| |
forum.labradory.org
|
 |
Psychika i zachowanie - Bieganie, szczekanie, warczenie itp podczas snu
Pavvel - 12-11-2008, 21:47 Temat postu: SNi mu się ;D Więc mam do Was takie pytanko , czy zauważyliscie , ze wasze labki poczas snu moga np. zaczac mruczec , albo lapą machać , albo anwet łapami jakby biegał po lesie Po włąsnie ostatnio zauwazylem to raz u Chanel i nie wiem czy moze to jakas choroba , czy jej odbija czy poprostu tak mocno spi , ze az taki mocny sen . Niby male nic , bo tam nic straszengo , ale wole sie upewnic - Chanel ma dopiero 2 mies. wiec jeszcze w dzien troszke podsypia wiec zdolalem to zauwazyc .
Lorena - 12-11-2008, 21:49
To całkiem normalne, nie raz psy szczekają, piszczą, biegają przez sen. Nie ma isę czym martwić.
Kazik - 12-11-2008, 22:00
Moja Meganka to jak zacznie gadać przez sen to można się popłakać - i nie tylko - ze śmiechu. Łapami tak macha, jakby ziemie okrążyć chciała. Strasznie śmieszna jest wówczas.
labradorciaaa - 12-11-2008, 22:15
Vikusia też "mówi" wierci się, przebiera łapami, a czasami nawet szczeka ale tak dziwnie bo z zamkniętym pyskiem
Pavvel - 12-11-2008, 22:16
No ja tak dzis na moja Chanel patrze lezy lezy ale cos jest nie tak bo lapami idzie a glowa tylko gora , dół - przestraszylem sie ze nie daj Boze jakas padaczka czy cos
Szyszunia - 12-11-2008, 22:37
Mój Bonusek podczas snu mruga prawą powieką , ale najbardziej mi się podoba, jak mu warga drga Wygląda wtedy tak słodziutko
kasiula_86 - 12-11-2008, 23:33
Fadzio tez szleje we śnie biega piszczy czasem tak ze az go tule bo mysle ze mu cos zlego sie sni
| Pavvel napisał/a: | | w dzien troszke podsypia |
Fado prawie ciągle śpi hehe
zaradna - 13-11-2008, 10:47
to normalne chyba kazdy lab ma sny hehe.
Elmo jak był mały to takie cyrki w przez sen odwalał, że szok teraz też mu sie zdarza biegac we śnie i czasem piszczeć
mona119 - 16-11-2008, 16:59
Na początku jak zauważylam Zuzie trzęsącą się to sie przestraszyłam. Myslalam ze jakies drgawki ma.Potem dopiero podeszlam do niej i zauwazylam ze moja Zuzanna poprostu gdzies biegnie,chwile potem cos je i dalej spokojny sen.Teraz juz sie przyzwyczailam do jej szczekania, piszczenia i innych odglosow podczas snu
gwiazdka - 17-11-2008, 17:28
mojej sie tez czesto cosik sni...i mala jest przy tym bardzo zabawna... na poczatku tez sie wystraszylam...i myslalam ze to jakas padaczka...bo ponocz ta rasa ma do tego sklonnosci.... ale wet powiedzial ze too pewnie sny hehe mala sie tez trzesie...rzuca... i do tego wydaje dziwne dzwieki
Klecia - 18-11-2008, 16:16
Wczoraj u Fiesty zauwazylam to samo,chwile popatrzylam ale nic zlego sie nie dzialo i normalnie sie wybudzila Ciekawe co tez labkom sie sni
Rozmawialam nawet przez chwile o tym z kolezanka ktora mowila,ze slyszala kiedys o tym,ze psa nie powinno sie wybudzac jak biega czy piszczy,ale jakos niebardzo chce mi sie w to wierzyc...co o tym sadzicie???Kolejny mit?
