forum.labradory.org

Znalazły dom - Kochana sunia ale jest rozpieszczona

Ryniu - 10-08-2012, 10:00
Temat postu: Kochana sunia ale jest rozpieszczona
Cytat:
Kora to kochana sunia....Niestety jej właściciel nie ma pełnej rodziny i pracuje coraz więcej....Serce mu pęka, że Kora tyle czasu zostaje sama...Zdecydował się ją oddać do rodziny która da psu tyle miłości i poświęci tyle czasu aby Kora była szczęśliwa....Robi to z myślą o niej...Z duuużym bólem serca .....

Kora jest bardzo miłą, pozytywnie nastawioną do dzieci sunią.
Ma 3 lat, nie jest wysterylizowana. Jest zachipowana i posiada aktualna książeczkę.

Przez brak czasu Kora to rozpieszczony i niedopilnowany psiak któremu trzeba poświęcić trochę czasu i popracować nad jej zachowaniami. Kora nie zgadza się z innymi psami. Nie wiadomo jednak czy kiedykolwiek by ugryzła. Na spacerach po prostu szczeka na inne psy. Z kotami także się nie lubi. Na spacery wychodziła rzadziej ponieważ cały czas przesiaduje w dużym ogrodzie. Stąd jej małe obycie z psami.Kora ma dobry charakter. Jest bardzo ruchliwa i z nudów potrafi coś poniszczyć- ale to już kwestia wychowania i odpowiedniego zajęcia dla niej.

Dlatego szukamy dla Kory kochającego domku z ogrodem. Docelowo Kora jako jedyny pies w domu lub z doświadczonym właścicielem.

tel. do kontaktu ...........

---------------------------------------------------------------------
Kora niestety za jakiś tydzień do półtora będzie miała cieczkę....Bo nie była sterylizowana z uwagi na to ze wet z Poznania (???!!!) właścicielowi odradzał......Mimo wszystko we wrześniu Kora na długi czas będzie zostawała sama...i dobrze by było żeby znalazła swoje miejsce już niebawem. Nie ucieka z posesji, nie podkopuje się. Ma słabość do opon samochodowych i rurek plastikowych- to jej jedyne zabawki-inne niszczy w drobny mak.... Jej cały dzień to zabawa. Wystarczy jednak dobrze ją upomnieć czy zwrócić swoją uwagę a naprawdę widać, że trochę więcej uwagi, stanowczości i konsekwencji a wyjdzie na prostą.

kontakt koordynatorzy adopcji 603 240 741 (Monika)

https://www.facebook.com/events/341283562624466/

kasiek - 18-08-2012, 01:57

z pyszczka przypomina mi moja Sonie
Baszka - 19-08-2012, 19:20

Świetna dziewczyna, ale też dlatego najpierw sterylizacja, dopiero adopcja :) ....mam przekonanie, że o to chodzi w tym przypadku....
Monisiaczek - 27-09-2012, 14:05

Kora jest już w nowym domku pod Warszawą :)
Chelsea - 27-09-2012, 16:00

wspaniale szczęścia w nowym domku ;*
Ryniu - 01-10-2012, 07:50

Wiadomość z FB:
Cytat:
Witam,chciałam podziękować za pomoc w adopcji Kory, dzieki Waszemu forum zobaczyliśmy Kore z Pozniania która od tygodnia jest juz z nami, oj wymaga pracy ale mamy nadzieje,ze uda nam sie troszkę ułożyć dziewczynke i ze bedzie z nami szczesliwa, w załaczniku przesyłam dwie fotki naszej biszkopciary ,pozdrawiam Ania

Milena - 01-10-2012, 08:43

Chyba jej tam dobrze :) :)
donia457 - 01-10-2012, 08:53

hhmmmm.......ale komus tu dobrze :-P i to z takim towarzystwem w jednym łóżku :D ;*
nigritta - 01-10-2012, 20:37

Super że znalazła taki fajowy domek :) w którym z łóżeczka nie wyganiają ;D
kasiek - 02-10-2012, 11:19

swietnie sie niunce trafilo :)