| |
forum.labradory.org
|
 |
Zdrowie Labka - Pomocy!! Mój Labek Ma Guza na szyji w okolicy krtani!!!
mlodyrugby29 - 30-07-2018, 10:32 Temat postu: Pomocy!! Mój Labek Ma Guza na szyji w okolicy krtani!!! Witam
Mój 4 letni labrador od kilku dni był bardzo osowiały nie Chciał jeść i pić .
Na wizycie u weterynarza okazało się ze ma gorączkę , weterynarz dał mu antybiotyk w zastrzyku. Oczywiście nie powiedział od czego podwyższona temperatura. To pomogło na 3 h i pies dalej zachowywał się jak przed zastrzykiem.
Po 2 kolejnych dniach zgłosiliśmy się do innego weterynarza. W miedzy czasie żona wyczuła guz na szyji psa w okolicy krtani.
Który zrobił obszerny wywiad, zmierzył temp która w dalszym ciągu była podwyższona , zrobił badania krwi w kierunku chorób od kleszczowych(negatywne) .
Weterynarz stwierdził stan zapalny u psa (niewiadomego pochodzenia ) pies dostał lekki przeciw zapalne i antybiotyk.
Pani weterynarz powiedziała ze jeśli po 2 dniach nie przejdzie możemy się zacząć martwic.
Niestety po 2 dniach dalej nic się nie zmieniło , wyniki moczu bardzo słabe , Białko w moczy ponad 300 . Pierwsza diagnoza to rak (
W sobotę 28,07 pobrana próbka guza do Badań i czekamy .
czy ktoś z was miał już taka sytuacje?
My jesteśmy załamani
Ryniu - 31-07-2018, 12:30
Nie zrobiono USG? Wcale nie musi to być rak, coś troszkę za szybko... na wynik trzeba długo czekać a w tym czasie może się okazać, że to coś innego i...
mlodyrugby29 - 02-08-2018, 15:02
| Ryniu napisał/a: | | Nie zrobiono USG? Wcale nie musi to być rak, coś troszkę za szybko... na wynik trzeba długo czekać a w tym czasie może się okazać, że to coś innego i... |
Boże już nie pamiętam czy wet robił USG. Wydaje mi się że tak.
Przy pobieraniu wycinka mówił że może to być tarczyca. Ale i tak kazał czekać na wyniki.
Jutro idziemy do weterynarza więc zobaczymy co powie.
Póki co Mike bardzo schudł .
[ Dodano: 08-08-2018, 13:16 ]
Już wszystko wiemy . Na szczęście okazało się że guz nie jest RAKOWY!!! Najprawdopodobniej zatkała się ślinianka i doszło do zapalenia stąd ten duży guz ! .
Mike dostał antybiotyk i sterydy
Wrócił mu apetyt a to u Labka chyba dobrze:)
|
|