zaradna - 18-11-2008, 16:55
| Klecia napisał/a: | | Rozmawialam nawet przez chwile o tym z kolezanka ktora mowila,ze slyszala kiedys o tym,ze psa nie powinno sie wybudzac jak biega czy piszczy,ale jakos niebardzo chce mi sie w to wierzyc...co o tym sadzicie???Kolejny mit? |
Gdy Elmo piszczy to zawsze go budze i on wtedy sie cieszy, ze go obudziła i za chwilke słodko śpi dalej
Goha_lab - 18-11-2008, 18:29
[quote="Klecia"Rozmawialam nawet przez chwile o tym z kolezanka ktora mowila,ze slyszala kiedys o tym,ze psa nie powinno sie wybudzac jak biega czy piszczy,ale jakos niebardzo chce mi sie w to wierzyc...co o tym sadzicie???Kolejny mit?[/quote]
Wątpię. Pomyśl sobie, że Fiesta śni o jakimś przystojnym, czarnym labradorku biegającym po plaży. Ja bym zabiła jakby mi ktoś taki sen przerwał
karolina - 18-11-2008, 19:38
Bazyl potrafi w nocy całą rodzinę na równe nogi postawić, lecimy sprawdzić co się dzieje, a on w najlepsze kołami do góry leży i piszczy,warczy,szczeka,ciamka i macha łapkami i często też merda ogonem przez sen - i to się nazywa mieć kolorowe sny
kasiula_86 - 18-11-2008, 22:03
| zaradna napisał/a: | | Gdy Elmo piszczy to zawsze go budze |
ja tez zawsze fadzika budze bo mi smutno ze cos zlego mu sie sni kiedy tak rozpaczliwie piszczy
[ Dodano: Wto 18 Lis, 2008 ]
| Klecia napisał/a: | :) Ciekawe co tez labkom sie sni |
no ja tez zawsze jestes ciekawa co wzbudza takie mocne reakcje
zaradna - 18-11-2008, 22:26
| Cytat: | | ja tez zawsze fadzika budze bo mi smutno ze cos zlego mu sie sni kiedy tak rozpaczliwie piszczy |
ja tak samo hehe
gwiazdka - 18-11-2008, 23:30
Ja zarusie tez budze i zawsze glaskam..to sie odrazu robi spokojniejsza
Klecia - 19-11-2008, 08:59
| Goha_lab napisał/a: | Wątpię. Pomyśl sobie, że Fiesta śni o jakimś przystojnym, czarnym labradorku biegającym po plaży. Ja bym zabiła jakby mi ktoś taki sen przerwał |
wilk - 19-11-2008, 21:46
Nadia szczeka nawet
Szyszunia - 19-11-2008, 22:24
| zaradna napisał/a: | | Cytat: | | ja tez zawsze fadzika budze bo mi smutno ze cos zlego mu sie sni kiedy tak rozpaczliwie piszczy |
ja tak samo hehe |
I ja tak robię On też mnie czasami budzi, jak mi się coś fajnego śni. Np wczoraj w nocy. Już w sumie nie pamiętam, co to było (na pewno coś miłego), a tu nagle lizanko po twarzy Bo mu się siusiu chce Paskuda mała. A sojego pana to nigdy nie budzi
zaradna - 20-11-2008, 13:10
| Szyszunia napisał/a: | On też mnie czasami budzi, jak mi się coś fajnego śni. Np wczoraj w nocy. Już w sumie nie pamiętam, co to było (na pewno coś miłego), a tu nagle lizanko po twarzy Bo mu się siusiu chce Paskuda mała. A sojego pana to nigdy nie budzi |
haha a Elmo to jak był mały i chciał wyjść w nocy to tylko tate budził chociaż, że spał ze mną w pokoju (lub w łóżku) zawsze do taty chodził hehe
Szyszunia - 20-11-2008, 20:25
| zaradna napisał/a: | | Szyszunia napisał/a: | On też mnie czasami budzi, jak mi się coś fajnego śni. Np wczoraj w nocy. Już w sumie nie pamiętam, co to było (na pewno coś miłego), a tu nagle lizanko po twarzy Bo mu się siusiu chce Paskuda mała. A sojego pana to nigdy nie budzi |
haha a Elmo to jak był mały i chciał wyjść w nocy to tylko tate budził chociaż, że spał ze mną w pokoju (lub w łóżku) zawsze do taty chodził hehe |
Mmie się wydaje, że piesio budzi mnie, bo wie, że jego kochany pan śpi jak zabity i choćby się paliło i waliło, on NIE WSTAJE
Salerno - 21-11-2008, 19:45
Bazyl podczas snu:
szczeka, piszczy, biega, falują mu fąfelki, liże się, warczy, macha łapami (często lądują one na ścianie) xD Niezłe są podczas snu mój jamnik tak nie robi.
gwiazdka - 26-11-2008, 19:26
moja zara wlasnie spi i warczy przez sen
Abra - 27-11-2008, 07:56
A moja Abra przez sen najczęściej wcina coś pysznego
AnTrOpKa - 02-12-2008, 02:49
A Hexa dzisiaj miała koszmar senny Jakieś psy ją rozrywały na strzępy, bo strasznie zawodziła przez sen Ale jej Pancia ją uratowała i obudziła
gwiazdka - 02-12-2008, 13:12
yhyhyhyhyh moja chyba codziennie miewa jakies kosmarzyska :-/ ale tez zawsze pancia jest w pogotowiu
Szyszunia - 07-12-2008, 21:24
Może nie na temat, ale i tak się tym podzielę... Dziś w nocy sobie śpię. Piękny sen... A tu nagle czuję potworny ból. Podnoszę głowę, a tam mój mały "pieszczoszek" ciągnie mnie za kolczyk w pępku Bo głodny był
AnIeLa - 07-12-2008, 21:37
Szyszunia, przepraszam ale buźka mi się zaśmiała jak sobie to wyobraziłam a tobie współczuje pewnie bardzo bolało może próbował cię inaczej obudzić wcześniej ale nie wychodziło ?
