| |
forum.labradory.org
|
 |
Śmietnik - za gruby labek
werkaErka24 - 03-01-2014, 16:46 Temat postu: za gruby labek Witam moja suczka ma 2.5 roku i wazy ok 45 kg. Wiem ze jest bardzo otyly ale to po zastrzykach antykoncepcyjnych i braku ruchu. Wega nie ma poprostu gdzie biegac a jak sie ja pusci to ucieka i zrzera wszystko co znajdzie. Jestem zdesperowana b wyglada zle. Ona uwielbia spac. Prosze o pomoc i normalne komy
Lorena - 03-01-2014, 16:49
werkaErka24, ehh dużo pracy przed Wami. Przede wszystkim zmiana żywienia na karmelu odchudzajaca weterynaryjna, inaczej jej nie odchodzisz plus regularną aktywność fizyczna. Od leczenia na kanapiejeszcze nikt nie schudl. Jak tylko odcięcie do ładu z waga natychmiast sterylizacja. Zastrzyki hormonalne tylko skróca jej życie.
Monisiaczek - 03-01-2014, 16:59
werkaErka24, temat o odchudzaniu labków: http://forum.labradory.or...=4424&start=400
| werkaErka24 napisał/a: | | Wega nie ma poprostu gdzie biegac |
Nie musi biegać, a przy takiej wadze to nawet nie powinna. Na początek wystarczą częste/długie spacery.
| werkaErka24 napisał/a: | | jak sie ja pusci to ucieka i zrzera wszystko co znajdzie |
Kup linkę treningową albo po prostu kawał (10-15m) linki w sklepie budowlanym i wyprowadzaj ją na lince - nie będzie mogła uciekać. A na zżeranie wszystkiego to chyba tylko kaganiec może pomóc.
Labki to odkurzacze - taka już ich natura.
tenshii - 03-01-2014, 17:07
Zapraszamy do tematu o odchudzaniu wskazanego przez Monię
|
|