościach?
nie każdy zgodzi się na gromadę psów, w niektórych nie ma już terminów, a w jeszcze innych są zarąbiste warunki, tyle, że tylko 4 pokoje, w tych z 50 pokojami nie będziemy jedynymi gośćmi, więc trzeba non stop pilnować psów a to nie odpoczynek. Nie mówiąc o tym, że miło by było gdybym i ja mogła pojechać, chociaż jak już napisałam wcześniej najwyżej mnie nie będzie - trudno
Pattina - 10-01-2014, 10:44
aga, wyjaśnisz mi czym Cię tak rozbawiłam?
A te ośrodki które podałaś to dowiedziałaś się czy przyjmą nas z taką ilością psów / na jakich warunkach ? Czy Ania tam wjedzie?
Do Bełchatowa chyba jest podobna odległość jak do tej miejscowości podanej przez Anie? Więc jeśli będziemy się zastanawiać między tymi dwoma lokalizacjami to mi to obojętne- jak wrócę z pracy to sprawdze dokładniej te lokalizację i się wypowiem
tenshii - 10-01-2014, 11:08
Ania Chopperowa podpowiedziała mi ośrodek ten:
http://www.kapryssielpia.pl/
Domki są dwupokojowe ale mają wspólną łazienkę.
W tej chwili budują się dwa domki nowoczesne, i one do maja powinny już być. Tam zdaje się każdy pokój ma własną łazienkę.
Ośrodek jest ogrodzony, blisko wody. Na miejscu możliwość zjedzenia posiłków. Jak wybierzemy termin i nie zajmiemy całego ośrodka właścicielka nie zamelduje nikogo innego abyśmy mogli swobodnie puszczać psy luzem.
Odbywały się tam już labowania i zarówno labowicze jak i właścicielka ośrodka miło to wspominają.
Cena za dobę od osoby około 40 zł.
aga - 10-01-2014, 11:10
obdzwoniłam ośrodki, wchodzi w grę jedynie Sielpia, dla Ani będzie oki, można z psami, mają 15 pokoi 2-osobowych z łazienkami, cena za sam nocleg od osoby 50zł + Vat 8% lub cena z pełnym wyżywieniem (śniadanie, obiad, kolacja) 80zł +Vat 8%.
Wchodzą w grę tylko terminy kwietniowe.
link do ośrodka:
http://www.sielpia.com/kontakt.php
anna34 - 10-01-2014, 11:14
| tenshii napisał/a: | | Domki są dwupokojowe ale mają wspólną łazienkę. |
My daliśmy rade 8 dni i 7 nocy,więc Wy dacie 3 dni i 2 noce
Ośrodek i właścielke polecam.Byliśmy 2 razy tam.
tenshii - 10-01-2014, 11:15
Mała aktualizacja: pani z ośrodka Kaprys powiedziała, że skoro i tak zamknie ośrodek dla nas, a nie zajmiemy wszystkich domków (a na pewno nie zajmiemy) to jeśli komuś przeszkadza wspólna łazienka dostanie domek dla siebie samego.
tenshii - 10-01-2014, 11:16
aga, tam będzie mnóstwo innych gości, a to = psy na smyczach
aga - 10-01-2014, 11:17
ja wolę dopłacić 10zł i mieć własną łazienkę tylko zaczynam się zastanawiać czy ta Sielpia to nie za daleko od tych co są chętni ale niech się jeszcze inni wypowiedzą
[ Dodano: 10-01-2014, 11:17 ]
chociaż fakt mieszkania w domku kusi bo to fajny klimat
[ Dodano: 10-01-2014, 11:20 ]
sezon się zaczyna od maja, możemy jechać końcówka kwietnia, gdy jeszcze będą w miarę pustki no ale jak tam chcecie
Mistycom - 10-01-2014, 11:20
jeśli mogę tylko wyrazić swoje zdanie 50zł od osoby za sam nocleg to już trochę dużo przynajmniej dla nas.
aga - 10-01-2014, 11:21
no dużo ale w zeszłym roku płaciliśmy chyba 40 albo 45zł
anna34 - 10-01-2014, 11:22
| aga napisał/a: | | możemy jechać końcówka kwietnia |
Weźcie pod uwage,że w kwietniu to pogoda może nie dopisać
aga - 10-01-2014, 11:25
te domki to lepsza propozycja tylko nie podoba mi się sprawa z łazienkami, kto przyjeżdża ostatni to dostaje ochłapki więc skoro my byśmy przyjechali w piątek po pracy to zapewne będziemy mieć z kimś wspólną łazienkę więc na te domki ja się nie piszę, chyba że ktoś mi zarezerwuje i zagwarantuje że dostanę domek z łazienką tylko dla siebie i męża i psa
anna34 - 10-01-2014, 11:26
| aga napisał/a: | | chyba że ktoś mi zarezerwuje i zagwarantuje że dostanę domek z łazienką tylko dla siebie i męża i psa |
ale zawsze możesz zadzwonić do pani i się z nią umówić i dogadać warunki,ona jest naprawde mega fajną i bezkonfliktową osobą
tenshii - 10-01-2014, 11:32
Domów jest 11 i dwa się budują.
Razem 44 osoby. W parach mąż żona to 22 osoby, a pewnie tyle nie zbierzemy ludzi.
Niektórzy na pewno zgodzą się być razem.
Pattina - 10-01-2014, 11:38
| aga napisał/a: | obdzwoniłam ośrodki, wchodzi w grę jedynie Sielpia, dla Ani będzie oki, można z psami, mają 15 pokoi 2-osobowych z łazienkami, cena za sam nocleg od osoby 50zł + Vat 8% lub cena z pełnym wyżywieniem (śniadanie, obiad, kolacja) 80zł +Vat 8%.
Wchodzą w grę tylko terminy kwietniowe.
link do ośrodka:
http://www.sielpia.com/kontakt.php | troche drogo. No i ten kwiecień... Może być wtedy jeszcze zimno
Ale ja to się tam dostosuję do większości
pasiconik - 10-01-2014, 11:43
| anna34 napisał/a: | | Weźcie pod uwage,że w kwietniu to pogoda może nie dopisać | 29 kwietnia nie dopisze a 2 maja już tak?
Kwestia cen też już była omawiana przy poprzednim zlocie, chcąc ponieść minimalny koszt trzebaby było się spotkać na domówce z psami, takie moje zdanie.
Ale ja jakby poza tematem, bo prawdopodobnie mnie nie będzie.
Pattina - 10-01-2014, 11:44
Niektórzy na pewno zgodzą się być razem. | To ja się zgadzam być razem z Wami haha ibędzie git
Tylko tych 300 km na bank nie dojadę moim autem więc musiałabym się zabrać z kimś, kto mnie przygarnie?
tenshii - 10-01-2014, 11:48
| pasiconik napisał/a: | 29 kwietnia nie dopisze a 2 maja już tak? |
2 maja nie pojedziemy bo nie możemy wybrać żadnego z długich weekendów i świąt.
Pierwotnie omawiany był koniec maja początek czerwca bo wówczas jest najmniejsze obłożenie na ośrodkach. Zatem koniec kwietnia a koniec maja i początek czerwca robi w pogodzie dużą różnicę.
pasiconik - 10-01-2014, 11:55
| tenshii napisał/a: | | 2 maja | To był przykład
anna34 - 10-01-2014, 12:04
Powiem Wam z doświadczenia organizatora paru zlotów i uczestniczki 10 już,że nie dogodzi się wszystkim choćby człowiek się bardzo starał
pasiconik - 10-01-2014, 12:08
| anna34 napisał/a: | | nie dogodzi się wszystkim choćby człowiek się bardzo starał | No dokładnie A tu zamiast każdy coś zaproponować i dochodzić do konstruktywnych wniosków, to 80% tylko wyraża swoje szanowne oburzenie a dosłownie parę stara się o konkrety..
KandB - 10-01-2014, 12:13
Mi praktycznie każdy z podanych ośrodków pasuje, do każdego mam taką podobną długość drogi. Ale kurcze...jak większość osób będzie z okolic Wrocławia, Opola i Poznania to po co jechać taki kawał?
Ośrodek w Poddębicach wydaje mi się jednak być najgorszym rozwiązaniem. Biorąc pod uwagę to, że właściciele już teraz stawiają głupie warunki co do czystości pościeli, to skąd mamy pewność czy po przyjeździe nie pokażą nam drzewek na które psy mają nie sikać
Z dalszych rejonów zgłosiła się tylko Milena, niestety, bo gdyby było więcej osób to pewnie wtedy wszyscy zgodziliby się pojechać gdzieś dalej, w środek Polski, żeby spotkać się większą grupą i faktycznie żeby każdy miał mniej więcej taką samą drogę.
Jeśli faktycznie zdecydowana większość osób będzie taka jak w zeszłym roku, to czemu nie chcecie jechać w to samo miejsca? Wszystkim się chyba podobało. Myślę, że w tej sytuacji odkrywanie nowych zakątków Polski jest bez sensu, bo głównie chodzi o to żebyśmy razem z psami czuli się komfortowo.
Pojadę tam gdzie zdecydujecie, ale na pewno bezstresowym wypadem dla większości byłaby Kobyla Góra, bez zmartwień co nas nowego może spotkać na miejscu
tenshii - 10-01-2014, 12:16
Za Kobylą przemawia odległość. Nie wiem czy będą nas tam znów chcieli - zadzwonię popołudniu.
Pamiętajcie jednak, że tam nie ma dużego ogrodzonego terenu i psy są albo same w pokojach albo trzeba ich mocno pilnować.
Do Sielpii jest daleko ale tam normalnie, po ludzki, wypoczniemy, a psy będą mogły cieszyć się wolnością od rana do wieczora.
anna34 - 10-01-2014, 12:17
| tenshii napisał/a: | | Do Sielpii jest daleko ale tam normalnie, po ludzki, wypoczniemy, a psy będą mogły cieszyć się wolnością od rana do wieczora. |
a to prawda,będą mogły być od rana do nocy na dworzu
Almathea83 - 10-01-2014, 12:18
KandB, zgadzam się z tobą całkowicie
Agnieszka- nie wiem czy sobie przypominasz, ale rok temu za 40 PLN chciałaś mieć nocleg z wyżywieniem i nie mów, że dostałaś "ochłapki" bo miałaś pokój z łazienką z mężem dla siebie jeśli dobrze pamiętam
ja też ponad 150 km nie pojadę, więc trudno, nie muszę uczestniczyć jeśli się zdecydujecie jechać do ośrodka, do którego wszyscy będą mieli daleko
pasiconik - 10-01-2014, 12:23
tenshii, a nie można tego zlotu jakoś na stronie głównej ogłosić? Żeby nie było tak, że wiedzą o nich tylko osoby z plotek, a mieli możliwość dołączenia użytkownicy typowo tematyczni Może będą chcieli dołączyć inni i wtedy wrocław nie będzie lwią częścią, a centralna polska będzie odpowiadać większości.
nata - 10-01-2014, 12:24
Ja na zlot niestety się nie piszę, więc nie zabieram głosu, jedynie mogę podpowiedzieć, bo tereny mi dobrze znane:
| aga napisał/a: | | Wawszkowizna ewentualnie Słok, te dwa ostatnie to rejony Bełchatowa |
raczej odpadają, nie ma na pewno możliwości wynajęcia całego ośrodka, one są bardzo duże, nieogrodzone (tzn domki na terenie ośrodka "wolnostojące"), do tego zawsze jest tam sporo ludzi, ze względu na dodatkowe atrakcje: boiska, zjeżdżalnie, baseny, korty, konie, itp.