Borys - 07-12-2008, 21:45
Witam!
Mam Borysa od 5 dni jest on 7 tygodniowym szczeniakiem i mam kilka obaw, a i zapewne jestem przewrażliwiona na początku. Pisze ponieważ kiedy Borys spi ma szybki i głeboki oddech. Brzuszek mu lata tam i z powrotem. Martwi mnie to i zastanawiam sie czy mam sie czym przejmowac. Prosze pomozcie bo nic nie potrafie zrobic tak sie o niego martwie
Szyszunia - 07-12-2008, 22:24
AnIeLa, na się wkurzyłam, ale potem mi się z tego smiać chciało
Borys, mój Bonusek też tak się zachowuje podczas snu, myślę, że to normalne. Poczytaj, co robią inne pieski. Można się uśmiać I nie martw się, ja też miałam jobla na początku. A tak wogóle, to śliczny psiaczek ten Twój Borysek.
Borys - 07-12-2008, 22:54
O dziekuje Ci bardzo za odpowiedz troche sie uspokoilam. Widze ze Twoj piesek jest tylko miesiac starszy wiec jeszcze zapytam o jedna rzecz a mianowicie kiedy Borys zje to robi mu sie taka duza oponka na brzuchu czy to normalne? Twoj piesek tez tak ma??
zaradna - 07-12-2008, 23:50
Szyszunia, wyobraziłam sobie to jak maluch Cie miźda po pepku
Borys, nie martwi się każdy labek którego znam tak ma. Pewnie im się coś śnii dlatego maja szybszy oddech
Szyszunia - 08-12-2008, 09:42
zaradna,
Borys, z tą oponką to nie wiem, ale po jedzeniu brzuszek mu sie bardzo powiekszal, ale teraz juz tak nie ma. Moze to dlatego, ze za szybko je? Mój Bonus zawsze po jedzeniu ma czkawke (bo za szybko je).
zaradna - 08-12-2008, 12:54
Szyszunia, mozliwe a czkawke to każdy maluch ma Elmo też mial po kazdym posiłku dlatego, że one nie gryza tylko połykaja z powietrzem i z tad czkawka
Szyszunia - 08-12-2008, 16:16
| zaradna napisał/a: | Szyszunia, mozliwe a czkawke to każdy maluch ma Elmo też mial po kazdym posiłku dlatego, że one nie gryza tylko połykaja z powietrzem i z tad czkawka |
Tak tez myslałam, ale nie byłam pewna.
zaradna - 08-12-2008, 17:42
| Szyszunia napisał/a: | | Tak tez myslałam, ale nie byłam pewna. |
Mi to wet wyjaśnił kiedyś
gwiazdka - 08-12-2008, 18:44
moja wlasnie zasypia z miskiem w pysku szkoda,ze nie mam aparatu pod reka... jak sie rusze to sie obudzi...ale to wyglada heeheh slodkosci
mawi27 - 29-09-2009, 22:42
moja Larka strasznie cos przezywa podczas snu, macha lapkami, muruczy, warczy, trzesie sie itd. wyglada komicznie ale teraz pytanie do was czy powinnam ja wybudzac z takiego glebokiego snu?
kiedys gdzies czytalam ze pies nie powinnien byc wybudzany z takich snow gdyz cos tam sobie przezywa i koduje, a nadmiar bodzcow wlasnie w ten sposob uwydatnia jego ,,wibrujace" cialko
Ile w tym prawy??
