forum.labradory.org

Psychika i zachowanie - Ulubione miejsca do spania

malmad - 18-02-2009, 16:58
Temat postu: Ulubione miejsca do spania
Moja Sara ma swoje miejsce i tam najczesciej spi. Ale zauwazylam ze w dzien czesto spi na butach uwielbia to :mmm: , lubi tez spac pod rozlozonym lozkiem.A jak wasze pieski? :haha:
Szyszunia - 18-02-2009, 17:07

Bonus spi wszedzie, gdzie jestem ja, albo TZ. Jak gotuje obiad, spi w progu kuchni, jak ogladam TV, to ze mna na kanapie, jak biore prysznic to w lazience pod kaloryferem, jak siedzie na kompie, to on jest pod biurkiem... i tak w nieskonczonosc, bo to mala przylepa jest ;* :)
Muszol - 18-02-2009, 17:13

heh Fifty śpi w nocy ze mną ;) a w dzień śpi tam gdzie są ludzie. Czyli tak jak u Szyszuni. Jestem w kuchni - on też.. itp :D
Jagusia - 18-02-2009, 17:26

Z nas sie śmieja bo psom kanapę do salonu wstawiliśmy. Mialam kanaę na strych na części rozlozona wiec kiedy pieski sie wprowadily wywaliliśmy na strych fotel a postawiliśmy kanapę. Sara ma ponieńskie zwyczaje, z bylymi właścicielami spala w łóżku więc nie uznaje podlogi. Zanim wstawiliśmy tą kanape pieski zwalaly nas z naszej wiec ciagle był ktoś niezadowolony - teraz jest ok.
effcyk - 18-02-2009, 17:27

Nestor uwielbia spać na fotelu albo koło grzejnika :-P ale łóżkiem nie pogardzi :D :)
mala85 - 18-02-2009, 17:41

U mnie jest bardzo podobnie jak u Szyszuni, tam gdzie ja tam i Aksel no chyba że jest naprawdę padnięty po spacerze od razu idzie do swojego posłania i nic go już nie interesuje. :)
Szyszunia - 18-02-2009, 19:24

Bonusław idzie spać do siebie tylko wtedy, kiedy jest nadymione od papierochów tam, gdzie właśnie siedzimy, albo Michał ogląda jakiś meczyk i "głośno komentuje" grę zawodników :-P
malmad - 18-02-2009, 19:31

Heh Sara narazie skacze do telewizora jak sa dziwne dzwieki....zobaczymy kiedy sie odluczy i nie bedzie zwracac uwagi
Szyszunia - 18-02-2009, 19:32

malmad, lepiej nauczcie ją szybko żeby tego nie robić, bo za jakiś czas czeka Was kupno nowego TV :)
Muszol - 18-02-2009, 19:34

Szyszunia napisał/a:
malmad, lepiej nauczcie ją szybko żeby tego nie robić, bo za jakiś czas czeka Was kupno nowego TV :)
dokładniej.

Fifty to tylko 101 dalmatyńczyków ze mną ogląda ;)

malmad - 18-02-2009, 19:36

Heh nie jest az tak zle :haha: Poki co reaguje w miare na komende "zostaw" a wtedy siada i patrzy na mnie :lookdown:
Muszol - 18-02-2009, 19:37

malmad, no to super. Sara ma galerie ?
malmad - 18-02-2009, 19:40

Kurzce wlasnie jeszcze nie ma :( musze jej porobic troche zdjec. Bo telefonem robilam i probowalam przerzucic na komputer ale cos sie zawiesza. Kolorek ma biszkoptowy ;D tyle z opisu. Ale postaram sie jak najszybciej wsadzic jej fotografie :haha:
Muszol - 18-02-2009, 19:42

ok :)
zaradna - 18-02-2009, 20:08

A u mnie ze spaniem to przeważnie tak jak u większości gdzie ja to i pies.
Jeszcze lubi spać pod drzwiami na butach pana, w swoim łóżeczku, na moich nogach jak siedze przy komputerze, a w nocy oczywiście ze mną :aaa i pod drzwiami do łazienek ma take dziwne urojenie hehe D

