forum.labradory.org

Inne zwierzęta w potrzebie - Goldenka szuka domku Sosnowiec

Chelsea - 16-05-2014, 19:31
Temat postu: Goldenka szuka domku Sosnowiec
Ogloszenie grzecznosciowe ! Szukam domu dla 6letniej goldenki. Właściciele wyjezdzaja za granice i niestety nie moga jej zabrać Wega jest mega grzeczna i kochana! Potrafi długo zostać sama w domu bez zadnych problemow. Zależy nam na czasie więc proszę o udostępnianie ! W razie pytań proszę pisać
Ps. Zastrzegamy sobie możliwość wyboru przyszłego domku Pies ideał wiec selekcja będzie ostra !

Ewelina - 16-05-2014, 21:32

Śliczna sunia oby znalazła fajny domek :)
edyta9119 - 16-05-2014, 21:36

cudna jest :* ale to żelastwo na szyi nie dodaje jej uroku... na pewno szybko znajdzie dom. Oby taki, w którym zostanie już na zawsze...
brokyanna - 18-05-2014, 19:36
Temat postu: Re: Goldenka szuka domku Sosnowiec
Wysłałam prywatną wiadomość z zapytaniem o sunię. Dotarła?
Chelsea - 20-05-2014, 08:47

brokyanna, nic nie doszlo :( suczka szuka domku bardzo pilna sprawa :(
brokyanna - 20-05-2014, 08:58

Chelsea napisał/a:
brokyanna, nic nie doszlo :( suczka szuka domku bardzo pilna sprawa :(

Wysyłałam wiadomość prywatną z kilkoma pytaniami.
Czy suczka mieszka teraz w Sosnowcu? Do kiedy jest czas na znalezienie domu? Jaki jest stan jej zdrowia? Czy jest wysterylizowana? Karmiona suchym (jakim?), gotowanym, Barfem? Domyślam się, że chyba bardzo ciągnie na smyczy, bo kolczatka na szyi? Jakieś inne problemy z zachowaniem? Jak reaguje na inne psy? Czego nie akceptuje? Będę wdzięczna za wyczerpujące odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Chelsea - 20-05-2014, 10:15

brokyanna, odpowiem na pare pytan :) poprosze osobe ktora bardziej zna suczke aby odpowiedziala na zadane pytania :)
Suczka mieszka w Sosnowcu
Co do czasu to z tego co wiem jest bardzo malo
Nie jest wysterlizowana
karmiona zwykla karma typu marketowki

madzioos - 20-05-2014, 13:55

Suczka jest dokładniej w Dąbrowie Górniczej :)
z tego co właścicielka mi mówiła, to suczka nie ciągnie na smyczy.... powstrzymam się zatem od komentowania kolczatki :bad:

Wega nie jest wysterylizowana i właśnie ma cieczkę (wiadomość z dziś).
Karmiona jest suchą karmą - wcześniej była na PURINIE teraz ze względów finansowych na Chapi albo Pedigree :confused:

z tego co mi wiadomo to właściciele szukają domu na już, żeby suczka mogła się już przyzwyczajać (cytat).
do tej pory nie było żadnych problemów z zachowaniem. Wega zostawała nieraz po 12 godzin sama, bez żadnych problemów.
Jest zaszczepiona na wściekliznę, inne szczepienia nieznane.

w razie pytań służę pomocą :)

brokyanna - 20-05-2014, 14:11

Dziękuję za informacje. Pozostały jeszcze 2 ważne pytania.
Jak zdrowie i reakcja na inne psy? No i jak można się skontaktować z właścicielami?
Przez Ciebie? Znasz ich osobiście?
Czy fundacje pomagające goldenom też zostały poproszone o pomoc? Myślę o fundacjach typu: Aurea, Warta Goldena, Złoty Pies. Rozglądałam się za towarzystwem dla mojego goldena w fundacjach i schroniskach.

Chelsea - 20-05-2014, 14:26

brokyanna, jestem w kontakcie z Asia Napiorkowska :)
brokyanna - 20-05-2014, 14:39

Chelsea napisał/a:
brokyanna, jestem w kontakcie z Asia Napiorkowska :)

Cieszę się, że nie jestem jedyną osobą, która zainteresowała się dziewczynką :) Jestem 2 miesiące po operacji i nie wiem, czy dałabym teraz radę z sunią - chociażby u weta, zwłaszcza że trzeba ją wysterylizować. Mieszkam z 3-letnim Chilloutem i teraz wyprowadza go moja córka, a ona do weta nie da rady. Ale jak pomyślę, że sunia trafiłaby do schronu... :(

Jolanta+ - 20-05-2014, 17:24

Może Wega zechce zamieszkać w Zamościu?
Znajomi naszej Żuni stracili ostatnio 13letnią labradorkę, a natura nie znosi pustki...
Ponieważ macie kontakt z Asią, podrzuciłam jej temat Zamościa :-)

madzioos - 21-05-2014, 18:31

Na razie Asia mówiła coś o Panu Krzysztofie z Gdańska więc czekamy na rozwój wydarzeń :)
goldenek2 - 22-05-2014, 22:43

No piękna sunia ;*
goldenek2 - 08-08-2014, 12:10

Podobno suka znowu szuka domu .... Macie jakieś wiadomości? Z kim można się ewentualnie kontaktować?
madzioos - 08-08-2014, 14:27

Tak, szuka. Wega potrzebuje spokojnego domu, a przebywa u brata właściciela ktory ma dziecko i pies na nie warczy. W związku z tym chcą ją oddać.