Generalnie jest super, ale ja nie wzięłam tam nigdy nawet Poli, bo oczy dookoła głowy to byłoby za mało
Almathea83 - 10-01-2014, 12:35
nata, dzięki za cenne uwagi
nata - 10-01-2014, 12:44
Almathea83, no problemo Jak wylądujecie jakimś trafem gdzieś w rozsądnej odległości ode mnie to na pewno Was odwiedzą chociaż na chwilkę
W Sielpii też byłam, choć nie dokładnie tam, gdzie zlotowicze ale tam chociaż są ogrodzone te ośrodki z domkami, więc psiaki na pewno można puścić chociażby tam.
torrezowaty - 10-01-2014, 14:11
| anna34 napisał/a: | | tenshii napisał/a: | | a psy będą mogły cieszyć się wolnością od rana do wieczora. |
będą mogły być od rana do nocy na dworzu |
Taaa A my będziemy biegać za nimi
Mi akurat bardzo odpowiadało, że wybiegałem swojego świrka a potem on poszedł sobie w kimono a ja mogłem się kielicha napić Nie wyobrażam sobie żebradorów koło grilla, przy wódce... Po prostu z moją masą bym je rozdeptał
KandB - 10-01-2014, 14:42
| tenshii napisał/a: | | tam nie ma dużego ogrodzonego terenu |
hmm to faktycznie minus jednak z drugiej strony, patrząc na mojego psa wydaje mi się, że po całodziennych wojażach będzie tylko marzył o tym żeby iść spać. Wiadomo, kiełbaska z grilla będzie kusić, ale jak się zamknie psy w pokojach to padną i będą spać do rana
jak to było na zeszłym zlocie? Psy od rana były z Wami na dworze a np. o 20,21 "kładły się" spać?
aga - 10-01-2014, 14:42
| Almathea83 napisał/a: |
nie mów, że dostałaś "ochłapki" bo miałaś pokój z łazienką z mężem dla siebie jeśli dobrze pamiętam |
nie wiesz wszystkiego, bo wtedy gdy my dojechaliśmy i się kwaterowaliśmy imprezowałaś więc się nie wypowiadaj
moze niech chętni napiszą miasto, z którego będą dojeżdżać i wtedy się cos poszuka aby ośrodek był w najlepszym mozliwym rejonie
Almathea83 - 10-01-2014, 14:45
| aga napisał/a: | | Almathea83 napisał/a: |
nie mów, że dostałaś "ochłapki" bo miałaś pokój z łazienką z mężem dla siebie jeśli dobrze pamiętam |
nie wiesz wszystkiego, bo wtedy gdy my dojechaliśmy i się kwaterowaliśmy imprezowałaś więc się nie wypowiadaj
|
ok, wobec tego nie mam ochoty bawić się w takim towarzystwie. Tym samym jedną co woli Kobylą macie z głowy, zostaję we Wro
aga - 10-01-2014, 14:47
Wawszkowizna albo chyba Wawrzkowizna i Słok odpadają bo nie mają warunków dla Ani
Pattina - 10-01-2014, 14:50
aga, yyy nikt nie zgłaszał niezadowolenia z powodu imprezy/ integracji .
Mieliśmy siedzieć w swoich pokojach zamknięci?
Co do pokojów idąc Twoim tokiem rozumowania i "ochłapami" to my byłyśmy we 3 w pokoju z dwoma narwanymi psami i nie marudziłyśmy, tak by pary miały pokoje dla siebie i taki też miałaś z mężem.
Nie wiem co Ci się jeszcze nie podobało w Kobylej? Chyba, że to o towarzystwo chodzi...
Almathea83 - 10-01-2014, 14:53
jakoś mnie nie dziwi, że najwięcej problemów ma znowu ta sama osoba co rok temu..
aga, nikt nie kazał Ci uczestniczyć w tej strasznej imprezie przy grillu. Nie kumam juz niczego
[ Dodano: 10-01-2014, 14:58 ]
poza tym mam wrażenie że wszyscy przy grillu bawili się zaje*iście, oprócz Was właśnie. I nie sądzę, że ma to związek z alkoholem bo Kasia i Marcin też byli późno i chyba całkiem dobrze się czuli w naszym towarzystwie
aga - 10-01-2014, 14:59
ej no piszmy konstruktywnie a nie fochy i achy
[ Dodano: 10-01-2014, 15:02 ]
to co, szukać innego miejsca?ja mam pełno tych ośrodków, tylko napiszcie jaki region
Almathea83 - 10-01-2014, 15:02
KandB, wracając do Twojego pytania- psy nie były cały czas z nami no oprócz tych z lękiem separacyjnym był czas na bieganie, pływanie, skakanie, później odpoczynek (czyli w przypadku Moreno i Tajsona znowu łupanka w pokoju ), później szliśmy np na boisko i znowu do pokoju piesy przy grillu zdarzały się przypadki, że piesy były ale ogólnie nie wyobrażam sobie, żeby 15 psów na raz żebradorzyło przy nas wieczorem bo to już tłok będzie
tenshii - 10-01-2014, 15:03
| KandB napisał/a: | | jak to było na zeszłym zlocie? |
no właśnie było kiepsko, bo psy w pokojach po bieganiu, każdy szedł o innej porze a to nakarmić, a to odsikać, a to sprawdzić czy pies żyje, i czy pokój stoi.
Jak byłam na zlocie 4 lata temu to było koło 20 psów i przez cały tydzień od rana do wieczora biegały luzem po terenie, spały, biegały, pływały kiedy wychodziliśmy z nimi nad rzekę, a potem dalej biegały i spały na przemian.
A my przez cały tydzień patrząc kątem oka na psy siedzieliśmy pod daszkiem grillując i pijąc piwko. Nikomu nie stała się krzywda poza Lusią, która zjadała z worka na śmieci kości po kurczaku - po powrocie do domu musiała przejść leczenie, ale to nauczka na przyszłość aby zabezpieczać śmieci.
Pragnę dodać, że na zlocie było kilka psów oszołomów, jeden wskoczył na stół i ukradł bochenek chleba. Moja Teyla przechodziła wówczas pierwszą cieczkę więc przesiedziała w domku z moją mamą pewnie 7/8 wyjazdu, były psy jajeczne, które przesiadywały pod naszym domkiem 3/4 każdego dnia, zdarzały się psie kłótnie, ale rzadko i bez obrażeń.
Za to nikt nie marudził, nikt nie panikował i wszyscy byli zadowoleni.
Wobec różnorodnych głosów, różnic zdań i niepotrzebnych dyskusji jako organizator wyjazdu postanowiłam podsumować co następuje:
1) Zlot jest dla wszystkich Forumowiczów, więc jako organizator staram się obiektywnie spoglądać na zagadnienie i wybrać jak najlepszą, położoną jak najbardziej w centrum Polski miejscówkę spełniającą wszystkie albo większość wymagań, co opisuję w pkt 2
2) Wymagania jakie musi spełnić ośrodek zawiera poniższa lista:
- woda dla psów
- pokoje z łazienkami aby w razie życzenia każdy miał swoją
- centralna Polska
- ogrodzony teren aby psy mogły swobodnie biegać
- w miarę mały ośrodek abyśmy byli jedynymi gośćmi
- jeśli się uda to przystosowanie, choćby małe, dla osoby na wózku
- mile widziane wyżywienie
- mile widziane wydzielone miejsce na grill
- mile widziane sklepy w okolicy
3) Plan działania przedstawia się następująco:
- wybieramy 3 ośrodki: 1) Domki w Sielpi 2) Kobyla Góra 3) poszukam w weekend
- wybieramy termin (mniej więcej)
- robimy ankietę z 3 lokalizacjami - każdy może zaznaczyć od 1 do 3 ośrodków - jeśli komuś pasuje jeden zaznacza jeden, jeśli ośrodek nie gra roli zaznacza wszystkie 3)
- dajemy znać na FB orgowy, na inne labradorowe fora oraz być może mailingiem do userów z naszego forum.
4) wyznaczymy termin zakończenia ankiety (do uzgodnienia w przyszłości)
5) rezerwujemy ośrodek
6) zbieramy zaliczki
7) jedziemy
aga - 10-01-2014, 15:04
| Pattina napisał/a: | aga, yyy nikt nie zgłaszał niezadowolenia z powodu imprezy/ integracji .
|
logiczne jest,że gdybym była niezadowolona to nie pisałabym się na kolejny zlot więc nie będę komentowac waszych wpisów na ten temat
Almathea83 - 10-01-2014, 15:05
tenshii, zgadzam się z planem, jest uczciwy
aga - 10-01-2014, 15:06
| Almathea83 napisał/a: | jakoś mnie nie dziwi, że najwięcej problemów ma znowu ta sama osoba co rok temu..
aga, nikt nie kazał Ci uczestniczyć w tej strasznej imprezie przy grillu. Nie kumam juz niczego
[ Dodano: 10-01-2014, 14:58 ]
poza tym mam wrażenie że wszyscy przy grillu bawili się zaje*iście, oprócz Was właśnie. I nie sądzę, że ma to związek z alkoholem bo Kasia i Marcin też byli późno i chyba całkiem dobrze się czuli w naszym towarzystwie |
rozumiem, dziękuję za podsumowanie, wobec czego nie jedziemy skoro się nie bawimy tak zaje**iście jak inni
[ Dodano: 10-01-2014, 15:07 ]
może jeszcze stwórz regulamin zabawy bo moze jeszcze ktoś odpadnie przez twoje podejście?
Pattina - 10-01-2014, 15:12
tenshii, konkretne podsumowanie jestem za
Jutro też będę szukać
Almathea83 - 10-01-2014, 15:12
aga, podobno mamy pisać konkrety, a nie "fochy i achy" niniejszym kończę tę bezproduktywną dyskusję, na którą nie mam i czasu, i ochoty
tenshii - 10-01-2014, 15:12
| aga napisał/a: | | nie wiesz wszystkiego, bo wtedy gdy my dojechaliśmy i się kwaterowaliśmy imprezowałaś więc się nie wypowiadaj |
Powiedz mi co było takiego w pokoju, który dostaliście? Był dwuosobowy, z łazienką, taki jak inne.
Nikt inny nie składał reklamacji.