sopel - 18-02-2009, 23:36

a Fuksio w dzień sypia tez tam gdzie ludziska sa :D jak przy kompie to zaraz przy fotelu sie kladzie miedzy kuleczkami i trzeba uwazac zeby nie ruszyc fotelem a w nocy w swoim legowisku i wlasnie sie położył bo padniety po zabawie problem tylko w tym ze napewno gdzie ok 4 w nocy mnie obudzi :(
nie wiem czy on chce sie wtedy bawic czy wejsc do lozka ale ani na jedno ani na drugie nie pozwole bo potem sie nauczy ze moze spac i sie go nie da wyprosic albo bedzie uwazał ze co noc o 4 jest pora na zabawe ale on potrafie probowac wejsc do mnie przez godzine co 5 min co powoduje ze potem jestem z lekka nieprzytomny
sorka za dlugi post ale trudno krotko opisac złozony charakter Fuksia :D

zaradna - 19-02-2009, 00:07

sopel, spokojnie szczeniaki tak mają, że budzą się w nocy.
Szybko nabierają energii i chcą się bawić. Ja wstawałam co 2,3 godzinki w nocy a przez pierwszy tydzień to wogule mało co spałam. A teraz cała noc spokojna i wszyscy śpią :) Czasem brakuje mi tych pobudek w nocy hehe.
Z czasem i wyrośnie z tego troche cierpliwości :)

sopel napisał/a:
moze spac i sie go nie da wyprosic

jak dobrze nauczysz to zejdzie na komende.
Ze mną Elmo śpi ale jak tylko powiem, żeby zszedł schodzi bez żadnego ale.
A spania z kochana włochata wtulona w Ciebie kluchą nic nie zastąpi. To jest bezcenne :P

Muszol - 19-02-2009, 01:28

zaradna, Fift właście leży mi na ręce i cięzko mi się pisze. :P
Centi to ma tak ze polata z pól godzinki pobawi sie.. pozaczepia Fifta.. i idzie spać.. i tak w kółko ;)

sopel - 19-02-2009, 08:26

Fuks dzisiaj o 5 postanowił wejsc do wyrka i nawet udało mu sie zanim sie spostrzegłem i połozył sie w nogach i mile uczucie i pewnie bym sie lepiej wyspał gdybym go zostawił no ale poki nie naucze go komendy "na miejsce" czy "zejdz" no to nie bede mogl mu pozwolic
malmad - 19-02-2009, 09:16

Heh moja Sarka to jak narazie wstaje o 3 w nocy i piszczy bo na dwor chce.Jak wroci to bawic sie chce,zaczepia mnie.Ale jak ja sie poloze i nie zwracam na nia uwagi to tez grzecznie sie kladzie i usypia ;D
klocek - 19-02-2009, 19:04

witam jestem nowym uzytkownikiem forum:) nasz 3 miesieczny Bolsik spi wszedzie gdzie my jestesmy. no oczywiste ze ulubionym miejscem jest nasze lózko na szczescie sam jeszce nie potrafi wejsc;)
sopel - 19-02-2009, 20:22

jeszcze nie moze ale bedzie mogl w przyszlosci ja mam troche niskie lozko i fuks juz czasem znajdzie sposob zeby wlezc :D
Muszol - 19-02-2009, 22:52

klocek, hehe Fifty też uwielbia łóżko :D :)
sopel - 20-02-2009, 08:25

FKSio był dzis w nocy bardzo grzeczny :) raz wladował mi sie do lozka jak spałem ale zdjałem go i wiecej juz nie probował ale zawsze tak od 5 to juz nie spi w legowisku tylko przy samym lozku wiec dzis sie nawet wyspałem a jak na tydzien w domku to Fuksio robi spore postepy moim zdaniem