luunaa - 04-10-2009, 21:50
| mawi27 napisał/a: | | kiedys gdzies czytalam ze pies nie powinnien byc wybudzany z takich snow |
Też kiedyś coś takiego słyszałam. Dexter często się rusza jak coś mu się śni, najśmieszniej wygląda gdy rusza mordką, jakby coś jadł
Huberto - 05-10-2009, 01:29
Mój to strasznie mruczy jak mu się śni coś oraz porusza przednie łapy oraz kiwa ogonem o podłogę lub legowisko
Aneti - 05-10-2009, 09:51
no moja Hepi tak smao, rusza nożkami, piszczy i mlaska urocze
BarbaraS - 05-10-2009, 21:11
| Aneti napisał/a: | no moja Hepi tak smao, rusza nożkami, piszczy i mlaska urocze |
Wczoraj chciałam zrobić film Fidze gdy się podobnie zachowywała we śnie. Niestety obudziła się gdy aparat zaćwierkał
Huberto - 05-10-2009, 22:50
Lab spi, ale zawsze zachowuje czujność
Danielos - 09-10-2009, 19:37
Mój labek jak był mały to piszczał, szczekał i machał łapami i tak jak wy myślałem że to normalne, jeszcze do tego mały był, może tęskni za matką. Niestety pewnego razu dostał ataku padaczko-podobnego i okazało się, że ma wadę serca. Po leczeniu 2tyg. ustało piszczenie, szczekania i machanie łapami podczas snu. Nie mówię oczywiście że wasze są chore bo dużo osób się wypowiadało wiec nie sądzę, że byłoby aż tyle labków z wadami serca, ale pomyślałem że warta dodać taki post
KAROLCIA25 - 09-10-2009, 19:45
A Fiona czasem podczas snu mruczy,popiskuje.Raz zdarzyło się jej szczeknąć Czasem też merda ogonem,pewnie wtedy śni jej się sterta jeedzenia albo szaleństwo z innymi labkami
bartek.richie - 10-10-2009, 08:13
Richie sie ostatnio ugryzl w jezyk jak spal. Chyba poczul bo sie taki zdziwiony obudzil z przyczasnietym jezykiem :d
Aneti - 12-10-2009, 09:44
Danielos, dobrze e szybko zareagowaliście!
no mi też ostatnio się jej piszczenie nie podobało podczas snu bo wraz z wydawanym piskiem były takie głębokie szybkie oddechy, nie wiem czy to coś śię sni czy coś się dzieje.
Danielos - 12-10-2009, 09:58
Jeżeli szybko oddycha to nie jest nic dobrego, przynajmniej mi się tak wydaje ponieważ mój oddychał szybko i nie regularnie. Wyglądało to nie za dobrze.
Aneti - 12-10-2009, 10:05
w następnym tygodniu idziemy do weta muszę sie koniecnzie o to spytać. Choć ostatnio miała słuchane serduszko było ok.
siedlar - 12-10-2009, 11:10
Bantu podczas snu szczeka z zamkniętym pyskiem i biegnie leżąc na boku i to dość często mu się zdarza.Jest z tego kupa śmiechu, tym bardziej, że normalnie jest psem który praktycznie wogóle nie szczeka
słowiczek - 12-10-2009, 16:18
Mój psiak dokładnie też zachowuje się jak śpi jak Wasze labki.
Ale numer jeden jest jak najpierw popiszczy a za chwilę powarczy a potem jedno wielkie głośne wycie typu aaauuuuuuuuuuuuuu. Nilka budzi się wtedy bardzo zdziwiona...
Misiek - 12-10-2009, 16:45
to widzę, że mój labek wiele od Waszych się
nie różni też podczas snu piszczy, szczeka,
biega, rusza się, ostatnio spała nawet z wyciągniętym
językiem, to jakoś udało mi się go wepchnąć
z powrotem do mordki żeby sobie gdzieś
nie przygryzła
shieeea - 07-11-2009, 16:57
A Chili puszcza bąki!
gwiazdka - 09-11-2009, 22:58
shieeea, mojej też się zdarza
orlosia - 09-11-2009, 23:14
a mój przez sen kiedys podłoge wylizywał i ogonem machał we wszystkie strony
Ketini - 14-10-2010, 22:13 Temat postu: Bieganie, szczekanie, warczenie itp podczas snu Pewnie znowu panikuję i szukam dziury w całym, ale...
Nasz pies od małego "biegał" przez sen i popiskiwał. Wet, do którego chodziliśmy mówił, że to dobrze, że pies ma sny i je przeżywa fizycznie to pokazując, bo oznacza to, że nie ma żadnej choroby psychicznej. Pomińmy tą teorię, ale fakt faktem, ludzie też czasem mówią przez sen lub lunatykują ( mi samej się to zdarzało ). Ale ostatnio Puzon zaczął mi popiskiwać jakoś inaczej, jak zasypia, tak jakby jęczał. Robi tak zwykle gdy nie ma pańca w domu, ale nie tylko. Na początku myślałam, że może go coś boli, ale wtedy pewnie zachowywałby się inaczej, a tu nic. Puzon położy się, pojęczy chwilę i zasypia, i nic więcej się już nie dzieje. Czy Wasze psy też mają takie odloty??