Rozumiem, że powinniśmy poczekać, wpuścić Cie przodem abyś mogła wybrać, a resztę ludzi poukładać w to co zostało...
anna34 - 10-01-2014, 15:16
| tenshii napisał/a: | | Rozumiem, że powinniśmy poczekać, wpuścić Cie przodem abyś mogła wybrać, a resztę ludzi poukładać w to co zostało... |
Anka
aga - 10-01-2014, 15:22
dostaliśmy trójkę razem z pasiconikiem bo miała dojechac jeszcze jedna para- taką informacje dostaliśmy jak odbieraliśmy klucze. Sytuacja się szybko wyjaśniła i naprostowała i ostatecznie my byliśmy w trójce a pasiconik w dwójce ale ciśnienie mi się podniosło. To był drobny szczegół, którego nie było sensu nagłaśniać ale skoro chcecie to piszę. Bez urazy dla pasikonica
W związku z tym zamieszaniem napisałam aby Ola się nie wypowiadała, skoro jej nie było przy zakwaterowaniu, bo to, że ostatecznie mieliśmy sami pokój 3osobowy to wiedziała tylko nie wiedziała co mnie zdenerwowało jak dojechaliśmy. Błahostka a jednak nie lubię takich sytuacji.
Co do samego zlotu to ja się dobrze bawiłam jednak widzę że Ola w moim towarzystwie nie czuje się najlepiej skoro tak odważnie tu na forum ogłosiła, że wszyscy się dobrze bawili tylko nie my, rozumiem że chodzi o mnie i o mojego męża. Przykro czytać takie rzeczy, naprawdę.
Almathea83 - 10-01-2014, 15:31
aga, napisałam, że "odniosłam wrażenie", więc jeśli się mylę to wybacz, chylę czoła
Alli - 10-01-2014, 16:08
tenshii,
Dobry plan, z niecierpliwością czekam na rozwój i nowe informacje
Rinuś - 10-01-2014, 17:04
Ja dodam że w Siepli jest naprawde super! akurat ja osobiście mam tam bardzo daleko, ale ludzie ze śląska jak tylko jadą to naprawdę warto. Ośrodek jest ok, domki również, fajne miejsca spacerowe nad rzeczkę, nad jezioro. Sporo knajp do jedzenia, jest tam taki deptak, pełno barów z grami itd wszędzie można wejść z psami
Karoola - 10-01-2014, 18:51
Sielpia brzmi super! Czy da się tam dojechać nie-samochodem?
torrezowaty - 10-01-2014, 20:12
Do ankiety mam jeszcze jedną propozycję - poza głosowaniem warto by było wiedzieć "kto głosował" Bo potem się okaże, że przeważy jakaś lokalizacja a nie będzie "winnych" wyboru tej lokalizacji i znowu będą fochy
tenshii - 10-01-2014, 20:24
| torrezowaty napisał/a: | | warto by było wiedzieć "kto głosował" |
spoko spoko
od tego mamy ekipę świetnie wyszkolonych ninja
Mistycom - 10-01-2014, 21:01
A mi tam jest obojętnie czy łazienka jedna czy wspólna, czy jest pościel czy trzeba brać swój śpiwór Ja tam nawet w namiocie mogę spać - byleby było w miarę ciepło na dworze W końcu to 3 dni czyli 2 noce. Przez taki krótki czas można wytrzymać w małych powiedzmy niedogodnościach.
Szopen - 10-01-2014, 21:02
Nam pasuje i Kobyla i te domki Domki nawet lepiej chyba, bo coś nowego i ten ogrodzony teren spoko
Ale jak się okażę, że jedzie taka ekipa jak rok temu to oczywiście, że Kobyla
Pozdro
I pamiętajcie Peace & Love & Szparagatus
Almathea83 - 10-01-2014, 21:07
Szopen, czekałam na Twój pismejkerowy odzew
[ Dodano: 10-01-2014, 21:07 ]
peace & pies
edyta9119 - 10-01-2014, 22:53
fajnie byłoby pojechać na taki wypad...Poczekam jak się sytuacja rozwinie, może też byśmy się skusili . Problem jedynie taki, że Dexter raczej nie będzie do tego czasu wykastrowany... a na pewno nie chcielibyśmy, żeby były jakieś wojny między psiakami przez to...
KandB - 10-01-2014, 23:04
Ja już sama nie wiem co wolę Ci co byli na domkach też bardzo chwalą. Zdaje się więc na wybór reszty i mój głos jest neutralny
edyta9119, jeśli chodzi o Borysa i Dextera to nie powinno być źle, widzieli się w październiku i nie było między nimi żadnego spięcia jeden czy dwa jajeczne psiaki pewnie nie robią różnicy wśród gromady psów
Ja akurat na ostatni zlot nie pojechałam bo wiedziałam jakby to wyglądało, suczki miałyby przerąbane a on musiałby siedzieć gdzieś przywiązany
mibec - 10-01-2014, 23:22
Ja sie nie wypowiadam, bo nie jestem na razie w stanie powiedziec czy dojedziemy, wiec to byloby po prostu nie fair - najwyzej wpadniemy do Was z wizyta i kimniemy sie w aucie
Gosikowa - 12-01-2014, 11:21
My też chętnie byśmy pojechali na taki zlot. Miejsce - bez różnicy, ale najlepiej tak do 150 km w jedną stronę - więc i Sielpia, i Kobyla się mieszczą W Sielpi rok temu znajomi byli na kilka dni. Wrócili zachwyceni - acz nie mają psa, więc na wiele rzeczy nie patrzyli pod tym kątem. Domek możemy z kimś dzielić, ale ostrzegam, że Lora lubi przytulić się w łóżku do człowieka
KamilSylwia - 12-01-2014, 18:17
| Karoola napisał/a: | Sielpia brzmi super! Czy da się tam dojechać nie-samochodem? |
Sielpia super w zeszłym roku byłem tam na kawalerskim w ośrodku zamkniętym(nie pamiętam nazwy) domków ok 5 fajny nie duży ogrodzony i pani na pieski pozytywnie nastawiona i wspominała że ma być zlocik labradorów ale niestety nie pojechaliśmy.
Tylko samochód wchodzi w grę ponieważ od 2009 r zlikwidowali stację PKP w Końskich.
Karoola - 12-01-2014, 18:43
KamilSylwia, kurczę, właśnie obczajałam mapę pkp Nie wiem, czy ktoś mnie puści samą samochodem
KamilSylwia - 12-01-2014, 19:15
zostaje Ci rower bo chyba nie chcesz jechać autobusem
Pattina - 12-01-2014, 19:33
Jeszcze nie wiadomo gdzie będzie zlot
tenshii - 13-01-2014, 16:16
Niestety ośrodków dla nas jak na lekarstwo.
Znalazłam jeden ale kompletnie nieogrodzony
Chyba pozostanie ankieta z dwoma powyższymi opcjami.
marti_899 - 13-01-2014, 20:05
KandB, a wy byscie sie wybrali?? ja tak czytam wlasnie caly ten watek, jeszcze nie bylismy na takim labowaniu i moze pogadam z moim facetem co on na to ale czy mogla bym prosic o jakis link do osrodkow o ktorych mowa bo chciala bym sobie sama przegladnac jak to wyglada nie wiem tez czy to jest daleko od nas
tenshii - 13-01-2014, 20:17
marti_899, link do Sielpii jest w temacie.
Link do ośrodka w Kobylej podaję:
http://www.reges.pl/agromus/
Mistycom - 13-01-2014, 20:31
Oooo w Kobylej jest dobrze wyposazona kuchnia - więc obiadki można gotować ^^
torrezowaty - 14-01-2014, 04:02
| Mistycom napisał/a: | | Oooo w Kobylej jest dobrze wyposazona kuchnia - więc obiadki można gotować ^^ |
Yyyy, była tam kuchnia? Kurde, nie wiedziałem W sumie i tak wciągałem rzeczy z grilla lub obiadki z miasta, więc jakoś nie odczułem braku kuchni
Tenshi, myślę, że dwa ośrodki do wyboru wystarczą Jakby było za dużo to decyzja byłaby ciężka
Mistycom - 14-01-2014, 07:13
| torrezowaty napisał/a: | Yyyy, była tam kuchnia? Kurde, nie wiedziałem W sumie i tak wciągałem rzeczy z grilla lub obiadki z miasta, więc jakoś nie odczułem braku kuchni |
No na zdjęciach widać nawet dwie
Pattina - 14-01-2014, 08:12
| Mistycom napisał/a: | No na zdjęciach widać nawet dwie | Nie pamiętam ich
My sobie zamawialiśmy obiadki na mieście- chłopcy robili za dostawców, śniadanko każdy we własnym zkresie albo wspólnie przy kawce na dworze a kolacje to grill
tenshii - 14-01-2014, 09:55
Zapraszam do udziału w ankiecie
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=11088
torrezowaty - 14-01-2014, 15:49
| Pattina napisał/a: | | Mistycom napisał/a: | No na zdjęciach widać nawet dwie | Nie pamiętam ich |
Hmm, może to te kuchnie, gdzie stacjonowała ta wyprawa robotników i księgowych?
Zresztą nam faktycznie kuchnia nie była potrzebna, więc pewnie dlatego się za nią nie rozglądaliśmy.
Natomiast mi jeszcze ciągle dźwięczy w uszach dźwięk "dingg!!", który rozległ się o 4:30 nad ranem, jak na korytarzu jeden z robotników sobie parówki w mikrofali odgrzewał
tenshii - 14-01-2014, 15:50
Jedna kuchnia jest właśnie tam na dole gdzie oni urzędowali i gdzie zapraszali Pati
Pattina - 14-01-2014, 19:11
Oooooo jezu musisz to wywlekać
Stare dzieje
torrezowaty - 14-01-2014, 21:47
| Pattina napisał/a: | Stare dzieje |
A jakie romantyczne...
Pattina - 14-01-2014, 22:18
| torrezowaty napisał/a: | A jakie romantyczne... | Proszę Cię ! Nie wiem gdzie
torrezowaty - 14-01-2014, 23:08
| Pattina napisał/a: | | torrezowaty napisał/a: | A jakie romantyczne... | Proszę Cię ! Nie wiem gdzie |
Jakbyś się dała porwać temu młodzieńcowi to kto wie, kto wie...
Pattina - 17-01-2014, 21:25
| torrezowaty napisał/a: | Jakbyś się dała porwać temu młodzieńcowi to kto wie, kto wie... | Chyba oszalałeś ! Wolałam zostać z Wami jednak Inaczej byśmy pogadali jakbyś się wyfurminatorował !
yakuzapl - 19-01-2014, 20:31
Czy osoby niepełnoletnie , też mogą brać udział w zlocie ?
tenshii - 19-01-2014, 20:32
Mogą ale za zgodą i na odpowiedzialność rodziców
tenshii - 01-02-2014, 17:10
Zaktualizowałam pierwszy post
sysia - 01-02-2014, 18:38
2 osoby i 1 pies kastrat.
