forum.labradory.org

Karmy suche - Karmy: APPLAWS

FadGoś - 20-10-2012, 18:16
Temat postu: Karmy: APPLAWS
Nigdzie nie znalazłam
Czy ktoś podaje swojemu psiakowi ???
Skład wygląda całkiem ciekawie
Składniki:
Suszone mięso z kurczaka 66%, mielone mięso z kurczaka 8%, Groszek 8%, Suszone ziemniaki 6%, olej drobiowy 2,5% (źródło Omega 6), wysłodki buraczane, sos drobiowy, jajka suszone całe, błonnik celulozowy, minerały, olej łososiowy (źródło Omega 3), witaminy, Suszone Pomidory, marchew suszona, wyciąg z cykorii, lucerna, wodorosty, ekstrakt drożdży (Beta Glucan 0,1%) glucozamina, metylsulfonylmetan, chondroityna, wyciąg z żurawiny, wyciąg z juki, wyciąg cytrusowy, tauryna 1000 mg/kg, olejek rozmarynowy, wyciąg z tymianku, wyciąg z mięty, z dzikiej róży, papryki, kurkumy, chleba świętojańskiego, wyciąg z koperku, mniszka lekarskiego imbiru i oregano, Probiotyki: zawierające E1705 Enterococcus faecium cernelle 68 (SF68: NCIMB 10415) 1,000,000 j/kg jako wspomaganie przywracania flory bakteryjnej w jelitach u psów
Analiza odżywcza:
Białko 37%, Oleje i Tłuszcze 19%, Błonnik 4,5%, Popiół 8%, Wapno 1,34%, Fosfor 1,33%Karma zawiera poniżej 21,5% węglowodanów. Nie zawiera sztucznych barwników, przypraw ani konserwantów.

szalej - 20-10-2012, 18:26

FadGoś, rok temu podczas zawodów wygraliśmy 15 kg karmy applaws + 6 małych puszek apllawsu różnych smaków.
Mojemu psu obie karmy bardzo smakowały, ale wymiotował, dramapł się i miał biegunke po nich, więc karmy się zmarnowały...
Ale myśle, że karma jest fajna tylko mojemu nie pasowała

FadGoś - 20-10-2012, 18:31

szalej napisał/a:
ale wymiotował, dramapł się i miał biegunke po nich,
dobra reklama na początek :D :D :D szalej, a którą wygraliście ??? Bo ja zastanawiam się nad " Dla psów ras dużych " :)
szalej - 20-10-2012, 19:37

FadGoś, teraz ci nie powiem, bo to było rok temu :( ale jak patrze jakie są na stronie applawsu, to wtedy były chyba inne, bo napewno nie mieliśmy zadnego psa na opakowaniu ( tzn nie takiego :P ) ale te puszeczki mieliśmy :D różnych smaków :)
Mój haker to po większości karm tak reaguje :P ale karma bardzo ładnie pachniała i była taka " wilgotna" więc bardzo chętnie ją jadł :P

FadGoś - 20-10-2012, 19:59

szalej, a to nie była przypadkiem Healthy Paws ???
szalej - 20-10-2012, 21:05

FadGoś, nie nie napewno to był applaws :P tylko nie wiem który... szczerze mówiąc, sam worek miałam bardzo krótko, bo przesypałam karme do pudełka a worek wyrzuciłam, ale przedstawiciel napewno był z applaws i karma była apllawsu :P
Nikaaa - 20-10-2012, 21:06

FadGoś, całkiem fajny skład :) I widze, że bezzbożówka. Mają jakąś nie-kurczakową wersję?
FadGoś - 20-10-2012, 21:08

szalej, pytam dla tego , bo u tutaj takie opakowanie jest od x czasu :D :D na dzień dzisiejszy to juz nie aktualne bo zamówiłam Totw z kaczką

[ Dodano: 20-10-2012, 20:12 ]
Nikaaa, no właśnie ciężko poza kurczakiem coś znaleźć :bad: jest chicken & lamb ale przeważa kurczak :bad: a Fadzioch ma łupiez po kurczaku

Nikaaa - 20-10-2012, 21:15

FadGoś napisał/a:
Nikaaa, no właśnie ciężko poza kurczakiem coś znaleźć jest chicken & lamb ale przeważa kurczak a Fadzioch ma łupiez po kurczaku
Jesska z koleji niefajną kupę :confused: Szkoda, bo skład naprawdę fajny.
FadGoś - 20-10-2012, 21:19

Nikaaa, mam nadzieję że firma rozwinie swoja ofertę i powiększy gamę smakową :)
Nikaaa - 28-10-2013, 14:39

A my jednak zdecydowaliśmy się zaryzykować kuraka i zamówiłam worek Applaws Large Breed. Jessia czasami dostaje jakąś puszkę kurakową czy gotowanego kurczaka i żadnych rewolucji nie ma, w sumie ostatni raz jadła karmę z drobiem jak była szczeniakiem. Skład karmy jest świetny więc.. Kto nie ryzykuje ten nie ma :P Najwyżej będe musiała chodzić z łopatka, żeby zebrac kupę :D :D

Karma powinna przyjśc na dniach, bardzo jestem ciekawa jak wygląda i czy mój niejadek któy dopiro niedawno zaczął jeść skusi się na to żarełko ;)

Axelka - 20-07-2014, 10:13

Odświeżę ten temat.

Karmi ktoś tą karmą swojego psa?

michal-doberman - 12-04-2016, 18:06
Temat postu: applaws karma sucha dla psa opinia
Ja karmię tą karmą applaws ( http://www.zooplus.pl/-za..._applaws/557050 ) i wszystko jest dobrze pod kątem jakościowym karmy, jednak denerwuje mnie, że już 3 raz z rzędu przy pierwszym otwarciu worka psuje się ta struna do zamykania szczelnego, nie da się przez to szczelnie zamknąć worka. Tak poza tym karma bardzo dobra.