anna3678 - 14-10-2010, 22:29
Nasza tez tak czasem ma, w sumie zasypia calkiem szybko ale zdarza sie ze biega w snie, lapcie jej drza, wzdryga sie, popiskuje, mlaska, chrapie... ostatnio w nocy mnie obudzila bo myslalam ze ja cos boli tak plakala a ona spala w najlepsze kolami do gory
nata - 14-10-2010, 22:42
Ketini,anna3678, dokładnie u nas jest tak samo
I też popiskuje jak szuka sobie miejsca do położenia się i zaśnięcia. Jak takie małe markotne dziecko, które marudzi przed snem Czasami też tak ma że aż widać jak walczy żeby jeszcze nie zasnąć
orlosia - 15-10-2010, 00:10
hehe a Ruben do tego jeszcze burczy i to tak głosno ze az sie z tego smieje tak jak by mu sie cos nie podobalo
mibec - 15-10-2010, 10:19
Barney tez tak robi - marudzi zanim sie polozy, potem biega, warczy itd. A ostatnio lezalam ze smiechu: spal sobie i nagle sie zerwal jakby chcial kogos gonic - jego zdezorientowana mina byla boska. Generalnie on jest strasznym milczkiem i najczesciem mozemy posluchac jak sobie poszczekuje przez sen
Fafluchtacz - 15-10-2010, 22:43
Hehe, moja też tak ma. Popiskuje, wzdryga łapkami, mlaszcze, pochrapuje, nawet warczy. Za pierwszym razem jak zaczęła piszczeć przez sen to ją obudziłam, bo bałam się, że coś jej jest. Ona tylko popatrzyła na mnie zdezorientowana o co mi chodzi i położyła się dalej w najlepsze. Tak więc - to normalne. Mózg naszego zwierzaka stara się poukładać wszystkie informacje z całego dnia, podobnie jak nasz ludzki mózg.
Patryk - 15-10-2010, 23:50
Oj Santos to ma dopiero odloty chrapie, biega , miałczy, ostatnio nawet wstał z zamkniętymi oczami zaczął się cieszyć znaczy merdać ogonem i padł jak kłoda, albo na leżąco jak merda ogonem to mnie od razu budzi bo tak wali o podłogę głośno. A najlepsze jest jak siedzę w kuchni a jak tam jestem to santos nigdy nie śpi siadł kiedyś koło mnie i był tak śpiący że same mu się oczy zamykały i walczył z tym głowa mu opadała i tak kiwał nią jak piesek w aucie
GIZELKA - 16-10-2010, 09:50
Patryk, nawet miałczy? No to masz śmiech!
Patryk - 16-10-2010, 13:44
| GIZELKA napisał/a: | Patryk, nawet miałczy? No to masz śmiech! |
Ja niekiedy mam wątpliwości czy to na pewno jest pies:D
frodolin - 16-10-2010, 17:46
nasz Figo też robi rózne dziwne rzeczy przes sen, kładzie sie na plecach macha łapami, piszsczy, warczy, szczeka, to jest normalne u piesków i one z tego wcale nie wyrastają
kaha - 17-10-2010, 13:50
u nas dokładnie to samo co u wszystkich... piski, mlaskania, szczekanie, burczenie, chrapanie, bieganie, itp itd...
Pikuś - 17-10-2010, 19:49
Mój pies też piszczy przez sen piszczy jak szuka miejsca. A miauczy i mruczy jak go się drapie
agata01510 - 17-10-2010, 23:47
Ramzes też tak ma,czasami jakby biegał we śnie,czasami szczeka,tylko ciszej niż zwykle,czasami zamiata ogonem i piszczy i mruczy ,wtedy mówię,że ma kolorowe sny ,a chrapie tak głośno,że czasami mnie w nocy budzi to jego chrapanie
Żaba - 18-10-2010, 09:37
Bezia piszczy, szczeka przebiera łapami niezależnie od pozycji podwozia, ale najgłośniej to chrapie.( nawet wystraszeni któregoś dnia przebadaliśmy pannę, czy nie ma czegoś np z nosem- ale uff, na razie nie) W różnych tonacjach, wachlarz odgłosów przebogaty, najśmieszniej brzmi takie chrrrr-śśśś-ciamk ciamk w środku np horroru
Madzialenka - 18-10-2010, 17:55
Blondaska tez do aktywnych podczas snu nalezy .Piszczy,chrumka lapkami przebiera.Ostatnio nawet je sie zdarzylo czczeknäc calkiem glosno przez sen
Ketini - 20-10-2010, 09:09
Normalnie się popłakałam ze śmiechu czytając te wszystkie senne ekscesy naszych psiurów:) Dobrze, że przynajmniej tym razem faktycznie panikuję bez sensu.
