| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Majka-suczka-biszkoptowa-2-3lata-schronisko w Wielkopolsce
Ewelina - 22-09-2011, 11:35 Temat postu: Majka-suczka-biszkoptowa-2-3lata-schronisko w Wielkopolsce WIEK: ok 2-3 lata
STAN ZDROWIA: dobry (zaszczepiona, odpchlona, odrobaczona)
RODOWÓD, TATUAŻ: nie
CHIP: tak, zachipowana w schronisku
STERYLIZACJA: wysterylizowana
ZACHOWANIE W DOMU I PODCZAS TRANSPORTU: brak danych
POSŁUSZEŃSTWO: brak danych
STOSUNEK DO INNYCH ZWIERZĄT: jest w boksie z innymi psami i sukami, schodzi im z drogi.
STOSUNEK DO DZIECI: Do dorosłych przyjazna, cieszy się na widok człowieka, brak możliwości sprawdzenia stosunku do dzieci.
MIEJSCE POBYTU PSA: Wielkopolska
DANE KONTAKTOWE DO OSOBY, KTÓRA ZAJMUJE SIĘ PSEM: Marta 668 432 511 adoptujzwierzaka@wp.pl
frania i franek - 22-09-2011, 11:43
Boże jaka ona biedniutka i ten wzork jakby błagała żeby ją stamtąd zabrać aż mi się płakać chce jak na nią patrzę
Majeczko kochana gdybym tylko mogłą to bym Cię zabrała, oby znalazł się Twój Człowiek
jubi_babs - 22-09-2011, 11:51
smutna taka
Chelsea - 22-09-2011, 20:30
bidulka oby szybko jej się poszczęściło
jkasia - 23-09-2011, 09:15
Ale smutne oczyska ma
Monisiaczek - 23-09-2011, 09:35
Napisałam na podany e-mail po więcej szczegółów. Poogłaszam w necie biednego smętusia
Ewelina - 23-09-2011, 14:52
Naika napisał/a:
| Cytat: | | Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w sobotę Majka opuści schronisko i w niedzielę przyjedzie do domu tymczasowego fundacji |
http://www.fundacjaprima....p?p=97543#97543
Trzymamy kciuki
kasiek - 24-09-2011, 08:07
dolaczam sie i trzymam kciuki za Majke
Chelsea - 24-09-2011, 09:08
trzymamy kciuki
Ewelina - 27-09-2011, 15:48
Majka jest w Poznaniu w DT
| Cytat: | No to Majeczka u nas wyrychtowana, wykąpana, wyczesana nakarmiona i uszka podczszczone lewe gorsze, ale nie takie złe, ale weterynarz to osądzi jak na matkę chrzestną przystało gotowa do jutrzejszej podróży do pani Martyny, ale po kolei:
Podróż samochodem ze schroniska zniosła bardzo dobrze na początku delikatnie chciała się przedostać do mnie na siedzenie, ale potem grzecznie położyła się i leżała. Strasznie śmierdziała.
Zapoznanie z moimi dziewczynami jak najbardziej pozytywne lgnie do psów zachęca Almę do zabawy, tylko moja Alma na mnie ciężko obrażona położyła się i nie reaguje na mnie.
Z kotem się powąchali i nic, nie goni za bardzo się nim nie interesuje, ani na podwórku, ani w domu Benek koło niej przechodzi wącha i nic się nie dzieje.
No słuchajcie jak przekroczyła próg domu to całkiem inna Majeczka weselsza, wszystkie kąty zwiedzone, wywąchane, skacze przednimi łapkami na blaty w kuchni, ale lekko odsunięta i po stanowczym nie wolno ustępuje, ciekawska chodzi za mną i asystuje we wszystkim.
Na moje schody w domu nie weszła do kąpieli ją wniosłam, ale zejść zeszła już sama bez pomocy. Schody na taras i z niego pokonuje bez problemu.
Wszystkie zabiegi przy niej kąpiel, wycieranie, czesanie, czyszczenie uszu odbiera bardzo spokojnie, można zrobić przy niej wszystko bez problemów stoi grzecznie. |
Majka nie trzyma moczu
Majka jest teraz u Naiki z Fundacji:
| Cytat: | Naika napisał/a:
Majka miała dziś robione badania krwi (nerki, wątroba, trzustka + morfologia ogólna), badanie moczu, badanie kału na pasożyty i na strawność. Wszystkie wyniki praktycznie idealne (poza objętością i wagą erytrocytów, ale to nie jest powód do niepokoju, tak widocznie ma). Było wykonane USG jamy brzusznej - żadnych zmian nie zauważono, wszystko w normie. Pęcherz pusty.
