forum.labradory.org

Szkolenie - Dogoterapia

nika JJ - 28-11-2012, 17:33
Temat postu: Dogoterapia
hejka moja znajoma ma koleżankę która pisze pracę magisterską o dogoterapii
znacie kogoś z Torunia lub okolic kto się tym zajmuje (szkoli psy i zajmuje się nimi)

za pomoc z góry dziękuję :haha:

AniaCz. - 28-11-2012, 19:01

nika JJ, mam znajomych, którzy mają fundację dogoterapeutyczną "Cane Pro Humano". Moja koleżanka jest tam wolontariuszką. Co prawda fundacja mieści się w Kcyni, ale w Bydgoszczy mają zajęcia.
nika JJ - 29-11-2012, 16:35

ok dzięki zapytam czy to by wystarczyło i się odezwę :-)

ta koleżanka mojej znajomej jest z okolic rypina i jest w 5-tym mies ciąży więc nie wiem czy dałaby radę jakoś się spotkać ale zapytam

AniaCz. - 30-11-2012, 14:15

nika JJ, właśnie sprawdziłam na stronie fundacji, że siedziba została przeniesiona do Bydgoszczy. Znam założycielkę i fundatorkę tej fundacji, więc może przez telefon udzieliłaby informacji potrzebnych twojej koleżance.
nika JJ - 30-11-2012, 17:36

ok zapytam, najwyżej będę prosiła ciebie o jakiś kontakt do niej(no jeżeli że ma zadzwonić na nr podany w internecie)
pysiagrzes - 13-08-2013, 10:26

Wznowie temat...co prawda mam pytanie troszeczkę z innej paczki, ale nie chciałam zakładać nowego tematu o tej samej nazwie:)

A więc...mam do Was pytanie, czy orientujecie się w jakim wieku należy zacząć szklić pieska do dogoterapii? Jakie musi przejść kursy, czy ja jako opiekun też muszę skończyć taki kurs?
I gdzie ewentualnie są prowadzone szkolenia/kursy z tego zakresu?

A może macie jakieś inne ważne informacje na temat dogoterapii, to proszę pisać.

Z góry dziękuję.

Aleksandra - 13-08-2013, 12:10

Dołączam się pysiagrzes, do twojego wątku chętnie dowiedziałabym się o szkoleniach dla psów do dogoterapii, bardzo proszę o informacje dane adresowe takich ośrodków szkoleniowych, ja jestem z okolic Warszawy :)