Ale ja tam wolę " na zimne dmuchać "
Wczoraj też miałam śmiechy z Puzona: był wylatany, zmęczony i jak padł, tak zaczął znowu biegać i szczekać przez sen. A jak mu się ostatnio "charcząca" włączyła to na zmianę z R. sobie chrapali - pół nocy nie przespane, ale ubaw był niezły
jkasia - 20-10-2010, 09:19
| Ketini napisał/a: | | Wczoraj też miałam śmiechy z Puzona: był wylatany, zmęczony i jak padł, tak zaczął znowu biegać i szczekać przez sen. |
u nas jest podobnie. Czesto jak Kasta jest zmęczona to wiecej biega przez sen
mibec - 20-10-2010, 11:24
| Ketini napisał/a: | | A jak mu się ostatnio "charcząca" włączyła to na zmianę z R. sobie chrapali - pół nocy nie przespane, ale ubaw był niezły | skad ja to znam
nika - 20-10-2010, 21:31
nooo, u nas też podobnie.
Kiedyś Logan tak się trząsł, że wystraszyłam się, że jakiegoś ataku dostał. Zaczęliśmy go budzić a on nic, potrząsaliśmy nim, wołaliśmy - on dalej śpi i się trzęsie. Dopiero po chwili udało się go dobudzić - kamień z serca, bo naprawdę mnie wystraszył ;p
KasiaSz. - 04-11-2010, 13:41
nasz jak zaśnie w "głęboki" sen to do domu wszedł by złodziej,ukradł by łóżko razem z nim i parę innych rzeczy a on i tak by spał i chrapał i biegł przy tym... z językiem na wierzchu
mibec - 04-11-2010, 14:05
| KasiaSz. napisał/a: | nasz jak zaśnie w "głęboki" sen to do domu wszedł by złodziej,ukradł by łóżko razem z nim i parę innych rzeczy a on i tak by spał i chrapał i biegł przy tym... z językiem na wierzchu | Mi ostatnio ktos probowal w nocy ukrasc rower z ogrodu - cale szczescie jest przypiety; a Barney? Smacznie sobie chrapal - rano zauwazylismy, ze ktos "grzebal" przy rowerze
matipietrzak96 - 06-11-2010, 14:33
mój Maks jak zasnie to piszczy przez sen, rusza sie tak, jakby chcial biegac wyglada to przekomicznie Maks w moim przypadku to przywitalby sie ze zlodziejem, polizal go, po czym poszedlby sprawdzic co kradnie, odprowadzilby go do drzwi i popiszczal, ze tak szybko poszedl
anna3678 - 06-11-2010, 14:37
Wczoraj myslalam ze ja poduszka udusze pracowalam do 1 w nocy, jak wrocilam znalazlam Luske obok TZ w najlepszych objeciach, dla mnie nie bylo miejsca. Zgonilam zolze do jej wyra i zaczelo sie, tak chrapala ze jeszcze nigdy czegos takiego nie slyszalam, moj tato przy niej to ballada
tenshii - 06-11-2010, 14:43
| anna3678 napisał/a: | | Zgonilam zolze do jej wyra i zaczelo sie, tak chrapala ze jeszcze nigdy czegos takiego nie slyszalam, moj tato przy niej to ballada |
Słodka zemsta
nata - 06-11-2010, 14:51
anna3678, słodki Lusiaczek pokazał swoje drugie oblicze
anna3678 - 06-11-2010, 14:58
| tenshii napisał/a: | Słodka zemsta |
| nata napisał/a: | Lusiaczek pokazał swoje drugie oblicze | dokladnie, ale mialam takie nerwy ze szok, zasnac nie moglam. W koncu wstalam i ulozylam ja innaczej na wyrku, tak na dlugosc i odpuscila sobie. Ona czesto spi tak z glowa na scianie i to pewnie dla tego tak chrapala glosno.