I to nie są dobre wieści. Wet podejrzewa ektopię moczowodu lub moczowodów - czyli przynajmniej jeden moczowód nie uchodzi do pęcherza, ale wpada za zwieraczem pęcherza. Aby potwierdzić diagnozę, trzeba wykonać urografię. I urografii nie chciałby robić, ponieważ przy tak rzadkim schorzeniu trzeba trafnej diagnozy, żeby móc podjąć decyzję o operacji, a urografia nie jest badaniem, które wykonuje często. I nie wskazał nikogo w Poznaniu, gdzie mogłabym badanie zrobił - odesłał od razu do Wrocławia na kliniki.
Jeśli moczowody nie będą splątane, to naprawia się to operacyjnie (czyli przemieszcza moczowód we właściwe miejsce, żeby wchodził do pęcherza.
Poza tym Majka to chudzina - waży 20,5 kg. Na razie skupię się na zakupie dużej ilości podkładów i pieluch. Marek już znalazł patent, jak umocować pieluchę, aby ona się nie zsuwała - prześle mi wdzianko pooperacyjne. Póki co mocuję pieluchę sznurkiem do obroży... Zresztą Majka i tak nie ma potrzeby specjalnego łażenia - po chwili kręcenia się legła u moich stóp pod biurkiem i teraz śpi. |
| Cytat: | Naika napisał/a:
We Wrocławiu koszt badania to ok. 350 - 400 zł.
A jeśli badanie potwierdzi diagnozę... to wtedy operacja. |
Na labomaniakach będzie organizowany bazarek dla Majeczka. Chętnych na pomoc Majce zapraszamy serdecznie. Jak już bazarek ruszy podeślę linka
Może uda nam się wspólnie pomóc Mejeczce
kasiek - 28-09-2011, 08:28
Ewelina, czekamy na link jestem chetna niunce pomoc
Ewelina - 28-09-2011, 08:51
kasiek, w weekend planujemy już zrobić bazarek oczywiście wrzucę linka Bardzo dziękujemy
kasiek - 28-09-2011, 08:52
Ewelina, ok czekam
[ Dodano: 28-09-2011, 08:52 ]
sliczna jest
zouza - 28-09-2011, 10:46
Ewelina, czekamy na linka..na pewno pomozemy
śliczna jest
Ewelina - 28-09-2011, 19:16
zouza, Wielkie dzięki
[ Dodano: 07-10-2011, 09:01 ]
Kompletnie zapomniałam przepraszam Was bardzo. Wrzucam link z bazarkiem dla Majeczki
Wszystkich zainteresowanych pomocą zapraszamy bardzo serdecznie do licytacji
http://labomaniacy.ugu.pl...topic.php?t=426
kasiek - 07-10-2011, 12:04
Ewelina, dzieki za link trzeba pomoc Majce
Monisiaczek - 07-10-2011, 12:33
Ewelina, dzięki za link. Już tam grasuję
Ewelina - 07-10-2011, 12:35
Dzięki dziewczyny
Labradore - 07-10-2011, 15:46
Ewelina, na pewno coś kupimy urodziny Luny to trzeba zaszaleć
Ewelina - 07-10-2011, 15:47
Labradore, Wspaniale. Dziękuję bardzo
MichałGZ - 07-10-2011, 21:18
...
Czy w przypadku takich akcji nie można by było obejść się bez logowania i zakładania konta?!...
Myślę że jest to jakaś sugestia i prośba jednocześnie do admina tamtego forum.
Ewelina - 08-10-2011, 09:43
Karolina_Michal, Możesz się zalogować i nie logować się tam więcej Zapewniam że forum Labomaniacy nie gryzie a wręcz przeciwnei panuję tam miła atmosfera. Także serdecznie zapraszamy
joanna - 10-10-2011, 12:09
http://www.fundacjaprima....opic.php?t=2285 dla wszystkich którzy pokochali Majeczke i chcieliby śledzic relacje z DT,wspaniałe relacje,super fotki,w niej nie można sie nie zakochac eh
Ewelina - 10-10-2011, 12:21
joanna, A w szczególności w jej pięknych oczach
kasiek - 24-01-2012, 09:02
co u Majki?
kimsi_3 - 20-10-2012, 12:19
Majeczka długo czekała...ale ma od niedawna wspaniały domek
|
|