forum.labradory.org

Psychika i zachowanie - Jaki jest Twój labek: aktywny czy ospały?

KASIA1991 - 10-02-2010, 17:27
Temat postu: Jaki jest Twój labek: aktywny czy ospały?
Jakie są Wasze labki ? Aktywne czy ospałe ? :)

Mój 28 lutego skończy 3 miesiące a energii ma za 5-ciu :haha:
Najgorzej jest w nocy :) dość szybko mi usypia (ok.22.00) i śpi do 4 rano..
a potem "hulaj dusza,piekła nie ma" ;) a ja się nie wysypiam bo mnie budzi gadzina mała i bawić się chce :)
Mam nadzieję, że mu to minie :) dlatego od dziś zmieniam trochę jego godziny..
"Wybawię" go do 23.30.. i dopiero po zabawie uśnie :) może będzie lepiej [??]

Dziś miał drugie szczepienie.. przed nami kwarantana.. (obyśmy wytrwali) :)

Grapy - 10-02-2010, 17:33

KASIA1991, Grapy też ma pełno energii i tak samo jak Twój Lizak nie spał po nocach, musiał na spacery wychodzić w dzień i w nocy co 2 godz., więc nie nażekaj :D :D
;* ;* dla Lizaczka od Grapiego

KASIA1991 - 10-02-2010, 17:42

Grapy: przed nami 10-ciodniowa kwarantanna, więc narazie sobie odpuścimy
jakiekolwiek spacery :) Mamy nadzieję, że w ciągu tych 10-ciu dni sroga zima minie i wyjdziemy na spacer w ładnym sloneczku ;D

Ciekawe, jaka będzie nasza dzisiejsza noc.. ]:) ;D

Lizak przesyła łapkę dla Grapiego ;)

olusia23 - 11-02-2010, 09:05

Nutka od malucha przesypiala cale noce :) wogole sie nie budzila, i do tej pory tak jest. w dzien natomiast jest pelna energii :) najgorsze sa, jak ja to nazywam, napady "adhd" :D generalnie wstaje kolo 7 rano i idzie spac o 22 :)
kiniusia1730 - 11-02-2010, 09:13

Daisy jak była malutka to nie przesypiała całych nocy :-o generalnie pobudkę mi robiła o 4-5 rano bo się bawić chciała ;] A teraz jej to minęło idzie spać o 22 i śpi jak zabita :P a wstaje o 7.00-7.30 :) W dzień energia ją dosłownie rozpiera. olusia23, Daisy też ma napady "adhd" :D
dorotcia - 11-02-2010, 09:28

Marley generalnie przesypia całą noc, czasami tylko zdarza mu się nas budzić, że chce wyjść. Przyzwycził się,że ja wstaję o 6:00 i wtedy już mnie odstępuje na krok, bo wie że będzie spacerek....
KASIA1991 - 11-02-2010, 12:39

GRAPY: Obrałam taką technikę, jak pisałam wcześniej.. no i dziś w nocy było lepiej :)
W sumie Lizak wstał, żeby się załatwić, ale ja tego nie słyszałam :haha: a obudził mnie rano dopiero po 8.00, więc jestem zadowolona z efektów :)

wczoraj nasz Weterynarz powiedział, że Lizak ma spore ADHD ;] nie musiał mi tego mówić, przecież to gołym okiem widać ;D zalecił kąpiel w specjalnym szamponie, bo jego
skóra była leciutko podrażniona od jakiegoś koca pewnie..
Lizak został wykąpany i nie robił z tego żadnych problemów :P
PIERWSZA KĄPIEL ZA NAMI <hura>

brahmadaitya - 11-02-2010, 13:03

Leser też wstawał o 4 rano ale od 3 tygodni to ja go budzę wstając o 5:20 do pracy-zemsta jest słodka :D w weekendy śpi do 8 czasem troszeczkę krócej. A jeśli chodzi o energię to tak jak każdy labek ma jej bardzo dużo :)
siedlar - 11-02-2010, 13:42

