NEWS - Są dorosłe, a pierwszy raz zobaczyły słońce...
tenshii - 01-12-2011, 11:29 Temat postu: Są dorosłe, a pierwszy raz zobaczyły słońce...
Cytat:
To nagranie zmiękczy serca nawet największych twardzieli.
Całe życie spędziły w metalowej klatce w laboratorium. Nie wiedziały, co to głaskanie, jak się biega na trawie i wyleguje na kanapie.
Na szczęście pojawili się wolontariusze Animal Rescue Media Education, którzy zrobili wszystko, by uratować łącznie aż 72 psy rasy beagle. Większość z nich nigdy nie była na zewnątrz.
- Beagle to bardzo słodkie i łagodne zwierzęta. Są świetnymi towarzyszami i, niestety, z tych samych powodów tak chętnie wykorzystuje się je do testów - mówi Gary Smith koordynujący akcję ratowania psów.
Nagranie dokumentuje dzień, w którym ARME uzyskało zgodę na zabranie 9 psiaków. Zanim jednak wyruszyły w 6-godzinną podróż, zwierzaki dostały szansę dotknięcia trawy po raz pierwszy. Lekko wystraszone i bardzo nieporadne niechętnie opuszczały małe klatki, w których czuły się bezpiecznie. W końcu wygrała ciekawość.
Teraz psy czekają na odpowiedzialnych właścicieli. Jeden ma już szczęśliwy dom.
źródłoppaula2 - 01-12-2011, 12:31 Smutne
Taki widok wywołuje szok.
Patrząc na ten filmik podświadomie wydawało mi się, że zareagują jak moje panny by to zrobiły. Walnęły by nosem w kratkę aby pomóc otworzyć i długa na trawę wytarzać się i pofikać.
A tutaj pijany chód, bo dorosłe psy nie znają trawy
Dobrze, że udało im się pomóc.
A co z pozostałymi? Była informacja? Bo może się nie dopatrzyłam?zanka - 01-12-2011, 12:38 właśnie co z resztą?
rozbeczałam sie jak małe dziecko w momencie kiedy te biedne psiaki nie wiedziały jak fajnie biega sie po trawce mibec - 01-12-2011, 12:49 Ja juz kilka razy zaczynalam, ale nigdy nie skonczylam tego filmu..... inkapek - 01-12-2011, 13:18 Aż łza szczęscia mi popłynęła gdy zobaczyłam jak wychodzą z klatki.safeĆ - 01-12-2011, 13:23
mibec napisał/a:
Ja juz kilka razy zaczynalam, ale nigdy nie skonczylam tego filmu.....
ja obejrzałam na trzy razy... gdyby nie ta muzyka pewnie dałabym radę na raz, bo to owszem jest smutne ale jednocześnie piękne
wspaniale, że te biedne niedopieszczone serduszka wreszcie zaznają prawdziwego życia nauczą się biegać po trawie i czerpać z tego radość!Dokite - 01-12-2011, 20:30 Obejrzałam. Bez głosu. Smutno.... Rysia88 - 01-12-2011, 21:26 Qrcze brak słów... mam nadzieje, że teraz są szczęśliwe bo widok ich wychodzących z klatek był wstrząsająco-wzruszający...
A ile jeszcze jest takich psiaków, które nie znają i pewnie nie poznają trawy i tego wszystkiego co dla naszych psów jest zwykłą codziennością i normalnością... siulentas - 01-12-2011, 22:22 ja rozniez obejrzalam ten material. bardzo wzruszajacy... lezka w oku sie kreci...
niestety taka jest cena naszych ludzkich ''uzywek'' a jak wiadomo ludzki egoizm nie zna granic i nie sadze by kiedys ktos to zmienil:( sa alternatywy dla takich testow mimo to wielu starych wyjadachy jest zwolennikami takich praktyk i twierdza ze nie maja wyrzutow wobec tych zwierzat ze sa im jedynie wdzieczni za to ze poswiecaja swoje zycie... a przeciez oni nie robia tego z wlasnej woli ehhh szkoda slow, temat bez dna...kasiek - 02-12-2011, 08:49 smutne .... joanna - 02-12-2011, 11:56 mieszka u nas w domu beagel mojej siostry,znaleziony 6 lat temu przywiązany do drzewa w lesie...to wspaniałe psy,mój Brando mający problemy z agresją w stosunku do innych psów w beaglu ma największego przyjaciela,razem się bawią ,"polują"na biednego bażanta ktory odwiedza nasz ogród codziennie o 10 rano,gdy Brando idzie do mojej siostry a drzwi sa zamknięte,baegel słysząc ze Brando drapie,biegnie i otwiera mu drzwi..to wspaniałe psy