| |
forum.labradory.org
|
 |
Pielęgnacja i akcesoria - Neutralizator zapachu moczu
klaudia1234 - 30-08-2013, 12:49 Temat postu: Neutralizator zapachu moczu Czy istnieje jakiś płyn, spray, lub preparat, który neutralizuje zapach psiego moczu, tak aby nie można było go wyczuć zarówno przez psa jak i człowieka.
Macie może jakieś sposoby, aby psy nie znaczyły tak bardzo terenu.
Grapy - 30-08-2013, 14:13
klaudia1234, tak,ocet rozrobiony z lawendą
justynamalina - 30-08-2013, 14:28
ja też polecam ocet, ale ja rozrabiałam z wodą.
Grapy - 30-08-2013, 15:08
justynamalina, tak, z wodą i lawendą =ocet paruje i zostawia ładny zapach lawendy
klaudia1234 - 30-08-2013, 15:43
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Jak myślicie czy psy nie będą czuły zapachu poprzednika tam gdzie przedtem nasikały?
Grapy - 30-08-2013, 15:55
klaudia1234, taka miksturka jest polecana przez hodowców przy odchowie młodych,więc myślę,że to wielokrotnie sprawdzony sposób
klaudia1234 - 31-08-2013, 12:11
To extra Na pewno ją zastosujemy.
Dzięki za poradę
Bart_Iga - 31-08-2013, 12:52
my też stosowaliśmy ocet w proporcji 1 cz octu na 2 cz wody (o lawendzie nie wiedziałam a szkoda
bardzo fajne efekty daje też Vitopar (na allegro 500 ml kosztuje około 25 zł) stosowaliśmy go na dywan i siuśków nie czuć!
Nikaaa - 31-08-2013, 13:20
Egzamin zdaje też płyn do płukania jamy ustnej lekko rozrobiony z wodą, kilka dni pachnie miętą ale potem zapach paruje razem z zapachem moczu i dodatkowo działa antybakteryjnie
nathaliena - 31-08-2013, 14:04
a co macie sprawdzonego do prania dywanów? Nie da się ukryć, że dywan typu shaggy- z długim włosem, z czasem czuć psem.
nikolajewna - 31-08-2013, 14:06
nathaliena, możesz spróbować posypać sodą oczyszczoną, zostawić i odkurzyć. Soda dość dobrze wchłania zapaszki. Tylko dobrze by było abyś miała mocno ssący odkurzacz
justynamalina - 01-09-2013, 22:28
| Grapy napisał/a: | justynamalina, tak, z wodą i lawendą =ocet paruje i zostawia ładny zapach lawendy |
dobrze wiedzieć w takim razie przy następnej okazji wypróbuję (tfutfu. następnej okazji nie będzie )
czy można też z innym olejkiem, niekoniecznie lawendowym? bo mi tak średnio pasuje.
Grapy - 02-09-2013, 09:33
justynamalina, prawdopodobnie tak też wolałabym inny aromat
Natalie - 04-09-2013, 14:09
http://www.zoo-dragon.pl/...emart&Itemid=68
Zamówiłam dzisiaj, jestem łasa na promocje recenzja jutro
[ Dodano: 06-09-2013, 13:08 ]
Świetnie się sprawdza! Kupki nie czuć, siuśków też polecam, przesyłka dotarła na następny dzień
Ania8017 - 22-01-2014, 11:14
Ja mam maskol enzym. Nie miałam okazji jakoś bardziej dokładnie sprawdzić,bo młoda robi teraz na pieluszki i na dywan w sumie z trzy razy nasikała. Po użyciu tego preparatu nie było czuć siuśków.
kamil8406 - 25-01-2014, 15:14
Ja nie stosowałem żadnych specyfików z zoologa. Raz zastosowałem wode z samym octem i nie bardzo był zapach . Natomiast jest dobry sposób, u mnie się sprawdził plyn do płukania ust Listerine rozcięczony z wodą http://www.domowystomatol...um/1/4/41_1.jpg został ładny zapach i co najważniejsze siuśków nie czuć .
labidabi - 14-04-2014, 17:16
Ja stosowałam Vitopar. Generalnie dość skuteczny środek, ale w moim przypadku słabo wydajny. Jedna butelka 500 ml wystarczała mi na ok. tydzień. Koko zanim ją zaczęliśmy przyuczać załatwiania się na balkonie, sikała w domu praktycznie co 20-30 min. więc trzeba było za każdym razem psikać. Ponadto, po nocy cały korytarz był zalany moczem i kupkami, więc trzeba było umyć całą podłogę, popsikać a już nie mówię o podłodze w kuchni (mamy otwartą na korytarz), którą też trzeba było umyć i popsikać bo mocz się roznosił na łapach psa i naszych kapciach...
