forum.labradory.org

NEWS - Wstrząsające wideo. Dziecko znęca się nad kotem!

benia - 28-12-2010, 22:27
Temat postu: Wstrząsające wideo. Dziecko znęca się nad kotem!
Brak słów! Rodzice tego gówniarza powinni być ukarani!!!!!! :bad:

http://www.fakt.pl/Wstrza...1.html#miniPoll

mibec - 28-12-2010, 23:11

Straszne - jak można zamiast interweniować kręcić film? Co z takiego dzieciaka wyrośnie ? :cring:
Bora - 28-12-2010, 23:36

Matko Boska :-o
Pattina - 29-12-2010, 07:35

Nie oglądneła do końca, nie jestem w stanie. W domu też mamy kota.
To wstrząsające! Dlaczego rodzice nie interweniowali ?!
Później dzieciak będzie tak zawsze postępował wobec zwierząt, nie wiadomo co z takiego gówniarza wyrośnie,
Rodzice powinni zostać ukarani, ale to przecież nie pierwsza taka sytuacja i czy zostały wyciagane jakieś konsekwencje ?

nika - 29-12-2010, 08:15

patologia! inaczej tego nazwać nie potrafię. a później wyrośnie gówniarz na człowieka, któremu cierpienie i krzywda, niekoniecznie zwierzęcia, sprawia radość i przyjemność.

Cytat:
Wszystkiemu zaś bez reakcji nie tylko przygląda się ale i rejestruje kamerą - najprawdopodobniej opiekun dziecka, który zamieścił filmik w popularnym serwisie YouTube.

Skąd tacy ludzie się w ogóle biorą? no niepojęte!

inkapek - 29-12-2010, 08:59

Masakra :confused:
mawi27 - 29-12-2010, 09:01

Boze co to za koszmar, jak rodzic moze na cos takiego pozwolic i jeszcze zrobic z tego filmik i puszczajac go w necie, poza tym na filmiku ewidentnie widac ze ktos zza kamery dokladnie kieruje dzieciakiem co ma robic z tym biednym kotkiem, jakie dziecko w tym wieku jest w stanie wpasc na taki akt przemocy, sama mam dwojke maluchow i nawet w przyplywie najwiekszej ich fantazji zaden z nich nigdy by nie wpadl na pomysl zeby rzucac, walic o sciane zywa istota!!!!, autor tego filmiku powinien ponies najwieksza z mozliwych kar bo to tragedia co soba reprezentuje a tym bardziej czego uczy swojego dziecka, przeciez ten szkrab moze ma z dwa latka, jak widac on jeszcze w pieluszce biega, nie wyobrazam sobie co z niego bedzie gdy bedzie mial 10 lub 15 lat, a zwierzaka mi strasznie zal nawet nie byl w stanie sie bronic, wiec prawdopodobnie zanim filmik powstal musial byc juz masakrowany jakis dluzszy czas, inaczej zwierze by sie bronilo
effcyk - 29-12-2010, 15:04

ale, że ten kot się nie bronił !!! moja znajoma ma kotke półpersa - maje. Znajoma mieszka w dużym domu między innymi z bratem, bratową i ich małymi dziećmi. Grażynka ma 1,5 roku i też czasem klepnie mocniej kotka, chociaż uczą ją aby go głaskała delikatnie. Natomiast jeśli majka oberwie od Grażynki - to w momencie kocisko atakuje pazurami - tak sobie dzieci znienawidziła ta kotka, że jak tylko małą Grażynke widzi, to od razu wbija jej się pazurami w nogi i ucieka.
Matko co za bachor z tego filmiku a rodzice to juz w ogóle totalne dno - aż chciałam, żeby to kocisko tak porządnie dzieciaka drapnęło co by dziecko się nauczyło respektować zwierzęta a i rodzice mięliby nauczke , że ze zwierzakiem się nie zadziera.

Pattina - 29-12-2010, 15:45

Ten kiciuś musiał być wcześniej tak traktowany skoro nawet się nie bronił biedny :cring:
Rodzice z dna i sprowadzają do tego dziecko. Na filmie widać jak być może tatuś pokazuje dzieciakowi co ma robić :(
Urwałabym głowe takim sadystom !

mibec - 29-12-2010, 16:27

Zatrzymano domniemanego kamerzystę: http://wiadomosci.gazeta...._zneca_sie.html
Szkoda, że pewnie i tak niewiele z tego wyniknie. Chociaż zabrali zwierzęta z tego domu.

asiulka0889 - 29-12-2010, 18:26

a ja bym wytargała temu gówniarzowi za uszy i bym po całym pokoju pociągała to by się nauczył normalnie brak słów na takich ludzi a rodzicom powinni zabrać prawa rodzicielskie
mlena - 30-12-2010, 20:38

nie zdążyłam obejrzeć ale wystarczy mi opis , może i lepiej ,że nie widziałam tego filmu , nie pojęte to jakimi bydlakami mogą być ludzie i dzieciak już na nic dobrego nie wyrośnie skoro zachęca się go do sadyzmu
po prostu słów brakuje to ja opierdzielam dziecko jak budzi zwierzaki bo im piłkę rzuca do zabawy kiedy są zmęczone a tutaj coś takiego ..

effcyk - 30-12-2010, 22:22

pan ' kamerzysta' został złapany - był to 15 letni brat, tego małego chłopca - z domu wyniesiono tego kotka i inne zwierzaki, które tam były. Ten kot podobno jest poraniony i strasznie wystraszony, aczkolwiek pod dobrą opieką jak i inne zwierzęta z tego domu . 15 letni chłopak ma zostać ukarany. Tyle słyszałam dziś w Panoramie.
więcej można poczytać tu http://www.gk24.pl/apps/p...APY01/184080556

