forum.labradory.org

NEWS - Są dorosłe, a pierwszy raz zobaczyły słońce...

tenshii - 01-12-2011, 11:29
Temat postu: Są dorosłe, a pierwszy raz zobaczyły słońce...
Cytat:
To nagranie zmiękczy serca nawet największych twardzieli.

Całe życie spędziły w metalowej klatce w laboratorium. Nie wiedziały, co to głaskanie, jak się biega na trawie i wyleguje na kanapie.

Na szczęście pojawili się wolontariusze Animal Rescue Media Education, którzy zrobili wszystko, by uratować łącznie aż 72 psy rasy beagle. Większość z nich nigdy nie była na zewnątrz.
- Beagle to bardzo słodkie i łagodne zwierzęta. Są świetnymi towarzyszami i, niestety, z tych samych powodów tak chętnie wykorzystuje się je do testów - mówi Gary Smith koordynujący akcję ratowania psów.

Nagranie dokumentuje dzień, w którym ARME uzyskało zgodę na zabranie 9 psiaków. Zanim jednak wyruszyły w 6-godzinną podróż, zwierzaki dostały szansę dotknięcia trawy po raz pierwszy. Lekko wystraszone i bardzo nieporadne niechętnie opuszczały małe klatki, w których czuły się bezpiecznie. W końcu wygrała ciekawość.

Teraz psy czekają na odpowiedzialnych właścicieli. Jeden ma już szczęśliwy dom.

źródło

ppaula2 - 01-12-2011, 12:31

Smutne :(
Taki widok wywołuje szok.
Patrząc na ten filmik podświadomie wydawało mi się, że zareagują jak moje panny by to zrobiły. Walnęły by nosem w kratkę aby pomóc otworzyć i długa na trawę wytarzać się i pofikać.
A tutaj pijany chód, bo dorosłe psy nie znają trawy :(
Dobrze, że udało im się pomóc.
A co z pozostałymi? Była informacja? Bo może się nie dopatrzyłam?

zanka - 01-12-2011, 12:38

właśnie co z resztą?
rozbeczałam sie jak małe dziecko w momencie kiedy te biedne psiaki nie wiedziały jak fajnie biega sie po trawce :(

mibec - 01-12-2011, 12:49

Ja juz kilka razy zaczynalam, ale nigdy nie skonczylam tego filmu..... :cring:
inkapek - 01-12-2011, 13:18

Aż łza szczęscia mi popłynęła gdy zobaczyłam jak wychodzą z klatki.
safeĆ - 01-12-2011, 13:23

mibec napisał/a:
Ja juz kilka razy zaczynalam, ale nigdy nie skonczylam tego filmu..... :cring:

ja obejrzałam na trzy razy... gdyby nie ta muzyka pewnie dałabym radę na raz, bo to owszem jest smutne ale jednocześnie piękne :)

wspaniale, że te biedne niedopieszczone serduszka wreszcie zaznają prawdziwego życia :) nauczą się biegać po trawie i czerpać z tego radość!

Dokite - 01-12-2011, 20:30

Obejrzałam. Bez głosu. Smutno.... :cring:
Rysia88 - 01-12-2011, 21:26

Qrcze brak słów... mam nadzieje, że teraz są szczęśliwe bo widok ich wychodzących z klatek był wstrząsająco-wzruszający...

A ile jeszcze jest takich psiaków, które nie znają i pewnie nie poznają trawy i tego wszystkiego co dla naszych psów jest zwykłą codziennością i normalnością... :cring:

siulentas - 01-12-2011, 22:22

ja rozniez obejrzalam ten material. bardzo wzruszajacy... lezka w oku sie kreci...
niestety taka jest cena naszych ludzkich ''uzywek'' a jak wiadomo ludzki egoizm nie zna granic i nie sadze by kiedys ktos to zmienil:( sa alternatywy dla takich testow mimo to wielu starych wyjadachy jest zwolennikami takich praktyk i twierdza ze nie maja wyrzutow wobec tych zwierzat ze sa im jedynie wdzieczni za to ze poswiecaja swoje zycie... a przeciez oni nie robia tego z wlasnej woli :( ehhh szkoda slow, temat bez dna...

kasiek - 02-12-2011, 08:49

smutne .... :cring:
joanna - 02-12-2011, 11:56

mieszka u nas w domu beagel mojej siostry,znaleziony 6 lat temu przywiązany do drzewa w lesie...to wspaniałe psy,mój Brando mający problemy z agresją w stosunku do innych psów w beaglu ma największego przyjaciela,razem się bawią ,"polują"na biednego bażanta ktory odwiedza nasz ogród codziennie o 10 rano,gdy Brando idzie do mojej siostry a drzwi sa zamknięte,baegel słysząc ze Brando drapie,biegnie i otwiera mu drzwi..to wspaniałe psy