Sixshoes - 03-08-2015, 15:47 Temat postu: Sprzątanie po szczeniaku - polecane środki Cześć!
Od wczoraj zamieszkał z nami labuś. Zastanawiam się jakie polecacie środki i sposoby do czyszczenia podłogi i dywanów w przypadku wypadów - siku i kupa.
woda z octem jest ok, ale zastanawiam się na ile mogę użyć środków takich jak np. wybielacz do wyszorowania dywanu
aganica - 03-08-2015, 19:15
Polecam...działa.
mibec - 03-08-2015, 22:30
Mieszanka płynu do ust z pianka do dywanów super dziala.
strzelec - 11-01-2016, 00:11
Na zapach moczu trzeba stosować to co daje się do kuwety, a więc neutralizatory np. http://hubuform.pl/tabletki-do-kuwety-poopoopeedo . Niestety olejek lawendowy aż tak bardzo nie pomógł. Psy i koty mają dobry węch i wyczują stare zapachy moczu po poprzedniku.
Ryniu - 11-01-2016, 13:13
polecam jak najbardziej http://www.neutralizatory-zapachow.pl/ona-bleech/
całe wynajęte mieszkanie było zasikane przez psa który siedział całe dnie bez wychodzenia.
Odmieniło się na nowe. To samo po przewozie psa który cuchnął jak śmietnik miejski
irekw - 27-01-2016, 13:11
Ze swojej strony polecam biopreparaty do takich spraw, ja zakupiłem biologiczny środek czystości do usuwania zapachu - zapach po moim berneńczyku zniknął
Fakt faktem, użyłem go stosunkowo niedawno więc zobaczymy na ile podziała.
Polecam spojrzeć, może komuś się przyda:
http://www.subiopolska.co...pachow,p28.html
psiowata - 13-07-2016, 22:00 Temat postu: nautralizator Ja to się gubię już w tych neutralizatorach, a oprócz psa mam jeszcze króliki, które lubią czasem siurnąć. Pies już staruszek to mu wybaczam, ale mimo wszystko lepiej to zneutralizować. Czy tanie nautralizatory będą dobre? Widziałam takie na http://www.benkoda.pl/Pre...ystosc,c,278/#t i nie wiem w sumie co wybrać. A te wasze faktycznie sprawdzają się? Ja potrzebuje takie, które będą reagować na siuśki psie i królicze (kocie?).
monikacicha90 - 21-12-2016, 10:44
Hmmm... kiedyś widziałam, że w sklepie zoologicznym .......................................... można dostać specjalny płyn do dezynfekcji kociej kuwety. Myślę, że jest jakaś szansa na to, że poradzi sobie też z nieprzyjemnym zapachem psiego moczu. W sumie moja znajoma używała i mówiła, że daje radę. Wiem, że można też dostać produkt marki Beaphar - Odour Eliminator. Ja kilka lat temu uzywałam go przy fretce (straszne śmierdziuchy swoją drogą). No ale na początek myślę, że ta lawenda z octem powinna wystarczyć
Post wyedytowany - reklama niezgodna z regulaminem.
Mod
adresprzema - 21-12-2016, 20:26
Modzi nie śpijcie!!!
W czterech ostatnich postach monikacicha90, zamieszcza linki do tej samej strony.
Kilka jej wcześniejszych postów zostało przez Was edytowane i odnośniki wykropkowane.
W kilku wcześniejszych nadal są linki.
Liczycie na to, że nagle dziewczyna zacznie pisać z sensem i zaniecha procederu kryptoreklamy?
|
|