Sami w pokoju, bez dodatkowych osób.
nathaliena - 01-02-2014, 19:59
chciałabym jechać, ale nie wiem, jak wtedy będzie czuć się Baruś
tenshii - 01-02-2014, 20:18
sysia, wpisane
nathaliena, wpiszemy Was na listę rezerwową
Pattina - 01-02-2014, 20:24
| nathaliena napisał/a: | chciałabym jechać, ale nie wiem, jak wtedy będzie czuć się Baruś | Mam nadzieję,że dobrze ! Musisz być Kto jak nie Ty przywiezie ze sobą takie pyszne muffiny do porannej kawki ? hahaha
Karoola - 01-02-2014, 20:25
tenshii, to ja też poproszę na listę rezerwową. Tylko taką "rezerwową-w-ostatnim-momencie". Mam nadzieję, że to nie byłby problem dopisać jedną bezpsową osobę, mogącą spać nawet w namiocie, na ostatnią chwilę zakładając, że normalna ekipa zbierze się wcześniej i wpłaci zaliczki? Bo dla mnie opcja podróży Warszawa-Wrocław-Kobyla i z powrotem tak, żeby zdążyć rano na zajęcia nie jest specjalnie kusząca, a gdybym mogła zrobić sobie wolne dzień przed i dzień po, byłoby super. Tyle, że nie mam pojęcia, co będzie w przyszłym tygodniu, a co dopiero w czerwcu - mogę więc dać znać na ostatnią minutę?
Pattina - 01-02-2014, 20:28
Mnie też wpisz - mam nadzieję,że w pracy da radę załatwić tyle wolnego
Chociaż w ogóle rozważam czy jest sens jechać jednak tak sama bez piesa jednak smutno
tenshii - 01-02-2014, 20:28
Karoola, jasne z bezpsiową osobą nie powinno być problemu nawet na dzień przed zlotem
Patti - Ciebie też dopisuję, ale to normalnej listy
tenshii - 01-02-2014, 20:33
| Pattina napisał/a: | | Chociaż w ogóle rozważam czy jest sens jechać jednak tak sama bez piesa jednak smutno |
Nie będę na forum zamieszczać niecenzurowanych wypowiedzi ale mam ogromną ochotę.
Pattina - 01-02-2014, 20:37
| tenshii napisał/a: | | Nie będę na forum zamieszczać niecenzurowanych wypowiedzi ale mam ogromną ochotę. | Ej noo mówie całkiem serio
Jagienka30 - 01-02-2014, 22:24
nathaliena, trzymam za Was kciuki
Nas też proszę wpisać na listę:
2 osoby + Lea...do czerwca już będzie wysterylizowana
Almathea83 - 02-02-2014, 20:51
Ania, a da radę na 2 noclegi zamiast na 3? Od rozpoczęcia tematu zlotu minęło trochę czasu, w którym wyszła pewna poważna sprawa i wiem, że w tym czasie na pewno będę słabo stała z finansami
Pattina - 02-02-2014, 21:23
| Almathea83 napisał/a: | | Ania, a da radę na 2 noclegi zamiast na 3? | Ja tez bardziej obstawiałabym 2 noclegi, 3 dni wolne w pracy prędzej załatwie niż 4
anna34 - 02-02-2014, 21:45
Dziewczyny pewnie jeśli jedzie większość z Wrocka i okolic to da rade na 2 noclegi,ale jak ktoś jedzie 300-400 km to myśle,że będzie wolał na dłużej.Taka moja wolna myśl,ja wole zresztą zloty tygodniowe bo traktuje je jak urlop
Almathea83 - 02-02-2014, 21:55
anna34, ale my nie piszemy że ma trwać krócej, tylko czy na krócej można przyjechać
anna34 - 02-02-2014, 22:09
Ola tak to chyba zawsze można
tenshii - 03-02-2014, 09:07
Pewnie można, ale nocleg będzie pewnie w granicach 35 zł
To uzbierasz może do czerwca
Nie no żartuję Spoko - na razie wpisuję na listę, a potem zobaczymy jak to wyjdzie
Almathea83 - 03-02-2014, 09:27
tenshii, wiesz, jeść też coś tam trzeba taki 2-noclegowy wyjazd to i tak z 300 PLN jak nie więcej, a serio będę wtedy w dołku finansowym, chyba że zdarzy się cud i odkopię jakąś sztabkę złota na podwórku
tenshii - 03-02-2014, 09:29
| Almathea83 napisał/a: | | taki 2-noclegowy wyjazd to i tak z 300 PLN |
no ja wiem, ale jeszcze mnóstwo czasu, także nie zakładajmy od razu, że nie dasz rady
Patti też jest proszona o nie zakładanie na początku lutego tego co będzie w maju
Almathea83 - 03-02-2014, 09:34
tenshii, ja nie zakładam, ja to po prostu wiem no i czy z osobą dodatkową czy nie to jeszcze potwierdzę
tenshii - 03-02-2014, 09:36
| Almathea83 napisał/a: | | ja to po prostu wiem |
może znajdziesz 100 na ulicy
| Almathea83 napisał/a: | | no i czy z osobą dodatkową czy nie to jeszcze potwierdzę |
się wie
nathaliena - 03-02-2014, 09:51
| tenshii napisał/a: | | nathaliena, wpiszemy Was na listę rezerwową | cudnie, dziękuję, mam nadzieję, że mi się uda być z Wami, bo termin mi odpowiada, póżniej w sezonie wakacyjnym już nie dałabym rady, tym bardziej musi się udać
Mistycom - 03-02-2014, 16:21
Ja na razie po cichu, niepewnie zgłaszam 2 dorosłe osoby + niewysterylizowana suka. Pokój raczej osobny. Wszystko jednak zależy czy uda mi się na boku dorobić, żeby zabrać męża i kudłacza Mały pojedzie do dziadków na "wakacje"
tenshii - 03-02-2014, 16:48
od, dopisuję
nathaliena - 09-02-2014, 23:03
proszę jeszcze o wpisanie na listę rezerwowych jeszcze jednej osoby, dopisać do mnie
Jagienka30 - 24-02-2014, 19:06
Ja tak nieskromnie zapytuję czy może jest już znany przybliżony koszt pobytu w ośrodku ? ...urlopik załatwiony ...lada dzień sterylka Leośki....do kompletu brakuje mi tylko info o cenie pobytu i mogę się szykować
Pattina - 24-02-2014, 19:27
Jagienka30, Gdzieś było o tym pisane, chyba nawet w 1szym poście
Kolo 35/40zł o ile dobrze pamiętam. Tak jakoś płaciliśmy w zeszłym roku
Jagienka30 - 24-02-2014, 19:41
Pattina, dziękuję ...kłania się czytanie ze zrozumieniem albo wizyta u okulisty
Pattina - 24-02-2014, 20:25
| Jagienka30 napisał/a: | Pattina, dziękuję ...kłania się czytanie ze zrozumieniem albo wizyta u okulisty | Mogło umknąć gdzieś przy tej ilości postów
Jeszcze była opcja z obiadami, wychodziłoby spoko bo my na poprzednim zamawialiśmy z miasta ale wtedy chłopcy musieli po to wszystko jechać, rozliczać się generalnie zamieszanie było
Fajnie generalnie nie mogę się doczekać, szkoda że w tym roku bezpsiowo będę Dziwnie tak jakoś buuu
Jagienka30 - 24-02-2014, 20:36
| Pattina napisał/a: | szkoda że w tym roku bezpsiowo będę |
Łee ...ja nie w temacie...jaka szkoda a tak liczyłam na poznanie "mistrza podskoków"
nathaliena - 24-02-2014, 20:36
Pattina, ja mogę Ci jednego wypożyczyć
Jagienka30 - 24-02-2014, 21:20
| nathaliena napisał/a: | | Pattina, ja mogę Ci jednego wypożyczyć |
Ja też...ja też chcę...oczywiście Barusia...niedźwiadka słodziasznego
nathaliena - 24-02-2014, 21:37
Jagienka30, kochana, zeby poznać bARUSIA musisz nas odwiedzić, daleko nie masz
sorry na OT.
Pattina - 24-02-2014, 21:53
| Jagienka30 napisał/a: | Łee ...ja nie w temacie...jaka szkoda a tak liczyłam na poznanie "mistrza podskoków" | Nooo niestety
[ Dodano: 24-02-2014, 21:55 ]
| nathaliena napisał/a: | Pattina, ja mogę Ci jednego wypożyczyć | Huuuurraaaaa, po cichutku na to liczyłam | Jagienka30 napisał/a: | Ja też...ja też chcę...oczywiście Barusia...niedźwiadka słodziasznego | Baruś cud dziadziuś, ale Goya mmm to dopiero piękna sucz
Jagienka30 - 24-02-2014, 22:06
| Pattina napisał/a: | ale Goya mmm to dopiero piękna sucz |
Pattina, a Goyke to ja miałam okazje poznać osobiście ...oj była to (celowo tak napisałam bo nie wiem jak teraz) sucz z piekła rodem ...tak się łasiła do mnie na pożegnanie...pewniaka miałam,że coś poczuła do mnie...owszem poczuła...parówkę
Silver69 - 25-02-2014, 09:35
Kurcze pojechałybyśmy z Carrą z chęcią ale na maj planujemy sterylkę
KandB - 25-02-2014, 15:56
Ojć, trochę zaspałam nas też proszę zapisać 1 osoba plus 1 pies wykastrowany
Pattina - 25-02-2014, 16:45
Ale fajny będzie zlot w tym roku, tyle osób chętnych tyle psiaków
nigritta - 25-02-2014, 16:57
Jakby kiedyś taki zlot był organizowany w sierpniu to proszę dać znać
Pattina - 25-02-2014, 17:21
| nigritta napisał/a: | Jakby kiedyś taki zlot był organizowany w sierpniu to proszę dać znać | To środek sezonu, raczej ciężko byłoby znaleźć taki ośrodek który musi spełniać warunki na zlot
ketrab - 01-03-2014, 08:49
Napiszcie czy znajdą się miejsca dla (Ja+Żona+Córka+BiBi) jeden pokoik ...
Jaki też orientacyjny koszt....(spanie, jedzenie)
tenshii - 01-03-2014, 09:01
ketrab, znajdą się Dopisuję do listy Czy Bibi jest wysterylizowana?
Cena będzie w granicach 40 zł za osobę za dobę
Wyżywienia w ośrodku nie przewidujemy. Na pewno będziemy grillować. Na miejscu jest zdaje się biedronka albo lidl.
Jagienka30 - 01-03-2014, 10:54
tenshii, ja zapomniałam dopisać,że dla mnie i TŻ osobny pokój...no bo wiecie...ten teges
tenshii - 01-03-2014, 16:04
Jagienka30, wiadomka małżeństwa dajemy osobno
Pattina - 01-03-2014, 16:08
tenshii, Było tam aż tyle pokoi 2 osobowych ?