brx12 - 11-12-2010, 19:32
Witam
nasz Jumper to strasznie chrapie przez sen normalnie jakby ciągnik jechał
a czasami trzęsą mu się łapy i popiskuje przez sen wtedy go głaszczemy i się uspokaja sądzimy włąsnie ze ma jakieś koszmary
lukaszp22011 - 11-12-2010, 22:17
u mnie jest podobnie Trampek w czasie snu szczeka, biega,piszczy, chrapie,łapki się mu trzęsą. Jest tak od ok. tygodnia. Mam nadzieję, że jest to normalne
Pattina - 11-12-2010, 22:18
| lukaszp22011 napisał/a: | u mnie jest podobnie Trampek w czasie snu szczeka, biega,piszczy, chrapie,łapki się mu trzęsą. Jest tak od ok. tygodnia. Mam nadzieję, że jest to normalne | Pewnie,że normalne. Jak Taj za bardzo przeżywa przez sen zawsze go budzę, żeby oszczędzić mu koszmarów
oleska2803 - 13-12-2010, 20:50
To mnie uspokoiliście bo już myślałam, że Snickers jakiś nienormalny jest. Chrapie jak stary traktor od malutkiego. Właśnie pisząc ten post słucham jak poszczekuje przez sen Jak go przynieśliśmy pierwszy raz i usłyszeliśmy to chrapanie, to się przestraszyliśmy bo jak coś tak małego może wydawać z siebie takie dźwięki
Ketini - 15-12-2010, 15:01
| oleska2803 napisał/a: | To mnie uspokoiliście bo już myślałam, że Snickers jakiś nienormalny jest. Chrapie jak stary traktor od malutkiego. Właśnie pisząc ten post słucham jak poszczekuje przez sen Jak go przynieśliśmy pierwszy raz i usłyszeliśmy to chrapanie, to się przestraszyliśmy bo jak coś tak małego może wydawać z siebie takie dźwięki |
a może może...
ostatnio nagraliśmy krótki filmik jak to Puzak sobie śpi i śni i szczeka
oczywiście ten filmik to tylko krótka część tego, co odstawiał hehe
umieszczony został w videotece Puzaka
MiG - 15-12-2010, 16:59
No wszystko pieknie to bieganie i szczekanie jest faktycznie przeurocze ,ale jak Smarcik tak popiskuje i zawodzi przez sen to mnie sie az serce kraje...
I Zawsze go głaszcze i mowie do niego,bo nie moge wytrzymac i wydaje mi sie ze jakies straszne rzeczy mu sie śnią.
A on sie wtedy wybudza i patrzy takimi smentnymi oczyskami po czym spokojnie zasypia
karmellina - 15-12-2010, 19:12
Mój Karmel co prawda ma dopiero 6 mies.ale też tak robi I jeszcze jakby tego bylo malo co noc musi sie wkitrac do mnie do lozka i zpychac mnie !! Na dodatek CHRAPIE
Shamalli32 - 16-12-2010, 22:23
Drako sie tak ostatnio rozpedzil ze spadł z łózka ,troche mnie wystraszyl bo jak spadl to zawyl...ale okazalo sie ze chyba uciekal przed czyms,usmialam sie do łez,teraz jak przezywa za mocno poprostu go delikatnie budze:)
Ketini - 17-12-2010, 08:51
| Shamalli32 napisał/a: | Drako sie tak ostatnio rozpedzil ze spadł z łózka ,troche mnie wystraszyl bo jak spadl to zawyl...ale okazalo sie ze chyba uciekal przed czyms,usmialam sie do łez,teraz jak przezywa za mocno poprostu go delikatnie budze:) |
nam też kiedyś Puzon spadł z łóżka, jak był malutki i też chyba coś mu się śniło wtedy,
jakoś niedawno okazało się, że ten upadek spowodował złamanie "palca" ...
aż dziwne, bo nie kulał wtedy ani nic
teraz jak mu się coś za bardzo śni, to też staram się go jakoś delikatnie pogłaskać, uspokoić, czasem go budzę
ale zawsze jest przy tym mnóstwo śmiechu
morcmarc - 25-12-2010, 20:40
Nasz Bubu jak śpi to również macha łapkami, popiskuje, mlaska. Jak śpi na kanapie to przekłada się raz z jednej strony kanapy przechodząc na drugą stronę i tak w kółko co kilka chwil.
Śpi tak mocno że raz jak go postawiliśmy na łapy to tak jak stał tak od razu padł jak kłoda
Luna552 - 10-09-2013, 17:38 Temat postu: Drgawki Moja koleżanka nie ma konta na forum i nie chce zakładać, ale poprosiła mnie abym napisała taki post bo bardzo martwi się o swoją Suzi . A sprawa jest taka: Mówiła mi że ostatni zauważyła że jej labek trzęsie się a właściwie ma drgawki w czasie snu. Nie chce iść do wetera zanim nie upewni się że to jest normalne. Suzi jest z tego samego miotu co Luna. Pomóżcie jej prosze, co ma zrobić?
zuzia - 10-09-2013, 17:41
A może jej się coś śni, może to jakieś napięcie mięśni coś w stylu drgania powieki?
Axelka - 10-09-2013, 17:43
Powiedz koleżance żeby nie panikowała. Pieski bardzo często w trakcie snu drgają, piszczą, skomlą, mają odruchy ssania.
