| |
forum.labradory.org
|
 |
Psychika i zachowanie - Zabawa w berka z psem - czy można?
rafalbballer - 05-01-2012, 09:46 Temat postu: Zabawa w berka z psem - czy można? Hej
Z Lebronem w czasie spaceru biegamy,rzucamy rozne rzeczy,ogolnie staramy sie go jakos zainteresowac .
Wczoraj zaczelem go "gonic".Tzn podobnie jak 2 psy sie spotykaja:najpierw ja go gonie,on ucieka,potem on mnie. robi przy tym smieszne "zwody",wydaje mi sie ,ze podoba mu sie to,jest dosc pobudzony.
Moje pytanie jest takie:czy taka zabawa jest "dozwolona" ?czy nie bedzie miala jakichs zlych skutkow ? czy lepiej tego zaprzestac a moze wrecz przeciwnie ?
Pozdrawiam
PS.nie bylem pewny w jaki dzial to wrzucic
Lelejka - 05-01-2012, 11:31
myśle że raczej to nie jest nic złego po prostu zwykła zabawa
joanna - 05-01-2012, 11:37
ale warto zapytac nawet o zabawe ,my tak skutecznie bawiliśmy sie w chowanego,że teraz szukam i wołam swojego Brando,a on za krzaczkiem schowany leży przyczajony i dopiero jak jestem blisko robi tzw napad,robi tak gdy ma ochote na zabawę a ja go wszędzie szukam i mogę sobie wołac-on myśli ze sie bawimy,cóż sama nauczyłam go tej zabawy-ona działa w dwie strony i on tez mnie szuka,ale trzeba go najpierw zamknąc w domu,dopiero ja się mogę schować,fajnie się go obserwuje z ukrycia jak szuka po tropie
rafalbballer - 05-01-2012, 12:14
dzieki za opinie poczekam na wiecej
PS.moze poradzicie jakies fajne zabawy na dworze ?:)
ambird - 05-01-2012, 12:16
W zabawie nie ma nic złego pod warunkiem, że to właściciel ją rozpoczyna i skutecznie kończy
boryna83 - 06-01-2012, 14:11
Joanna jak nauzyłaś psiaka zabawy w chowanego?
|
|