My tam pewnie hapniemy z Olą nasz uwielbiany pokój Jeszcze jakby Karolcia pojechała ... No i Michała w środek akurat 4 łóżka
Milena - 01-03-2014, 16:13
29 maja - 1 czerwca 2014
to już 100% termin?
tenshii - 01-03-2014, 17:35
Jeszcze nie 100%. Czekam na odpowiedź od ośrodka.
Almathea83 - 01-03-2014, 18:19
| Pattina napisał/a: | | My tam pewnie hapniemy z Olą nasz uwielbiany pokój Jeszcze jakby Karolcia pojechała ... No i Michała w środek akurat 4 łóżka |
byłoby idealnie! tylko ciekawe jak mi wtedy przeprowadzka wypadnie, jak to ogarnąć ech
[ Dodano: 01-03-2014, 18:20 ]
no a na piątym łóżku Moren i Bujka
Jagienka30 - 01-03-2014, 20:46
| Pattina napisał/a: | tenshii, Było tam aż tyle pokoi 2 osobowych ? |
Pattina, jakby co to zrobimy czworokącik
| tenshii napisał/a: | | Jeszcze nie 100%. Czekam na odpowiedź od ośrodka. |
Jak to nie? ja już urlop załatwiłam ...niech się streszczają w tym ośrodku cobym jeszcze mogła termin urlopu zmienić
ketrab - 01-03-2014, 23:42
| tenshii napisał/a: | ketrab, znajdą się Dopisuję do listy Czy Bibi jest wysterylizowana?
Cena będzie w granicach 40 zł za osobę za dobę
Wyżywienia w ośrodku nie przewidujemy. Na pewno będziemy grillować. Na miejscu jest zdaje się biedronka albo lidl. |
Jeszcze nie, ma dopiero 5 miesięcy...
tenshii - 02-03-2014, 09:16
| ketrab napisał/a: | | Jeszcze nie, ma dopiero 5 miesięcy |
OK, to dopisuję, że niesterylizowana
ketrab - 02-03-2014, 22:02
Może nie doczytałem.. ale gdzie i ile oraz do kiedy należy coś wpłacić ?
tenshii - 02-03-2014, 22:04
ketrab, na razie jeszcze to nie jest ustalone.
Jak coś będę pisała PW
ketrab - 02-03-2014, 23:16
Jeśli chodzi o fajne miejsce na zlocik labkowy to można pomyśleć o Rybojadach...
Organizowałem tam jeden rajd samochodów terenowych...
Miejsce bardzo fajne, spokojne, ładne...ale bez przesadnych wygód... pokoi jest sporo... do tego kuchnia i obsługa...
Jak organizowałem rajd mieliśmy śniadania, obiady a na kolacje ognisko z %.
Jest tam stawik więc pieski miały by gdzie ponurkować....
Xenowo chyba wyszło okolo 160zł z wyżywieniem od osoby na cały weekend...
Było to w 2011r więc ceny mogły się pozmieniać... pewnie kwestia do omówienia z właścicielem......
kilka filmików z tego rajdu....
http://www.youtube.com/watch?v=ZAMTp27OJOw
http://www.youtube.com/watch?v=uh0WFT1reiw
http://www.youtube.com/watch?v=HxK4_WVyQVA
tenshii - 06-03-2014, 11:38
Właściciele są na urlopie. W piątek wieczorem mam dzwonić to będą szczegóły.
Termin 29 maja - 1 czerwca jest na 98% całkowicie wolny
tenshii - 11-03-2014, 19:19
Zaktualizowałam pierwszy post.
Proszę wpisanych na listę o potwierdzenie przyjazdu.
Osoby chętne na przyjazd, których na liście nie ma serdecznie zapraszamy do zapisania się
Ania8017 - 12-03-2014, 09:21
A jedzie ktoś z okolic Sieradza?
ketrab - 12-03-2014, 11:02
Rozumiem że dziecko 4 letnie za free ? Szansa na dostawkę ?
Jak najbardziej potwierdzam
tenshii - 12-03-2014, 11:05
| ketrab napisał/a: | | dziecko 4 letnie za free ? Szansa na dostawkę ? |
Dopytam
Edit: już wiem - 15 zł za dobę za dziecko. Dostawka oczywiście będzie
KandB - 13-03-2014, 09:20
Również potwierdzam przyjazd
LukaszByczyk - 14-03-2014, 20:09
1 osoba zgadzam się na wspólny pokój
1 suka wysterylizowana
1 suka niewysterylizowana (50% szansy żę pojedzie bo jeśli wypadnie jej cieczka w tym terminie albo operacja sterylizacji to niestety zostaje)
Pattina - 15-03-2014, 11:33
| LukaszByczyk napisał/a: | | 1 osoba zgadzam się na wspólny pokój | Chciałam zaproponować miejsce u nas w pokoju z Almathea83 - najlepszy pokój z poprzedniego labowania ale dowiedziałam się właśnie,że Ola nie jedzie Więc samej mi nie wypada
Almathea83 - 15-03-2014, 11:34
LukaszByczyk, zgadzam się oddać swoją miejscówkę w złączonym łóżku, po prawicy Pati
KandB - 15-03-2014, 12:58
| Pattina napisał/a: | | Ola nie jedzie |
a tak się cieszyłam na myśl poznania Morena. Almathea83, może daj go Pati jak jedzie bez Taja, odpoczniesz sobie przez weekend a chłopak się wyszaleje
Ja oczywiście też mogę być z kimś w pokoju, ale najlepiej z jakąś kobietką
Pattina - 15-03-2014, 13:04
| KandB napisał/a: | | ale najlepiej z jakąś kobietką | To zapraszam na miejsce Oli do ''swojego'' pokoju D:
Cooo tam sie działo rok temu na zlocie! haha
| KandB napisał/a: | | może daj go Pati | A wzięłabym
Almathea83 - 15-03-2014, 13:48
| KandB napisał/a: | | a tak się cieszyłam na myśl poznania Morena. |
jest mi strasznie przykro, że w tym roku nie dam rady dołączyć, ale jestem w trakcie zakupu mieszkania, a dodatkowo w maju mam wesele przyjaciół, na którym już obiecałam, że będę- więc każdy grosz jest mi po prostu potrzebny.. Mam nadzieję, że do następnego roku się pozbieram finansowo i będę mogła się z Wami pobawić
| KandB napisał/a: | | może daj go Pati |
hahahah wlazłby jej na głowę, to jest więcej niż pewne
Pattina - 15-03-2014, 14:04
| Almathea83 napisał/a: | hahahah wlazłby jej na głowę, to jest więcej niż pewne | Oj tam miałby 4ro dniowy dzień dziecka, ciocia by rozpieściła fotro
LukaszByczyk - 15-03-2014, 18:53
możecie dać mi najgorszy pokój i warunki spartańskie dam sobie radę Jeśli chodzi o łóżko to już je dziele z Balbiną
Pattina - 15-03-2014, 19:35
| LukaszByczyk napisał/a: | | możecie dać mi najgorszy pokój i warunki spartańskie dam sobie radę | Twardziel
Co do pokoi to tam są całkiem fajne warunki
Jagienka30 - 16-03-2014, 21:10
Z ogromną radością potwierdzam przybycie na zlocik ...oj będzie się działo
KandB - 17-03-2014, 16:00
| Pattina napisał/a: | | To zapraszam na miejsce Oli do ''swojego'' pokoju |
Ok, pisze się na to mam nadzieje, że wróce cała
| Almathea83 napisał/a: | | wlazłby jej na głowę, to jest więcej niż pewne |
a no to normalne, cioteczki zawsze rozpieszczają
tenshii - 17-03-2014, 16:13
LukaszByczyk, wpisałam Cię na listę i przesłałam dane do wpłaty na PW
Ola wykresliłam Cię, ale jak coś to wiesz gdzie uderzać liczę na to
Jagienka30, przesyłam dane do zaliczki na PW
Pati i KandB - naprawdę możecie być razem?
Pattina - 17-03-2014, 19:59
| tenshii napisał/a: | | Pati i KandB - naprawdę możecie być razem? | Chyba się nie pozabijamy
Możemy przygarnąć jakiegoś zbłąkanego pana jescze! Haha
Karolcia fajnie bybyło jakbyś dołączyła też
Karoola - 17-03-2014, 20:30
Kurczaki, chyba nie wypali Mam za dużo kolokwiów i chyba jeszcze egzamin jeden w tym czasie... A to jest cały weekend w plecy
Pattina - 17-03-2014, 20:33
| Karoola napisał/a: | | Kurczaki, chyba nie wypali | O nieeeee
KandB - 18-03-2014, 08:43
| Pattina napisał/a: | | Chyba się nie pozabijamy |
Nie no, nawzajem na pewno nie najwyżej coś nas może zabić
Z doświadczenia z "młodości" wiem, że im więcej osób w pokoju tym lepiej
Pattina - 27-03-2014, 17:40
Tenshii mnie trzeba wykreślić z listy
tenshii - 27-03-2014, 18:15
| Pattina napisał/a: | | Tenshii mnie trzeba wykreślić z listy |
Weź się... niczego na razie nie wykreślam
Mistycom - 27-03-2014, 20:17
...zwlekałam bo myślałam, ze coś tam jeszcze się uda, w sumie udałoby się, ale buch bach, jak grom z jasnego nieba, teraz to nawet nasze prawdziwe wakacje stoją pod znakiem zapytania
Zatem my na pewno odpadamy Jeszcze w tym roku się nie poznamy przykro mi strasznie
tenshii - 27-03-2014, 20:41
Hehe
Jeszcze chwila i w ogóle zlotu nie będzie coś czuję
Pattina - 27-03-2014, 20:51
Ja póki co w gipsie 6tygodni. Straciłam pracę przez to. Nie ma opcji, nie dam rady
nathaliena - 27-03-2014, 20:53
Ja więcej będę wiedziała po operacji synka, wszystko zależy od tego, w jakim on będzie stanie, jak będzie się czuł itp. Operacja za tydzień, więc najbliższe tygodnie coś rozjaśnią myślę.
W zeszłym roku było fajnie, ludzie, na prawdę warto!
torrezowaty - 27-03-2014, 21:04
| tenshii napisał/a: | | Jeszcze chwila i w ogóle zlotu nie będzie coś czuję |
Wynajmiemy wtedy 2 pokoje i luz, damy radę
Pattina - 27-03-2014, 21:12
Ja bardzo chętnie bym pojechała,ale w obecnej sytuacji ... no nie ma opcji w ogóle
Jagienka30 - 27-03-2014, 21:12
Ja po czworakach a się doczołgam na zlocik ...chyba,ze asfalt zwiną to se skrzydła dorobię i przyfrunę
tenshii - 28-03-2014, 09:27
Pati, nie skreślam Cię na razie z listy - wybij to sobie z głowy Kochana
nathaliena, trzymam za Was kciuki, za zdrówko i za Wasz przyjazd
Jagienka30, super Tak trzymać
LukaszByczyk - 28-03-2014, 20:40 Temat postu: zlot labów ja pojadę autem kombiak sam + 2 suki to mogę zabrać z 2 osoby i z 2 czworonogi żeby się w miarę komfortowo jechało. pozdrawiam. (tak do 30 km mogę zboczyć z trasy żeby kogoś na zlot podrzucić.)