Bantu kiedyś też dawał nam popalić w nocy, teraz śpi tak jak i my śpimy, niekiedy jak przesadzimy to tylko podejdzie i pychola położy na łóżku :-P
Ewelina - 11-02-2010, 14:50

Yoko to chodząca energia.Jak widzi piłkę, albo aport to ją roznosi :haha:
konraad - 11-02-2010, 21:20

Tak. A mój to jakiś dziwny. Na spacerze bega ja głupi. A w domu czekając na jedzenie dostaje Hard ADHD. Skacze po łuzkach. Przeskakuje kwiatki, a jak dostanie jeść to się uspokaja :)
Grapy - 11-02-2010, 21:40

konraad, żartujesz? ;) W realu wygląda na najspokojnieszego labka na świecie ;*
FadGoś - 11-02-2010, 22:09

Fadzik czyste ADHD :-> i odbija się to na mnie :| siniaków na nogach nie chce mi się już liczyć , bo jak wariat biegnie to na oślep i nie zwraca uwagi na przeszkody :-P bynajmiej nie na te ludzkie przeszkody :D :D za szczeniaczka był grzeczniejszy :haha:
BEATRIXX - 11-02-2010, 22:20

ojjj jak dobrze czytac ze inni maja tez labki z ADHD:) znaczy moja nie wyjatek :bad: mialam nadzieje ze z tego wyrosnie ale jakos nic sie na to nie zanosi, siniakow jak FadGoś juz poprostu nie licze hehe,a przeszkody??jakie przeszkody ide jak taran!!! :D :D :D
mala85 - 11-02-2010, 22:58

Mój Akselowaty należy do tych spokojniejszych....wtedy kiedy jest czas na zabawę to szaleństwom nie ma końca ale kiedy jestem zajęta Aksel słodko sobie śpi i czasem tylko przychodzi żeby o sobie przypomnieć i kładzie głowę na moich nogach i głęboko spogląda mi w oczy mówiąc "a może pobawisz się ze mną" :mmm:
mawi27 - 12-02-2010, 09:38

moje oba labki sa spokojne i to nawet bardzo z tym bardzo to w kierunku Lary :) , zadnego ADHD, wywazone porcje szalenstwa, ale jak sa po spacerze i wcale nie musi byc az tak bardzo intensywny, spia sobie spokojnie i wogole nie widac ze w domu sa pieski :)
Czasami Torque jak sie z rana obudza dzieciaki i go rozbrykaja to biega przez 5 min po calym mieszkaniu jakby z wrzatku wyskoczyl, kreci sie wkolko jakby gonil swoj ogon i nagle jebs wali sie calym swym cielskiem na podloge :) i koniec szalenswa :)

Paulinna - 24-02-2010, 21:19

Prezes jest raczej aktywny ale jak zostaje sam w domu to najczęściej śpi ;D
ada_pit3r - 25-02-2010, 19:21

:< Zora to istny śpioch.. tylko na spacerach dopada ją szaleństwo... :)
Ewelina - 25-02-2010, 19:22

ada_pit3r, Jeszcze malutka jest.Zobaczysz co się będzie działo jak trochę podrośnie :)
ada_pit3r - 25-02-2010, 19:24

Ewelina, szczerze to nie mogę się doczekać... a może to błąd ?? :D :D
Ewelina - 25-02-2010, 19:26

ada_pit3r, To już od ciebie zależy ja lubię jak Yoko szaleję :)
ada_pit3r - 25-02-2010, 19:28

Ewelina, nie, no co ty... ja czekam na takie szaleństwa :)
Ewelina - 25-02-2010, 19:29

ada_pit3r, Na pewno tak będzie :)
Kemot176 - 25-02-2010, 21:10

Moja psinka w dzień szaleje robi sobie drzemkę i dalej szaleje :haha: idzie spać o 22 a wstaje o 6 i robi wszystkim pobudkę ;D