Pattina - 30-12-2010, 22:46

effcyk widziałam w wiadomościach. Rodzice płakali. Wiadomo , że dzieciak nie poniesie większych konsekwencji.
W domu mieli jeszcze 3 inne koty i 2 psy, wszystkie zabrali na przęgląd
Kociak który był maltretowany na filmie jest taki piękny, ale osłabiony przeswietlenia mają mu powtarzać.
Dzieciak który go bił/ rzucał o meble nie poniesie konsekwencji bo to przeciez dziecko- Tak powiedział ktoś tam do którego poszły petycje o ukaranie gówniarzy i rodziców- ogólnie to wyśmiał. Żenada. Mam nadzieje,że z tego małego dzieciaka wyrośnie porządny człowiek, który w końcu nauczy się szanować każdą żywa istotę
Mam też nadzieję,ze zabrane zwierzaki nie trafią z powrotem do nich tylko do nowych domków

iness8@o2.pl - 30-12-2010, 23:22

Ojciec tego 15sto latka twierdził ,że syn przygarniał zwierzęta z ulicy żeby im pomagać i nie rozumie jak to mogło się stać. Słyszałam dziś na TVN24 ,że ten 15sto latek ma ponieść konsekwencje, była mowa coś o tym ,że ma odbyć prace w schronisku czy coś takiego.
Ja jestem przerażona jak takie coś można zrobić zwierzakowi i jak można się z tego cieszyć.

Pattina - 30-12-2010, 23:27

iness8@o2.pl napisał/a:
Ojciec tego 15sto latka twierdził ,że syn przygarniał zwierzęta z ulicy żeby im pomagać i nie rozumie jak to mogło się stać. Słyszałam dziś na TVN24 ,że ten 15sto latek ma ponieść konsekwencje, była mowa coś o tym ,że ma odbyć prace w schronisku czy coś takiego.
Ja jestem przerażona jak takie coś można zrobić zwierzakowi i jak można się z tego cieszyć.
Co program to inne wiadomości.
Oczywiście ta wersja bardziej mi się podoba, chociaż taka kara to nie kara moim zdaniem, ale w sumie co innego mogli by mu dać ?
Za uszy jak bym gnojka wytargała ]:) ]:)

iness8@o2.pl - 30-12-2010, 23:29

Pattina napisał/a:
Oczywiście ta wersja bardziej mi się podoba, chociaż taka kara to nie kara moim zdaniem, ale w sumie co innego mogli by mu dać ?

Ponoć ma go empatii nauczyć.

Pattina - 30-12-2010, 23:32

Chciałabym aby coś mu doszło do tego durnego łba
Po takim zdarzeniu ciężko mi uwierzyć że te dziecko ma jakieś pokłady miłości do zwierząt

mawi27 - 31-12-2010, 10:18

takie rzeczy nie biora sie tez z powietrza wiec zapewne nie byl to pierwszy taki wybryk tego chlopaka a i jego maly braciszek tez pewnie nie raz juz sie naogladal takich zabaw skoro bez problemu rzucal tym kotkiem na lewo i prawo, strach pomyslec co w takich glowach siedzi
ktosia - 31-12-2010, 10:32

Masakra :bad: , ale uważam że 3latka nie ma co karać bo dziecko nie wie co zrobiło, straszy brat pokazał i powiedział co ma robić. Takim maluchom trzeba dopiero pokazywać co jest dobre a co złe i na tym teraz trzeba się skupić w stosunku do dziecka. A co do starszego, to konsekwencje musi ponieść, jednak wachlarz kar w stosunku do nieletnich jest nie wielki, a moim zdaniem umieszczanie go w palcówce mogłoby mu zaszkodzić, bo tam mało kto się resocjalizuje. Rodzina ma dostać kuratora, plus prace społeczne w schronisku dla tego nastolatka to takim planie słyszałam, wydaje mi się on całkiem sensownym. Kurator (o ile zrealizuje dobrze swój obowiązek) będzie mógł sprawdzić, co dzieje się w tej rodzinie i skąd taki pomysł u 15latka, co na to miało wpływ i wprowadzić jakieś środki. A nastolatek nie pozostanie bez karny (znam wielu dla których dozór kuratora nie jest karą) bo w "nagrodę" będzie pomagał w schronisku gdzie będzie miał okazję poobserwować troszkę cierpienia zwierząt, pozytywnie wykorzystać swoją energię i pomysły i może to czegoś go nauczy.
bietka1 - 01-01-2011, 13:35

Mam wielu uczniów, którzy są pod opieką kuratora. I niestety, w większości przypadków efektów pozytywnych brak :doubt: . Wierzę, że gdzieś są kuratorzy, którzy z poświęcenim wykonują swoje obowiązki i mają sukcesy, ja jednak na takich jeszcze nie trafiłam.... A dla wielu młodych w tym wieku nadzór kuratorski to żadna kara, czasem dodaje im to nawet poważania w ich środowisku. 15-latki doskonale zdają sobie sprawę ze swoje bezkarności, dodać do tego niewydolnych wychowawczo rodziców, szkołę, która tak naprawdę guzik może i mamy to co mamy.....
ktosia - 01-01-2011, 15:39

dlatego bietka napisałam, że o ile zrealizuje dobrze swój obowiązek. Ja znam różnych kuratorów niektórym się czasami chce coś zrobić, jeśli widzą zainteresowanie i chęć do zmiany z drugiej strony. I też znam takich nastolatków, dla których posiadanie kuratora nadaje prestiżu. A prace społeczne w pewnym sensie pokarzą temu młodemu, że wcale taki bezkarny nie jest.