Pattina - 28-03-2014, 21:08
| tenshii napisał/a: | | Pati, nie skreślam Cię na razie z listy | No nie słucha mnie wcale! Kaleka nie da rady ! Heeeloł ! Pojadę za rok
tenshii - 28-03-2014, 21:11
| Pattina napisał/a: | | Kaleka nie da rady ! Heeeloł ! |
Jedna da radę to i druga da
Jesteś na liście nadal
Pattina - 28-03-2014, 21:19
| tenshii napisał/a: | Jedna da radę to i druga da | Ty masz wózek cwaniaro a ja zakwasy od kul
LukaszByczyk - 28-03-2014, 21:44 Temat postu: Moja trasa Przewidywany przez google maps czas podróży 2h 23min początek Poznań>>(11)Kórnik>>>Śr Wlkp>>>Pleszew>>>Ostró Wlkp>>>Ostrzeszów(449)>>>Kobyla góra
Taką trasą planuje pojechać mogę kogoś po drodze podwieź
nathaliena - 28-03-2014, 21:53
LukaszByczyk, eee, mnie nie masz po drodze (Leszno)
LukaszByczyk - 28-03-2014, 23:11
sprawdzałem trasę przez Leszno i wydłużyła się o 1h do samego Leszna mam 1:27 i od Leszna do Kobylej Góry 1:53 jak byś mogła dojechać np do Jarocin albo Pleszew to zgarnął bym Cię po drodze
nathaliena - 29-03-2014, 19:27
LukaszByczyk, mój wyjazd nie jest jeszcze w 100% pewny, wszystko zależy od stanu zdrowia mojego seniorka. Jak już będę wiedziała, że pojedziemy, to się jakoś umówimy
nawet na dwa auta zawsze raźniej.
AnIeLa - 30-03-2014, 21:03
| Cytat: | Ty masz wózek cwaniaro a ja zakwasy od kul |
chcesz to Ci wózek pożyczę
Milena - 01-04-2014, 21:37
Hmm...hmm...zastanawiam się i chyba rzucę monetą
tenshii - 01-04-2014, 22:14
Milena, mogę rzucić za Ciebie? Wezmę taką z orłem z dwóch stron
torrezowaty - 02-04-2014, 14:20
| Milena napisał/a: | | Hmm...hmm...zastanawiam się i chyba rzucę monetą |
Nie przekonaliśmy Cię podczas ostatniego spotkania?
Milena - 02-04-2014, 15:11
Przekonaliście jak najbardziej Gdybym nie miała tak daleko to bym się nie wahała
tenshii - 02-04-2014, 15:30
Milena, to co? Zapisać na listę?
tenshii - 02-04-2014, 15:40
Już Was wpisałam
Przypominam wszystkim o terminie wpłat zaliczek!
Milena - 02-04-2014, 15:48
Nie mam nic do gadania, jak każą jechać to jedziemy
tenshii - 02-04-2014, 16:47
| Milena napisał/a: | | Nie mam nic do gadania, jak każą jechać to jedziemy |
Patti powinna brać z Ciebie przykład
Pattina - 02-04-2014, 16:50
| tenshii napisał/a: | Patti powinna brać z Ciebie przykład | Ej kurde!! Dlaczego nikt nie bierze moich argumentów pod uwagę ?
Przy dobrych wiatrach będę 4 dni po ściągnięciu gipsu - noga pewnie będzie słaba, kwestia wizualna - to już pikuś
Druga sprawa - jestem bezrobotna co za tym idzie nie stać mnie będzie na wycieczki
Trzecia sprawa - nie mam pieseła co wprowadza mnie w taki klimat
Pojadę za rok w pełni sił psychicznych, fizycznych i finansowych !
Dziękuję za uwagę i bawcie się dobrze
Milena - 02-04-2014, 16:51
Jak nie chce ugodowo to siłą pojedzie
tenshii - 02-04-2014, 16:54
Oj tak, siłą pojedzie
Milena - 02-04-2014, 16:56
| Pattina napisał/a: | | 4 dni po ściągnięciu gipsu - noga pewnie będzie słaba |
bez przesady, nikt nie będzie kazał Ci tam przez płotki biegać
| Pattina napisał/a: | | jestem bezrobotna co za tym idzie nie stać mnie będzie na wycieczki |
2 razy zrobisz paznokcie, wrzucisz do skarbony i już po problemie
| Pattina napisał/a: | | nie mam pieseła |
piesów Ci u nas pod dostatkiem
nathaliena - 02-04-2014, 17:17
Pattina, możesz wziąć sprzęt na zlot, wszystkie będziemy chętne na piękne pazurki, a Ty zarobisz na wyjazd
torrezowaty - 02-04-2014, 19:25
| nathaliena napisał/a: | | Pattina, możesz wziąć sprzęt na zlot, wszystkie będziemy chętne na piękne pazurki, a Ty zarobisz na wyjazd |
O! I po wymówkach
Pattina - 02-04-2014, 19:33
| torrezowaty napisał/a: | O! I po wymówkach | No nie gadaj,że aż tak Ci zależy na mojej obecności ?
| Milena napisał/a: | Jak nie chce ugodowo to siłą pojedzie | Ej grozisz mi ?!
| Milena napisał/a: | bez przesady, nikt nie będzie kazał Ci tam przez płotki biegać | No ja tam nie wiem, ale czy po 6 tygodniach w gipsie dałabym radę na spacerach do lasu nawet ?
| Milena napisał/a: | 2 razy zrobisz paznokcie, wrzucisz do skarbony i już po problemie | Dobra dobra, trza z tych pazurasów uzbierać na czynsz, kredyty i rehabilitacje jeszcze
| Milena napisał/a: | piesów Ci u nas pod dostatkiem | To zgarne na każdy dzień innego
Nikt nie słucha moich argumentów no
Muszę się z tym przespać i przemyśleć o!
Milena - 02-04-2014, 19:40
| Pattina napisał/a: | | No ja tam nie wiem, ale czy po 6 tygodniach w gipsie dałabym radę na spacerach do lasu nawet ? |
Nie używane - zanika przydadzą Ci się spacery Jest kwiecień, a zlot dopiero pod koniec maja, będziesz totalnie inaczej się czuć niż teraz
| Pattina napisał/a: | | To zgarne na każdy dzień innego |
Ja Ci oddam Zefirka codziennie na poranne spacery gdyż mam problemy z wywlekaniem się z łóżka Poza tym rąk do głaskania nigdy dosyć
| Pattina napisał/a: | | Muszę się z tym przespać i przemyśleć o! |
Zaczynasz gadać jak człowiek
torrezowaty - 03-04-2014, 05:25
| Pattina napisał/a: | | No nie gadaj,że aż tak Ci zależy na mojej obecności ? |
Szukam zapasowego drugiego końca smyczy dla Torka
KandB - 03-04-2014, 14:47
Pattina, to mnie teraz załamałaś ja też mogę się poświęcić co do tipsów, ale ostrzegam że przez dwa dni nawet butów nie będę umiała zawiązać
Nie wiem jeszcze czy wziąć wolne na czwartek i na piątek, czy tylko piątek. Od której możemy się meldować w Kobylej?
Milena, super, że jedziecie! A Amorek zostaje w domu?
tenshii - 03-04-2014, 14:57
KandB, meldować możemy się od rana i większość pewnie będzie koło południa.
Jeśli możesz wziąć wolne na czwartek to weź, bo wieczorem będzie imprezka zapoznawcza. Po drodze będziecie zmęczeni itp
Pattina - 03-04-2014, 15:02
Dobra no! Najwyżej przez kolejny miesiąc będę jeść tynk ze ściany
Bezrobotna, beznadziejna, połamana, bez psa... ale jadę!
Bójcie się! Amen
tenshii - 03-04-2014, 15:05
Chwalmy Pana!
| Pattina napisał/a: | | Bezrobotna |
OK
| Pattina napisał/a: | | połamana |
już wtedy nie będziesz, ale OK
| Pattina napisał/a: | | bez psa |
OK
| Pattina napisał/a: | | beznadziejna |
ale za to lądujesz w jeziorze!
Milena - 03-04-2014, 16:44
| KandB napisał/a: | | super, że jedziecie! |
też się cieszę
| KandB napisał/a: | | A Amorek zostaje w domu? |
Tak, Mosiek zostaje w domu
Juuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!
torrezowaty - 04-04-2014, 03:11
| Pattina napisał/a: | | bez psa |
Torka pewnie szkity będą bolały, więc będziesz go mogła na plecach nosić
Pattina - 04-04-2014, 09:33
| torrezowaty napisał/a: | Torka pewnie szkity będą bolały, więc będziesz go mogła na plecach nosić | Chyba nawzajem byśmy się nosili haha
tenshii - 04-04-2014, 16:44
Mam kolejne zaliczki Cudnie, cudnie
Jagienka30 - 06-04-2014, 11:54
| tenshii napisał/a: | Mam kolejne zaliczki |
Ode mnie pójdzie przelewik w poniedziałek
Milena - 07-04-2014, 15:57
Ja mam bardzo ważne pytanie, co my tam będziemy jeść?
tenshii - 07-04-2014, 16:22
Milena, miasto jest 5 minut drogi piechotą. Jest tam zdaje się EKO i Biedronka czy coś z tych takich tańszych sklepów, więc można zrobić zakupy śniadaniowe, ewentualnie zabrać coś ze sobą.
Obiad będzie zaplanowany tak jak we wrześniu czyli każdy zamówi coś z karty knajpy i dwie osoby po to jadą autem. Postaramy się w tym roku w pierwszy dzień podejść i zrobić zdjęcie menu żeby było mniej chaosu niż rok temu.