Luna552 - 10-09-2013, 17:51
Dziękuję wam bardzo za pomoc, oczywiście przekażę koleżance:)
Quaddo - 10-09-2013, 19:40
nie matw się, mój dostał raz takich drgawek, że aż mu oczy uciekały w głąb. przerażające to było, ale tak jak pisze Axelka, jak pies śpi - to mozna sie spodziewac wszystkiego.
mój rusza łapami, piszczy, wydaje odgłosy jakby pił, a oststnio szczekał.
katerina - 23-10-2013, 14:50 Temat postu: Mojemu psu trzęsie się głowa Zakładam ten temat ponieważ nie znalazłam nic na temat trzęsącej się głowy u psa. Chodzi o to, że wczoraj zauważyłam u Ami takie zachowanie wieczorem kiedy przysypiała na dywanie. Głowa trzęsła jej się szybko i wyglądało to jak jakiś atak jednak kiedy odezwałam się do niej kilka razy podniosła się i wszystko już było ok, cała rzecz działa się w takim półśnie u niej. Dodam, że nie był to pierwszy raz kiedy coś takiego zauważyłam. I teraz nie wiem czy jest to jakieś normalne zachowanie wynikające z jakiejś fazy snu czy mój pies ma jakieś objawy neurologiczne, które świadczą o początku czegoś niedobrego. A w głowie mam już czarne scenariusze z guzem mózgu na czele
snowflake - 26-10-2013, 12:15
Cece jak była malutka, zachowywała się w trakcie snu jakby ssała mleko od matki. To było takie urocze.. <3 Teraz często biega, czasami chyba się z kimś bije, bo szczerzy zęby.. Zdarza się też, że płacze. Ale jak ją pogłaszczę, to się uspokaja.
missy - 26-10-2013, 12:49
| snowflake napisał/a: | | Cece jak była malutka, zachowywała się w trakcie snu jakby ssała mleko od matki |
Lexi ma prawie 10 miesięcy i dalej tak robi.. przeuroczo to wygląda
Często też biega, szczeka i szczerzy kiełki podczas snu
Milena - 18-12-2013, 18:09
Czy Wasze psiaki często śnią?
Bo Zefir wydaje mi się, że nawet bardzo, kilkanaście razy w ciągu całego dnia/nocy - ogólnie podczas swojego odpoczynku, ciągle "biega i popiskuje" aż zaczęło mnie to zastanawiać, czy inne psiaki też tak często to robią.
Ewelina - 18-12-2013, 19:38
Milena, mojej z wiekiem się to nasila
Milena - 18-12-2013, 20:26
No właśnie Zefcio też kiedyś aż tak często nie śnił
keha - 19-12-2013, 23:38
Moja Milka robi to samo.
Najczęściej to widzę jak przebiera łapkami, jakby biegła.
Może śni, że jest młoda, zdrowa, biegnie po polance i czekam tam na nią razem z miską pełną jedzenia
Też to zauważyłam, że z wiekiem się to nasila. Może nasze psiaki więcej marzą albo częściej śpią ?
Maggie - 01-01-2014, 19:43
Przed Marleyem miałam zwykłą, burą sunię, przygarniętą z chodnika i ona zdecydowanie śniła mniej Nie wiem, może to z powodu jej przeszłości.
Marley od początku miska pełna, na łóżku się wyleguje, to i może sny ma lepsze, ale fakt - wygląda wtedy komicznie Mam nadzieję, że to nie koszmarki, bo kiedy się budzi ma tak rozanielony wzrok, a kiedy go obudzę, oczy mówią: "Zły człowieku... tam była fontanna karmy..."
DreadMuffin - 07-02-2014, 00:16
ja swoją Ragge jak ma takie 'odpały' biore szybkciutko na ręce i tule aż się uspokoi, czasem jej sie zdarzy podczas takiego snu hmm, posikać nawet
kamil8406 - 07-02-2014, 06:17
Ja na twoim miejscu bym tak nie robił bo psina nabawi sie nerwicy od takiego gwaltownego budzenia.
Monisiaczek - 07-02-2014, 09:20
DreadMuffin, nagłe budzenie psa podczas fazy REM jest kiepskim pomysłem.
Jeśli już koniecznie musisz to zrobić, to lepiej w sposób delikatny, np. wypowiadając imię psiaka
Kali - 07-02-2014, 21:47
mój Kali ostatnio ostro warczał przez sen...spał pod krzesłem i bardzo się z kimś kłócił
Niteczka95 - 07-02-2014, 22:18
Moja Jenny też bardzo często tak robi, biega, piszczy, szczeka, chrapie i to mocno (jak człowiek), zgrzyta zębami i ssie tak jakby piła mleko od matki, wtedy tak dolna warga jej się słodko marszczy.
|
|