Meliska przesyła wszystkim labką ;*

Ewelina - 25-02-2010, 21:13

Kemot176, Prawdziwy Labek :haha:
karolziomek - 12-03-2010, 19:30

moja Vega woli spać w dzień, niż w nocy. ;p
ale jak wyjde z nią, to na bieganie ma siły dużo ;) .
wiec tak ... jest... taka... ostało aktywna, taka inna;d

Ewelina - 12-03-2010, 20:19

karolziomek, Powiadasz taka inna to chyba każdy labek taki jest :D
karolziomek - 12-03-2010, 20:51

wiec tak ... jest... taka... ospało aktywna, taka inna;d*

No, to widocznie labki tak mają ;d d .

Ewelina - 12-03-2010, 20:53

karolziomek, Oj tak wszystkie Labiszonki są wyjątkowe :)
ada_pit3r - 12-03-2010, 22:13

a Zora ostatnio oszalała... :P
w dzień mało co śpi a w nocy budzi nas o 3-00 gotowa do zabawy... :)
robi się ciekawie :D :D :D

anusia - 13-03-2010, 10:41

Draco jak go kupilam mial prawie 2 miesiace tez szalal wolal biegac , podgryzac wszystkich wokol niz spac, a w nocy to bylo dopiero.. budzil sie wyczail gdzie mam pokoj i skrobal mi do drzwi i piszczal jak otwieralam drzwi wielka radosc i on do zabawy mnie ciagnal.. chwile go glaskalam ale zaraz uspypialam i znow po 2h pobudka doslownie mialam nie zbyt fajnie bo nie dosc ze nikt inny nie wstawal do niego to ja na 2 dzien do pracy musialam isc. Ale przeszlo mu to . Na szczescie . Z czasem jak przestal podlewac dywany zostawialam drzwi otwarte ze gdyby sie obudzil zeby przyszedl do mnie . I jak wyszlo ?:P ze co noc spi u mnie w pokoju, czasem ze mna w lozku i nigdy mnie nie budzi jak wstanie siada kolo lozka mojego i czeka az wstane sama badz na dzwiek budzika w gotowosci stoi do buziaczka i do zabawy odrazu, gorzej juz jest jak nie wstane na budzik i sie odwroce do niego plecami to wtedy sie swoim cielskiem na mnie rzuca zaczyna mi mruczec.Innych domownikow budzi , tylko mnie nie . Teraz ogolnie chodzi spac o 22 badz po zalezy jak ja sie z nim bawie i wstaje o 6 . I moge powiedziec ze ma takiego powera w tylku ze czasem ja nie wyrabiam z jego odpalami , ale kocham go takiego nie wyobrazam go sobie ciagle spiacego.;DD
dzionga - 14-03-2010, 14:09

Claire na szczęście w dzień się bawi,choć tez w ciągu dnia często śpi.. :)
Akon tez woli dzienne zabawy ;]

nika - 14-11-2010, 17:49

a ja odświeżę temat :)
Logan to istny wulkan energii, Shiro z kolei o wieeeele spokojniejszy jest, chociaż ma oczywiście odpały i napady głupawek, ale lubię patrzeć na to jak obaj gonią się z podkulonymi tyłkami :D w nocy, całe szczęście, oba grzecznie śpią. Shiro co prawda ma 5 m-cy dopiero i zastanawiam się czy się nie rozbryka jak mu jajka podrosną i hormony zaczną buzować ;] :D

jkasia - 14-11-2010, 17:51

Kasta zdecydowanie aktywna czasem nadaktywna ;D Ospała to ona była tylko podczas choroby i po narkozach :-P
tenshii - 14-11-2010, 17:52

Teyla to pies terminator.
Dziś ganiała rano za piłką.
Potem ponad godzinę z grupą psów. Potem godzinę pływała i ganiała.
Wróciła i prosiła żeby jej rzucać piłeczkę.
Czasami płakać się chce

Ona w zasadzie śpi tylko w nocy