Na kolację zaś zawsze królował imprezowy grill i piwko
Milena - 07-04-2014, 18:13
no to jestem już spokojniejsza
a czy pamiętasz może czy są w pokojach lodóweczki i czajnik? Bo na zdjęciach nie wpadło mi to w oczy
Pattina - 07-04-2014, 18:22
| Milena napisał/a: | | a czy pamiętasz może czy są w pokojach lodóweczki i czajnik? Bo na zdjęciach nie wpadło mi to w oczy | Wszystko jest, zastawa stołowa też
Milena - 07-04-2014, 18:23
Wyśmienicie, to kawa będzie i wino też będzie miało gdzie się chłodzić
Pattina - 07-04-2014, 18:28
| Milena napisał/a: | Wyśmienicie, to kawa będzie i wino też będzie miało gdzie się chłodzić | Zdecydowanie Tam nawet TV jest ! Chociaż nie pamiętam czy my oglądałyśmy coś jak tam wieczny melanż był
Milena - 07-04-2014, 18:31
| Pattina napisał/a: | | ak tam wieczny melanż był |
Słucham? Dobranocka o 19 i lulu...
tenshii - 07-04-2014, 18:33
| Pattina napisał/a: | | wieczny melanż |
to był w Sulejowie
Psy żyły własnym życiem a my od 9 rano do 3 rano przy grillu i butelkach
Milena - 07-04-2014, 18:38
| tenshii napisał/a: | | Psy żyły własnym życiem a my od 9 rano do 3 rano przy grillu i butelkach |
tak, popadliśmy w odchłań czasową wtedy, jeden wielki dnio-noc
tenshii - 07-04-2014, 18:42
| Milena napisał/a: | | popadliśmy w odchłań czasową wtedy, jeden wielki dnio-noc |
ale było fajnie
Milena - 07-04-2014, 18:56
teraz też będzie fajnie
tenshii - 07-04-2014, 18:57
| Milena napisał/a: | | teraz też będzie fajnie |
Pewnie, że tak
Ja się już nie mogę doczekać
Pattina - 07-04-2014, 21:11
Ja póki co jestem przerażona
torrezowaty - 08-04-2014, 01:05
| Pattina napisał/a: | Ja póki co jestem przerażona |
Spoko, jak ktoś się w lesie zgubi, to znajdzie się po Twoim głosowym GPS
Ja tam lodóweczki w pokoju nie miałem, stała na korytarzu, ale za to była też mikrofala, którą namiętnie odpalali panowie robotnicy o 5.30 rano, kiedy ja pół godziny wcześniej położyłem się spać. A oni "dryn!" parówki gotowe!
Milena - 08-04-2014, 06:20
torrezowaty, no to mam nadzieję, że roboty zostały ukończone chociaż znając polską rzeczywistość rok to może być zdecydowanie za krótko
tenshii - 08-04-2014, 08:36
Raczej będą Oni tam mieszkają bo okoliczne drogi budują
byq - 08-04-2014, 11:22
to co mieli zbudować w tamtej okolicy to już raczej zbudowali - ekspresówka S8, więc może nawet będą szanse na wyspanie się
chyba że ktoś zacznie po pokojach latać w środku nocy
tenshii - 08-04-2014, 11:24
byq, przecież nie jedziemy się tam wyspać
Almathea83 - 08-04-2014, 11:26
| byq napisał/a: | | chyba że ktoś zacznie po pokojach latać w środku nocy |
to Pati będzie musiała sobie znaleźć jakiegoś towarzysza/ towarzyszkę do nocnych piżama- party
byq - 08-04-2014, 11:36
| tenshii napisał/a: | byq, przecież nie jedziemy się tam wyspać |
jak to nie??? :O
to można robić parówki o 5:30 rano, będzie pobudka prawie jak we Wronkach
a to Ty Olka nie jedziesz w samochodzie albo bagażniku, w zależności od chęci?
Almathea83 - 08-04-2014, 11:49
| byq napisał/a: | | a to Ty Olka nie jedziesz w samochodzie albo bagażniku, w zależności od chęci? |
w tym roku ze względu na związek z kredytem hipotecznym i prawdopodobną przeprowadzką na przełomie maja i czerwca muszę odpuścić wyjazd
Pattina - 08-04-2014, 13:14
| byq napisał/a: | chyba że ktoś zacznie po pokojach latać w środku nocy | Ej w zeszłym roku takie latanie po pokojach było zabawne!
Milena - 08-04-2014, 16:54
| tenshii napisał/a: | | przecież nie jedziemy się tam wyspać |
a ja trochę tak...
mogę siedzieć do białego rana, ale później do 13-stej nie ma mnie
tenshii - 18-04-2014, 11:03
Lista chętnych zamknięta
Wszystkie zaliczki wpłacone.
Wystarczy nam 7 pokoi, więc mamy w posiadaniu cały zielony domek. Bez rozbicia na dwa ośrodki.
Pozostaje odliczać czas i magazynować alkohol
byq - 18-04-2014, 11:44
to my tam będziemy pić alkohol?? :O
zapasy już dawno porobione, od wczoraj
tenshii - 18-04-2014, 11:48
| byq napisał/a: | | to my tam będziemy pić alkohol?? |
oficjalnie nie
Pattina - 18-04-2014, 12:17
Ja nie pije!
tenshii - 18-04-2014, 12:21
| Pattina napisał/a: | | Ja nie pije |
w małych ilościach
Pattina - 18-04-2014, 12:30
| tenshii napisał/a: | | w małych ilościach | cicho tam
Mam obecnie najdłuższą abstynencje alkoholową, strach będzie na zlocie pić w dużych ilościach bo mnie zmiecie
Milena - 18-04-2014, 12:35
| Pattina napisał/a: | | Mam obecnie najdłuższą abstynencje alkoholową |
no, no kto by pomyślał
torrezowaty - 18-04-2014, 17:22
| tenshii napisał/a: | | Bez rozbicia na dwa ośrodki. |
To trzeba pamiętać, by zabrać jakieś "uszczelnienia płotu", bo z tego, co pamiętam, to przy tym zielonym ośrodku było trochę dziurek i psy trzeba było na smyczach trzymać.
Jakbyśmy trochę uszczelnili, to można (dla odważnych) psy spuścić
P.S. Dałbym sobie rękę obciąć, że to "mój" ośrodek był zielony, a "Wasz" był żółty. No ale powszechnie wiadomo, że faceci nie odróżniają kolorów, więc mogę się mylić...
tenshii - 18-04-2014, 17:25
| torrezowaty napisał/a: | | Dałbym sobie rękę obciąć, że to "mój" ośrodek był zielony, a "Wasz" był żółty |
na odwrót
Milena - 18-04-2014, 18:08
To będzie wesoły zielony domek A ten różowy domek na zewnątrz to dla Patusi?
Almathea83 - 18-04-2014, 18:23
| Milena napisał/a: | | różowy domek na zewnątrz to dla Patusi |
robiłyśmy już do niego podchody rok temu, ale kurde nijak nie dało się zmieścić
torrezowaty - 18-04-2014, 18:49
na odwrót |
I bym tero bez łapy chodził
A jeśli o Patrycje chodzi, to ona zawsze mówi, że pić nie będzie, a potem po lamperiach po Picollo chodzi i skąpo odzianych w ręczniczki panów podgląda pod pretekstem "a u mnie kaloryfer nie działa..."
Pattina - 18-04-2014, 22:45
| Milena napisał/a: | | A ten różowy domek na zewnątrz to dla Patusi? | Kochana za mały na mą pupę
Hyhy ale może w tym roku zrobię do niego drugie podejście
| torrezowaty napisał/a: | | jeśli o Patrycje chodzi, to ona zawsze mówi, że pić nie będzie, a potem po lamperiach po Picollo chodzi i skąpo odzianych w ręczniczki panów podgląda pod pretekstem "a u mnie kaloryfer nie działa..." | Ej ej ! Ola też brała udział w tym wydarzeniu i bieganiu po piętrze!
Nadal pozostaje kwestia z kim mogę się zabrać do Kobyłki
Orisy dacie radę ? <proooooosi>
sysia - 21-04-2014, 18:37
Pati, jak nie weźmiesz 3 walizek z butami, to damy radę
Pattina - 21-04-2014, 20:02
| sysia napisał/a: | Pati, jak nie weźmiesz 3 walizek z butami, to damy radę | A przydział na 1 będzie ? Nawet mam taką małą, w zasadzie na kolanach mogę trzymać Jeeeej co ja bym bez Was zrobiła !
torrezowaty - 22-04-2014, 03:37
| Pattina napisał/a: | | Jeeeej co ja bym bez Was zrobiła ! |
Wiesz, to tylko 80km Jakbyś dzisiaj wyszła, to byś zdążyła
Pattina - 22-04-2014, 11:03
| torrezowaty napisał/a: | Wiesz, to tylko 80km Jakbyś dzisiaj wyszła, to byś zdążyła | Nie dzięki Skorzystam z dobroczynności Orisów
Szopen - 22-04-2014, 11:34
Torrrrrezowaty
Tu jest szpara i z tyłu w siatkach też.
torrezowaty - 22-04-2014, 14:27
| Szopen napisał/a: | | Tu jest szpara i z tyłu w siatkach też. |
W najbliższych dniach będę na pewno w jakimś budowlanym, to zerknę ile kosztuje siatka "plastikowa". Pewnie grosze, więc przymocujemy na mąkę i wodę
byq - 24-04-2014, 10:44
jak tam wygląda sprawa z grillami, są jakieś na miejscu czy bierzemy swoje?
jakie naczynia najlepiej? jest coś na miejscu czy lepiej korzystać z jednorazówek?
wiem, że jeszcze trochę czasu, ale może by zrobić listę w co powinniśmy się zaopatrzyć na wyjazd, ewentualnie to odpowiednio podzielić, żebyśmy z 7 grillami tam nie dojechali i 10 workami węgla
albo nie latali w czwartek po biedronkach na zakupy, tylko od razu relaks
tenshii - 24-04-2014, 10:47
byq, na miejscu jest duży murowany grill, są też jednorazowe małe. Dużo tam tego.
Jedynie co to trzeba to węgiel, podpałkę, naczynia jednorazowe bo raczej zmywać nie będziemy.
W pokojach są szklanki i talerzynki ale na grilla to proponuję jednak jednorazówki.
Zakupy fajnie przywieźć ze sobą żeby faktycznie po sklepach nie latać.
byq - 24-04-2014, 11:38
to jak duży grill jest to się ogarniemy
a ognisko można palić?
tenshii - 24-04-2014, 11:49
| byq napisał/a: | | a ognisko można palić? |
na plaży pewnie tak
Mi się marzy takie ognicho
Pattina - 24-04-2014, 12:10
| tenshii napisał/a: | | Mi się marzy takie ognicho | Mi też mi teeeż! Ostatni raz na ognisku byłam hmmmm... yyy w podstawówce
Czas to nadrobić
torrezowaty - 24-04-2014, 16:06
Jestem zwolennikiem zrobienia listy rzeczy "do przywiezienia", bo w zeszłym roku czasami był z tym problem
Może zrobilibyśmy taką listę i każdy wybrałby "co przywozi", lub, żeby było sprawiedliwie, zrobić jakąś zrzutę i przed wyjazdem kupić? (jeśli to będzie do kupienia w jednym czy dwóch marketach, to mogę zakupy zrobić).
Podstawową podstawą jest:
- brykiet/węgiel
- podpałka (uwielbiam parafinową, nie trzeba się bawić)
- plastikowe talerze, sztućce, kubeczki (jeśli będziemy robić zrzutę, to mogę zamówić tanio w hurtowni, bo będę niebawem zamawiał do firmy kubki do cateringu, więc wyjdzie pewnie groszowo)
To podstawowa lista, pewnie będzie dużo więcej rzeczy do kupienia, ale teraz mam problemy ze skupieniem się
Jeśli będzie zrzuta, to moim zdaniem warto też kupić:
- wodę utlenioną (jak psy coś niejadalnego zeżrą)
- podstawowe środki apteczne dla psów/ludziów
Co o tym myślicie? Mamy w sumie 3 wyjścia:
1) Każdy robi samowolkę i kupuje co chce lub nie kupuje nic i sępi po czym będzie w kuluarach obgadywany przez cały boży rok, ewentualnie pięć
2) Lista + wybieramy co kto kupuje (może się zdarzyć, że ktoś wyda 50 zł a drugi 5, więc i tak marudzenia będą, każdy na każdego)
3) Lista + zrzuta i jedna/dwie osoby kupują (wówczas potrzebny jakiś skarbnik i zakupowiec, zakupy mogę zrobić, skarbnika lepiej polecić komuś innemu, kto ma w tym większe doświadczenie - tu będzie marudzenie tylko na dwie osoby. Zakupowy kupił za drogo/gówniane/nie postarał się, skarbnik kasę zdefraudował )
Milena - 24-04-2014, 17:36
| torrezowaty napisał/a: | - wodę utlenioną (jak psy coś niejadalnego zeżrą)
- podstawowe środki apteczne dla psów/ludziów
|
Ja to na pewno będę miała, więc jakby była potrzeba to się podzielę
A co do rzeczy grillowych to rzeczywiście warto się po prostu zrzucić, kupić i po problemie
Jeszcze nie wiem co wege będę jadła z grilla ale coś wymyślę
tenshii - 24-04-2014, 17:41
Możemy się zrzucić
| Milena napisał/a: | | Jeszcze nie wiem co wege będę jadła z grilla |
Warzywa?
Tosty z serkiem?
Tosty z masłem czosnkowym?
Rybkę?
Milena - 24-04-2014, 17:55
| tenshii napisał/a: | Warzywa?
Tosty z serkiem?
Tosty z masłem czosnkowym?
Rybkę? |
Na pewno warzywka grzaneczki to też dobry pomysł serek z żurawinką
Z tą rybą to sceptyzmem sie wypełniam co do świeżości w tych rejonach, w końcu znad morza jestem do torby nie zapakuje - chociaż może jest to jakiś pomysł, żeby przegonić ludzi z przedziału w pociągu
byq - 24-04-2014, 18:42
Proponuję bardziej brykiet, chyba że o 22 do spania i jeden worek węgla drzewnego, bo się lepiej rozpala podpałka zdecydowanie parafinowa, chwilę trzeba poczekać ale przynajmniej raz dwa się rozpala
jednorazówki-jestem za żeby kupić hurtowo, mniej latania za tym będzie
jedzenie to już najlepiej każdy we własnym zakresie, wiadomo....
wege na grillu to pikuś, wege na ognisku to jest coś
a ryby, są też jeziorne/rzeczne i potrafią być bardzo dobre
węgorz w torbie nie zaszkodzi i zefir posłuszniejszy i ludzi mniej wokół, tylko później puma będzie siedziała na tej torbie
Milena - 24-04-2014, 18:52
| byq napisał/a: | | wege na grillu to pikuś, wege na ognisku to jest coś |
to wyzwanie? ziemniaki faszerowane, ale niestety z ziemniaków nie mogę skorzystać więc co najwyżej dla Was do kiełbasy ale pieczone jabłuszko... pycha
| byq napisał/a: | węgorz w torbie nie zaszkodzi i zefir posłuszniejszy i ludzi mniej wokół, tylko później puma będzie siedziała na tej torbie |
węgorz to tylko już mi się z jedną piosenką kojarzy...
tenshii - 24-04-2014, 18:54
| Milena napisał/a: | | węgorz to tylko już mi się z jedną piosenką kojarzy... |
nana nana nana?
byq - 24-04-2014, 18:57
| Milena napisał/a: |
to wyzwanie? ziemniaki faszerowane, ale niestety z ziemniaków nie mogę skorzystać więc co najwyżej dla Was do kiełbasy ale pieczone jabłuszko... pycha |
tak, wyzwanie i od razu dobre pomysły
ziemniaki obowiązkowo trzeba wziąć do ogniska
| Milena napisał/a: |
węgorz to tylko już mi się z jedną piosenką kojarzy... |
Milena - 24-04-2014, 19:02
to folię aluminiową też trzeba wpisać na listę zakupową
nana nana nana? |
dokładnie
torrezowaty - 25-04-2014, 02:10
To proszę, żebyście się wszyscy wypowiedzieli, czy wszyscy są za zrzutką?
Ogółem najpóźniej we wtorek muszę zrobić zamówienie na kubki do firmy, więc wtedy mogę też zamówić sztućce dla nas.
Allegro ma przerwę techniczną, więc nie mogę sprawdzić cen, za ile ostatnio kupowałem, ale jeśli dobrze pamiętam, to zwykły kubeczek na zimne napoje był coś koło 2-4 groszy za sztukę. Droższy był kubek na gorące napoje, bo coś koło 17-20 groszy. Mieszadełek ostatnio kupiłem 1000 sztuk, więc trochę mogę z własnej firmy ukraść
Nigdy nie kupowałem sztućców, bo nie potrzebowałem, ale to też na pewno wyjdzie dużo taniej niż w normalnym sklepie, gdzie 10 sztuk widelców kosztuje 5 zł
byq - 25-04-2014, 08:52
| torrezowaty napisał/a: | To proszę, żebyście się wszyscy wypowiedzieli, czy wszyscy są za zrzutką?
|
tak
MichałGZ - 11-05-2014, 20:48
Jak wygląda sytuacja z noclegiem?wszystko już zajęte , czy jest jakaś szansa na spontan w piątek wieczorem.... ?
tenshii - 11-05-2014, 22:08
MichałGZ, na pewno jest, ale w drugim ośrodku - tzn to jest po drugiej stronie ulicy ale byłbyś w drugim budynku.
Mogę jutro dopytać ale musisz napisać na ile noclegów chcesz i czy na 100%
MichałGZ - 11-05-2014, 22:16
to zapytaj proszę. Przyjechał bym w piątek wieczór do niedzieli. Tylko że sam tam będe tak?
Pattina - 11-05-2014, 23:48
| MichałGZ napisał/a: | | Tylko że sam tam będe tak? | To blisko wpadniemy do Ciebie na jakieś after party! Ewentualnie wbijesz do nas do pokoju
torrezowaty - 12-05-2014, 02:30
| Pattina napisał/a: | To blisko wpadniemy do Ciebie na jakieś after party! Ewentualnie wbijesz do nas do pokoju |
Ta już męża szuka...
Edit: Pati, z tego, co z fotek widzę, to MichałGZ chyba już zajęty
Almathea83 - 12-05-2014, 05:43
| torrezowaty napisał/a: | | co z fotek widzę, to MichałGZ chyba już zajęty |
jaka inwigilacja a mnie się zdaje, że Michaś jest jednak do wzięcia, jakbyś dobrze posprawdzał, to dokopałbyś się do tej informacji
tenshii - 12-05-2014, 09:11
MichałGZ, zapytam dziś
Pattina - 12-05-2014, 10:24
| torrezowaty napisał/a: | Ta już męża szuka... | Oj tam
| torrezowaty napisał/a: | Edit: Pati, z tego, co z fotek widzę, to MichałGZ chyba już zajęty | Masz słabego informatora Michał sam mówił,że wolny i do wzięcia
MichałGZ - 12-05-2014, 18:34
Matko święta ale OT!
Umawialiśmy się przecież że kącik matrymonialny w innym topiku
czekam za info z tym noclegiem. Na 99% przyjadę.
ps. czy ktoś jeszcze będzie sam i na dodatek pierwszy raz?
Milena - 12-05-2014, 18:36
| MichałGZ napisał/a: | czy ktoś jeszcze będzie sam i na dodatek pierwszy raz? |
nie bój żaby, nie gryziemy
Pattina - 12-05-2014, 19:46
| MichałGZ napisał/a: | Umawialiśmy się przecież że kącik matrymonialny w innym topiku | Już Ci kącik matrymonialny nie potrzebny,żona znaleziona! Oto jestem !
| MichałGZ napisał/a: | ps. czy ktoś jeszcze będzie sam i na dodatek pierwszy raz? | Nie gryzieeeemy spokojnie!
torrezowaty - 13-05-2014, 07:15
| MichałGZ napisał/a: | | na dodatek pierwszy raz? |
Hmmm... coś czuję, że dziewic będzie jak na lekarstwo
| Pattina napisał/a: | | Nie gryzieeeemy spokojnie! |
Nieee??? A kto mnie ostatnio po cytrynówce w rękę gryzł?
Pattina - 13-05-2014, 11:38
torrezowaty, ej wcale Cię nie ugryzłam!
Nie powiem głośno co Ty mi robiłeś
tenshii - 13-05-2014, 17:02
Przykro mi ale nie ma już wolnych miejsc
tenshii - 13-05-2014, 17:05
Michał, chyba, że napiszesz do LukaszByczyk bo on coś wspominał, że może być w pokoju z kimś. Jeśli chcesz możesz do niego napisać i uzgodnić czy się zgodzi być z drugim mężczyzną w pokoju
Jeśli się zgodzi to możesz jechać
torrezowaty - 14-05-2014, 12:31
| Pattina napisał/a: | | torrezowaty, ej wcale Cię nie ugryzłam! |
Bo mam refleks - ale próbowałaś, małpo
| Pattina napisał/a: | | Nie powiem głośno co Ty mi robiłeś |
Gdybyś nie chowała długiego, okrągłego, grubego mikrofonu tam gdzie chowałaś, to bym tam Ci tego nie robił
Pattina - 14-05-2014, 13:32
| torrezowaty napisał/a: | | Bo mam refleks - ale próbowałaś, małpo | Musiałam się jakoś bronić
| torrezowaty napisał/a: | | Gdybyś nie chowała długiego, okrągłego, grubego mikrofonu tam gdzie chowałaś, to bym tam Ci tego nie robił | Chowałam go pod krzesło a nie w cycki
Poza tym na jakimś z filmów jest dowód jak pchasz łapska w mój dekolt podciągając sukienkę i to był nie jeden raz
Mam dowód! Więc nie fikaj
Normalnie Wspaniały się rozkręcił
Almathea83 - 14-05-2014, 13:35
| Pattina napisał/a: | | pchasz łapska w mój dekolt podciągając sukienkę i to był nie jeden raz |
a przepraszam bardzo, ale mamy środek dnia, a nie 23:00
Milena - 14-05-2014, 13:38
O czym Wy piszecie tak publicznie...
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=11660
torrezowaty - 15-05-2014, 00:39
| Pattina napisał/a: |
Mam dowód! Więc nie fikaj |
Dowód został zfabrykowany.
Do niczego się nie przyznaję, bo już wytrzeźwiałem.
[ Dodano: 18-05-2014, 14:51 ]
Hmmm, 10 dni do zlotu - zaczynam się bać
Pattina - 18-05-2014, 17:49
torrezowaty, czego tu się bać? Będzie fajnie
ja tam mimo wszystko dobrze wspominam poprzedni zlot
|
|